Baharatların sağlığıma faydaları

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Baharatların sağlığıma faydaları
Yemek kültürümüzün ayrılmaz bir parçası
haline gelen baharatların yemeklerimize tat
katmanın yanı sıra, vücudumuz için gerekli
olan Omega-3 gibi yağ asitleri de içerdiğini
belirten uzmanlar ölçülü olmak kaydıyla
baharat tüketme tavsiyesinde bulunuyor. Omega-3 yağ asitlerinden her gün yeterli
miktarda almamanın (günde 250 mg kadar)
Amerika’da her yıl 84.000 kişinin ölümünde
payı var. Omega-3, Amerika’daki kadın ölüm
sebeplerinin başında gelen kalp krizi riskini
düşürüyor. American Dietetic Association sözcülerinden
biri olan araştırmacı Bethany Thayer’ın çeşitli
baharatlar için söylediklerine kulak verelim: “Baharatlar pek çok yemeği tatlandırır, ek
olarak tuz, yağ ya da şeker kullanılmasına
gerek kalmadan lezzet verir. Bu özelliklerinin
haricinde sağlığımız için de çeşitli faydaları
var.” Yemek yaparken bu çeşnilerden kullanmayı
ihmal etmeyin. Zencefilin yararları Eski zamanlardan beri mide bulantısına iyi
gelmesiyle ünlü olan bir baharat ama bir
yandan da kas ağrıları, kireçlenme ve
iltihaplanmaya karşı da etkisi olan bir bitki. Zencefili nasıl kullanmalı? Birkaç adet tatlı patatesi boylamasına ikiye
bölün. Kabuksuz olan yerlerini zencefille
kaplayın sonra da fırına koyun. Yenibaharın yararları Yenibahar, sadece meyvemsi baharat olarak
kullanılan bir tür bitkidir. Olgunlaştıktan
sonra kurutulup baharat yapılır. Diş ağrılarını
hafifletip, kas ağrılarına iyi gelir. Yenibaharı nasıl kullanmalı? Fırında pişirmeye hazırladığınız tavuğu
marine ederken ya da pişme esnasında
tencerenin veya fırın tepsisinin içine birkaç
yenibahar tanesi atabilirsiniz. Tarçının yararları Şekerli bir
baharat
olduğu için, kullandığınız zaman yiyeceklere
ekstradan şeker katmanıza gerek kalmadan
yemeklerdeki tatlı ihtiyacını giderebilirsiniz.
Aynı zamanda kan şekeri seviyenizi kontrol etmenize de yardımcı olur. Tarçını nasıl kullanmalı? Biraz fındık ve cevizi yağı, tuz ve tarçınla
birleştirerek10 dakikalığına fırında pişirin.
İşte size çok güzel bir aperatif. Fırınlanmış
elma ve şeftali gibi meyvelerden yapacağınız
salatanın üzerine serperek de
kullanabilirsiniz. Hindistan cevizinin yararları Hem tatlı hem de tuzlu yemeklere eşlik
edebilecek bir çeşni daha. Hayvanlar
üzerinde yapılan araştırmaların sonuçlarına
göre Hindistan cevizindeki bileşenler ruh
halini düzeltmeye yardımcı oluyor. Hindistan cevizini nasıl kullanmalı? Bir parça yağı eritip içine Hindistan cevizi
atın. Sonra da ıspanak ekleyip ateşte biraz
çevirin. Protein zengini tahıllar Tansiyonunuzu düşürmek mi istiyorsunuz?
Soya fasulyesi, fasulye gibi tahıllar
tüketmelisiniz. Circulation tarafından yapılan
ve 5.000 kişi kapasiteli bir ankete göre
tahılların içinde bulunan bir bileşen kan
basıncını düşürmeye yardımcı oluyor. Felç ve kalp hastalıkları riskini de düşürüyor. Yağı azaltın Ne kadar fazla yağ yerseniz, ölümcül bir
kansere yakalanma riskiniz de o kadar artar.
Journal ofthe National Cancer Institute
tarafından yapılan ve 50.000 kişinin katıldığı
bir çalışmaya göre, en çok yağ tüketen
kesim (günlük kalorisinin yüzde 40′ını yağdan alanlar) kalp hastalıkları geçirmeye
diğerlerine göre (günlük kalorilerinin yüzde
20′si) yüzde 23 daha yatkın. Yağ tüketiminizi günlük aldığınız kalorinin
yüzde 20-35′i arasında tutmanız gerekiyor.
1.800 kalorilik bir diyet yaptığınızı
varsayarsak, toplamda 40-70 gr arası bir
değere denk geliyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt