Bademli Tavuk Dolması

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
SHS

SHS

Üye
    Konu Sahibi
Bademli Tavuk Dolması


MALZEMELER


1,5 kg bütün piliç


2 çorba kaşığı domates salçası


1 tatlı kaşığı tuz


1 çorba kaşığı tereyağı


1 tatlı kaşığı karabiber


2 çay bardağı su


İÇ MALZEMELER


1 çay bardağı pirinç


1 çay bardağı badem


2 çorba kaşığı tereyağı


1/2 adet limon suyu


1 tatlı kaşığı sumak


Tuz, karabiber


HAZIRLANIŞI


Tavuğu 2 çay bardağı su ve 1 çay kaşığı tuz ile haşlayın. Tereyağında kabukları soyulmuş bademleri altın rengini alana kadar kızartın.


Pirinçleri, limon suyunu ve baharatları, bademleri ekleyin. Haşlanmış tavuğun suyunu pirinçlere katın.


Suyunu çekene kadar ağzı kapalı bir tencere de pirinçleri pişirin. Haşlanmış tavuğumuzun üzerine; salça, tereyağı, tuz ve karabiberi karıştırarak sürün.


İç malzemesinitavuğumuzun içine doldurun. Pirincin dökülmemesi için kürdan yardmıyla açık olan kısımları kapatın.


200 derecede 20 25 dakika, tavuğumuzun dışı kızarana kadar pişirin.


yiyin gari :kıskıs:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Baydırman
Cevap
0
Görüntüleme
255
Baydırman
Baydırman
Cevap
0
Görüntüleme
244
Baydırman
Baydırman
Cevap
2
Görüntüleme
397
Baydırman


Üst Alt