Aziz Yıldırım'dan Platini'ye mektup

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
DiaBLoS

DiaBLoS

Admin
    Konu Sahibi
Aziz Yıldırım'dan Platini'ye mektup

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım avukatları aracılığı ile UEFA Başkanı Michel Platini'ye Metris Cezaevi’nden bir mektup gönderdi.

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, UEFA Başkanı Michel Platini'ye, Metris Cezaevi'nden bir mektup gönderdi.
Fenerbahçe'nin taraf olduğu bir davada, henüz cevap haklarını bile kullanmadıklarını ifade eden Yıldırım, 'İddianame'nin CAS mahkemesinde 'tek ve kesin delil' olarak kullanılamayacağını söyledi.
Gerek Uluslararası sözleşmeler ve Gerekse Uluslararası Ceza Hukuku Evrensel Normları açısından 'İddianame'nin hiçbir zaman 'Yeterli ve Kesin Delil' olmayacağını da ileri süren Aziz Yıldırım, 'iddianame'nin ülkemizde geçerli olan ancak Avrupa'da geçerliliği olmayan 'Özel Yetkili Savcı' tarafından hazırlandığını da mektubunda belirtti.
AZİZ YILDIRIM'IN MICHEL PLATINI'YE GÖNDERDİĞİ MEKTUP
Fenerbahçe'nin resmi internet sitesinde yer alan mektupta, "Sayın Michel Platini. Fenerbahçe Futbol takımının taraf olduğu davada, tarafımızca henüz cevap hakkımız kullanılmadan sadece bir yığın iddiadan ibaret "İddianame" nin "tek ve kesin delil" olarak kullanılmak üzere size ve CAS mahkemesindeki dosyaya sunulduğunu öğrenmiş bulunmaktayım.

Gerek Uluslararası sözleşmeler ve Gerekse Uluslararası Ceza Hukuku Evrensel Normları açısından "İddianame" hiçbir zaman " Yeterli ve Kesin Delil" olarak addedilemez. Burada yazılanlar ve öne sürülenler yalnızca birer iddiadan ibarettir. Bu iddialar yığını, maalesef ülkemizde geçerli olan ancak çağdaş Avrupa hukuku tarafından asla kabul görmeyen "Özel Yetkili" olarak adlandırılan "Kişi ve Kurumlar" tarafından hazırlanmıştır. Dolayısıyla, Kurumunuzun bu belgeyi dosyaya sunmadan önce ilk olarak göz önüne alması gereken husus; bu iddianamenin UEFA’ya üye ülkeler tarafından bugüne kadar her platformda eleştirilen "Özel Yetkili Savcı ve Mahkemeler" ile Spor Hukuku alanında hiçbir uzmanlığı bulunmayan "Emniyet birimleri" tarafından düzenlenmiş olduğu hususudur.

Sonuç olarak UEFA gibi saygın ve çağdaş hukuk anlayışını kabul eden ve uygulayan bir kurumun; delil olarak, bu ilke ve prensiplere tamamen karşı usullerle tanzim edilen bu
"iddia yığınını"nın sahiplenilmesinin doğuracağı sorumluluk, tamamen tarafınıza ait olacaktır.

Bununla birlikte, bu iddialar yığını sebebiyle, Fenerbahçe Başkanı olarak ben ve Yönetici arkadaşlarım, 7 aydır tutuklu olarak yargılanmaktayız. Ancak bizler için aslolan Fenerbahçe’nin menfaatleri ve bekasıdır.

Bu nedenle, henüz iddianameye karşı beyan ve savunmalarımız alınmadan yaratılmaya çalışılan infialin UEFA nezdinde de yaşanmasını önlemek kulüp başkanı olarak benim birinci görevimdir. Gerek hukuk anlayışım, ve gerekse yargı sürecine olan saygım nedeniyle duruşma tarihi olan 14 Şubat 2012 tarihine kadar savunmalarımı açıklamam hukuken mümkün değildir. Ancak tek taraflı olarak düzenlenen ve futbolun gerçekliklerinden tamamen uzak olan iddianamenin şimdilik bazı bölümlerini sizlerle paylaşmak mecburiyeti ortaya çıkmıştır" ifadeleri yer aldı.

haltie

haltie

Üye
Resmen Türkiye yi Türk yargısını şikayet etmiş.

1.Hani çok güveniyordun yargıya,
2.Önce platiniye kızıyordun ondan dolayı diyordun,
3.Çete davasına TFF yada spor mahkemesi mi bakacak?
4.Bu kadar zamandır yeni mi geldi aklına.

Ya arkadaş bu kadar da olmaz.Tamam suçsuz olabilirsin ama ülkeni neden küçük düşürüyorsun.Uefa türk takımlarını 10 yıl men etse hoşunamı gidecek.

