Babacan Gazeteciler İçin Topu TOBB'a Attı !

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ClubKio

ClubKio

Üye
    Konu Sahibi
Babacan Gazeteciler İçin Topu TOBB'a Attı !

Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) Altın Kalem Başarı Ödülü'ne layık görülenlere plaketlerininin verildiği törende Başbakan Yardımcısı babacan ile Hisarcıkloğlu gazetecilerin yıpranma hakkını tartıştılar.

Hilton Otel'de düzenlenen törene, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, DSP Genel Başkanı Masum Türker, tobb Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ASO Başkanı Nurettin Özdebir, Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Başkanı İbrahim Yetkin ve kamu bankaları yöneticileri katıldı.

Ödül töreninde, gazetecilere ''yıpranma hakkının'' verilmesi talebinin dile getirilmesi üzerine, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na dönerek, ''Bu işin maliyetini odalar birliği üstlenirse biz yasal düzenlemeyi yaparız'' dedi.

Başbakan Yardımcısı Babacan'ın sözleri üzerine tobb Başkanı Hisarcıklıoğlu da dünyanın hiçbir yerinde Türkiye'deki gibi iş alemine yüklenilmediğini ifade ederek, ''Bütün gelişmiş ülkelerde herkes aman bu iş alemi daha da güçlensin, daha güçlü olsun ki daha çok istihdam, daha çok üretim yapsın denilir. Her ne hikmetse, Türkiye'de hep iş adamlarından bekleniyor. Sayın Başbakan Yardımcımız biz açığız, şeffafız bizim bunu karşılayacak bütçemizin olma şansı yok. Hükümetimiz zaten bütçe fazlalığı veriyor, ekonomi de çok iyi. Ekonomi çok iyi olduğuna göre siz bunu karşılarsınız'' diye konuştu.

-ÖDÜLLER-

Törende, Ajans Haber dalında ''Türkiye'nin 'Altın'daki Servet'' haberiyle ödüle layık görülen AA muhabiri Bülent Karaaslan'a ödülü Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından verildi.

Bakan Şimşek, Türkiye'nin heyecan ve haber dolu bir ülke olduğunu belirterek, Anadolu Ajansı'nın yurdun hemen hemen her köşesinde haberleri takip ettiğini ve haber kanalları, gazeteler ve dergiler için birinci haber kaynağı durumunda olduğunu söyledi. Şimşek, AA'nın bu nedenle çok önemli bir görevi yerine getirdiğini kaydetti.

AA muhabiri Karaaslan da ödülünü alırken, ''Bu ödülü, AA Ekonomi Servisi adına alıyorum'' dedi.

Yerel Medya dalında ''Hem Zengin, Hem Hayırsever, Hem Mütevazı'' haberiyle AA'dan Mehmet Çakmak da ödüle layık görülürken, Çakmak'a ödülünü Halk Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın verdi. Çakmak, ödülünü alırken, ''Böyle bir ödül almaktan gurur duyuyorum'' diye konuştu.

Özden Alpdağ Özel Ödülü'ne basın sektöründe 31 yıldır bağımsızlığını koruyup, tek ekonomi gazetesi olmayı sürdürebildiği için Dünya Gazetesi layık görülürken, bu ödülü Didem Demirkent adına Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ aldı. Güldağ'a ödülü Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı babacan verirken, yılın 364 günü ekonomi muhabirlerinin kendilerini takip ettiğini söyledi. Babacan, ''Biz de yılda bir gün böyle bir akşam sizlerle birlikte oluyoruz. Hoş bir ortam oluyor. Bu organizasyon için özellikle teşekkür ediyorum'' dedi.

Televizyon Haber/Röportaj dalında ''Sosyal Yardım'' haberiyle NTV muhabiri Ahmet Ergen'e ödülünü, DSP Genel Başkanı Masum Türker verdi. Türker, haber kovalamanın, özellikle ekonomi alanında haber yazmanın ne kadar zor olduğunu en iyi bilenlerden olduğunu söyledi.

İnternet Ekonomi Haberi dalında ''Dikkat.! Çetelerin Yeni Adresi İnternet Üzerinden Ev Araba Arayan Vatandaşlar'' haberiyle hurriyet.com.tr'den ödüle layık görülen Aysel Alp'e tobb Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu verdi.

Hisarcıklıoğlu, ödül töreninde yaptığı konuşmada, gazetelerdeki ekonomi sayfalarının spor sayfalarının sayısını geçmesini hayal ettiğini anlatarak, ''Ne zaman ekonomi sayfaları, spor sayfasını geçerse o gün için ekonomi artık doğru yola girecek derdim. Bugün Allah'a şükür spor sayfalarını geçmiş durumdayız'' dedi.

Gazete Haber/Söyleşi dalında Habertürk'ten ''10 Milyarlık Türk'' haberiyle Aslı Işık'a ödülünü veren Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, gazeteciliğin gerçekten çok zor bir meslek olduğunu, ekonomi muhabirliğinin ise daha da zor olduğunu söyledi.

Milliyet gazetesinden ''Fuar Kavgasına Rüşvet Karıştı'' haberiyle ödül alan Nedim Şener'e de ödülünü Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları (TÜRMOB) Başkanı Nail Sanlı verdi. Sanlı, gazetecilerin zorlu süreçlerde haberleri oluşturduğunu, bu nedenle gazetecilerin yıpranma hakkı taleplerinin bir an önce gerçekleşmesini yürekten dilediğini kaydetti.

Dergi Haber/Söyleşi dalında, ''61 Pervane Askeriyenin Radarına Yakalandı'' haberiyle ödül kazanan Erkan Kızılocak'a ise ödülünü EMD Genel Sekreteri Turgay Türker verdi.

Radyo Ekonomi Programı dalında TRT Radyo 1'den Ekonomi Günlüğü programıyla Falih Akıcı ödüle layık görülürken, Akıcı'ya ödülünü DSP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Macit verdi.

Onur Kurulu Özel Ödülü'ne (Anka Haber Ajansı'nın kurucusu olarak ajans haberciliğinde ilk ekonomi servisini basın dünyasına kazandırdığı ve 60 yıldır aynı çizgide mesleğe hizmet etmeyi sürdürdüğü için) layık görülen Altan Öymen'e de ödülünü EMD Onur Kurulu üyeleri Vecdi Seviğ, Taylan Erten ve Ömer Faruk Güner verdi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...