Bakan Şimşek: Zorunlu eğitimi 13 yıla çıkaracağız

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
    Konu Sahibi
Bakan Şimşek: Zorunlu eğitimi 13 yıla çıkaracağız
Şimşek, ''Önümüzdeki dönemde zorunlu eğitimi 8 yıldan 13 yıla çıkaracağız'' dedi.

Seçim çalışmalarını Batman'da sürdüren Bakan Şimşek, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın 24 Mayıs'ta Batman'da yapacağı miting için yürütülen yer belirleme çalışmalarına katıldı.

Batman Valisi Ahmet Turhan ile Cumhuriyet Meydanı ve Batman Emniyet Müdürlüğü önünde inceleme yapan Bakan Şimşek, daha sonra Sason İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde düzenlenen ''Veli Bilinçlendirme'' eğitimine katıldı.

Bakan Şimşek, burada yaptığı konuşmada, eğitimin önemine dikkati çekerek, çocukların, Ankara veya Londra'da herhangi bir merkezde var olan eğitime ilişkin materyallere, yani malzemelere ve bilgiye rahat bir şekilde ulaşması gerektiğini belirtti.

Şimdi bir adım daha ileri giderek kara tahta yerine beyaz elektronik tahtalar kullanılacağını ifade eden Şimşek, şöyle konuştu:

''Bu elektronik tahtalar bilgisayarla iletişim halinde olacak. Yani bizim öğrencimizin kendi sırasında, önünde bilgisayar olacak. O tahtada işlenen bütün konular olduğu gibi o sıradaki bilgisayara da aktarılabilecek. Yani bir USB diskle tüm konuları yükleyebilecek. Dünyadaki en modern, en iyi teknolojileri okullarımızda da kullanabileceğiz. Eğitim süresinin de uzatılması gerekiyor. Önümüzdeki dönemde zorunlu eğitimi 8 yıldan 13 yıla çıkaracağız. Çocuklarımız okusun. Anaokulu ile bir insanın en az 13 yıl okuması lazım. Batı'nın en gelişmiş ülkeleri, Avrupa ve dünyanın en gelişmiş ülkelerinde zorunlu eğitim 11-12 yıl civarında. Biz de eğitimi 13 yıla çıkarmayı hedefliyoruz. Bunun için gerekli imkanları seferber edeceğiz.''

Daha sonra Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Batman Un Fabrikası'nı ziyaret ederek yetkililerden bilgi alan Şimşek, fabrikadaki işçilerle öğle yemeği yedi.

hayretlerdeym oyuzden bu bölüme actım:hmmm

• Beğen
Tepkiler: OğuzcanAbi

OğuzcanAbi

Üye
zorla okutacaklar :D

• Beğen
Tepkiler: Tuba.Erva
Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
    Konu Sahibi
sorma yaa benden gectıde arkamdan gelenlere kardesıme üzülüyorum :(
okumakla gececek ömrü cok sacma yaa

• Beğen
Tepkiler: OğuzcanAbi
Furkan1103

Furkan1103

Üye
Çokk saçmaaa ? :ağlarım::ağlarım:

Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
    Konu Sahibi
saçma ötesi

LuckyDALT0N

LuckyDALT0N

Üye
Öğrencinin çoğunluğu zaten hiç okumamayı istiyor bunlar illaha okutmaya çalışıyor.Sonradan biz nerde hata yaptık diyorlar.Ya bi insan istemediği bi konuda ne kadar başarı gösterebilir :off::off::off::off::off::off::off:

• Beğen
&&BERKAY&&

&&BERKAY&&

Üye
hobbaaaaaa hep biz mi çekcez sbs yi çeksin keratalar :D :naughty::d:

• Beğen
Tepkiler: Tuba.Erva ve ALPARS™
ALPARS™

ALPARS™

Üye
Yazık olmuş,acıdım.:close_tema:

• Beğen
Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
    Konu Sahibi
biz yırttık ama üzüldüm arkamdan gelenler için:pro:

Kedi Yavrusu

Üye
bsg yakında zorunlu eğitim tüm eğitim olacak :D

Adilx05

Adilx05

Üye
4 Sene Lise Artı Bi Senede Okul Öncesi Mi :aha:

Fahrettin.Onay

Fahrettin.Onay

Üye
öldürürüm ben bunu :vur

• Beğen
LuckyDALT0N

LuckyDALT0N

Üye
Sakin olun ya,isyan çıkar bişey yapamazlar :ehe

Fahrettin.Onay

Fahrettin.Onay

Üye
onlardan herşey beklenirr :vur

55_BeRKaN_55

55_BeRKaN_55

Üye
:bann::bann::bann:

fireman87

fireman87

Üye
Eğitim öğretim şart. Bir okulda sadece öğretim yapılıyorsa orası okul değildir.

technoblue

technoblue

Üye
mesele eğitim süresinin değil eğitim seviyesinin yukarılara çıkartılmasıdır yeğen! önce adam gibi öğretmenler verin öğrencilerin başına (hepsi dahil değil) adam gibi laboratuarlar yapın ondan sonra eğitim süresini uzatın...

.BlueTR

.BlueTR

Üye
off.bizi zorla okutcaklar.1 sene geç başlamasaydım şimdi bende 8. sınıfı bitircektim:ağlarım:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...