Yine günden değiştirme çabaları yine kendini aklamaya çalışma.

seribro

seribro

Üye
kimi kime şikayet etmiş sadece süreci ve yapılanları anlatmış ayrıca tamam suçsuz olabilirsin diyorsun peşinden uefa türk takımlarını on yıl men etse hoşunamı gidecek diyorsun anlamak ta zorlanıyorum herkes konuşacak o susacak hiç bir şey yapmayacak öylemi birde uefa ,şuçluysa şuçu olanları avrupadan men eder temcit pilavı gibi aynı şeyi ısıtıp ısıtıp ortaya getirmeyin uefa bizi men ederse hani italya da ne oldu milan aynı sene şampiyon oldu hemde şikeyle suçlanırken

haltie

haltie

Üye
Avrupa hukuku tarafından asla kabul görmeyen "Özel Yetkili" olarak adlandırılan "Kişi ve Kurumlar" tarafından hazırlanmıştır. Dolayısıyla, Kurumunuzun bu belgeyi dosyaya sunmadan önce ilk olarak göz önüne alması gereken husus; bu iddianamenin UEFA’ya üye ülkeler tarafından bugüne kadar her platformda eleştirilen "Özel Yetkili Savcı ve Mahkemeler" ile Spor Hukuku alanında hiçbir uzmanlığı bulunmayan "Emniyet birimleri" tarafından düzenlenmiş olduğu hususudur.

AÇIKLAMA:Tff yi yargıyı şikayet etmiş resmen bunu anlamak o kadar da zor değil yazıdan.

Tamam suçsuz olabilirsin fenerbahçe şike yapmamış olabilir dedim AÇIKLAMA: ama sen yargıya güvenmezsen tff ye güvenmezsen ortalığı bulandırırsan 4 koldan adamlar bu ülkede yargı ve tff işini yapmıyor diyip tüm takımlara men ederse hoşuna mı gidecek.

Birde herkes konuşacak fenerbahçe mi susacak gibi bir şey var piyasada valla ben fenerbahçe ve camiasının dır dır yapmadığı susmadığı hakkının yendiği bir yıl hatırlamıyorum her zaman sadece konuşurlar.

MertcaN9

MertcaN9

Üye
Resmen Türkiye yi Türk yargısını şikayet etmiş.

1.Hani çok güveniyordun yargıya,
2.Önce platiniye kızıyordun ondan dolayı diyordun,
3.Çete davasına TFF yada spor mahkemesi mi bakacak?
4.Bu kadar zamandır yeni mi geldi aklına.

Ya arkadaş bu kadar da olmaz.Tamam suçsuz olabilirsin ama ülkeni neden küçük düşürüyorsun.Uefa türk takımlarını 10 yıl men etse hoşunamı gidecek.

Yine günden değiştirme çabaları yine kendini aklamaya çalışma.

kendini onun yerine koyup bir de empati kurmayı dene. kalp hastasısın ve de kanıtlanmıyan bir suç için ömrün 4 duvar arasında yanlızlıkla geçiyor bir koy kendini onun yerine. artık fanatikliği filan herşeyi bir kenara bırakalım insani olarak elimizi vicdanımıza götürelim bu ne kadar insanca bir davranış? neden tutuksuz yargılanmıyor bu adam? bir iddaname ve de etik kurtulunun verdiği rapor ile adamın tüm itibarı yerlere itildi 4 duvar arasında aylarını geçirdi. artık taraftar gözü ile bakmayalım olaylara rica ediyorum

haltie

haltie

Üye
Zaten mahkeme var şubatta:)Dava sonuçlanınca suçu varsa cezasını çeker suçu yoksa salıverilir.Bencede çıksın hapiste yatmasın suçlu olsada kaçacak bir insan değil zaten.

Düşüncelerim böyle ama senin gibi düşünürsek her kalp hastasını salıversinler:)Çok mu mantıklı bu peki:)Canı yanan insanlar ne olacak?Bu mu insanca düşünmek davranmak?Empati gerçekten güzel bir şey tabi yapabilene!!!

MertcaN9

MertcaN9

Üye
Zaten mahkeme var şubatta:)Dava sonuçlanınca suçu varsa cezasını çeker suçu yoksa salıverilir.Bencede çıksın hapiste yatmasın suçlu olsada kaçacak bir insan değil zaten.

Düşüncelerim böyle ama senin gibi düşünürsek her kalp hastasını salıversinler:)Çok mu mantıklı bu peki:)Canı yanan insanlar ne olacak?Bu mu insanca düşünmek davranmak?Empati gerçekten güzel bir şey tabi yapabilene!!!

şike yapan kadar yapılmasına razı olanlar ve de yapılanlar da suçludur sen inanıyormusun fenerbahçenin bu kadar klubü satın alacak parasının olduğuna eğer öyle ise vay be ne ucuz bir ligimiz varmış. ayrıca salmak deyimi pek uygun mu orda onu da bilemedim :hmmm son olarak hasta olduğu için değil madem mahkeme de karar çıkacak tutuksuz yargılansın sen neye dayanarak onu içerde tutuyorsun elde olan tek şey taparel ki onda şike soruşturmasına ilişkin bir dayanak yok ve de etik kurulunun vermiş olduğu rapor. hadi fenerbahçe aklandı diyelim bu adamın yattığı günleri itabarının yerlere serildiği günlerin hesabını bu türk kamuoyu nasıl verecek ?

haltie

haltie

Üye
şike yapan kadar yapılmasına razı olanlar ve de yapılanlar da suçludur
-Aksini iddia etmedim.

sen inanıyormusun fenerbahçenin bu kadar kulübü satın alacak parasının olduğuna
-kulüpleri tabi alamazsın ama oyuncuları alırsın eğer almak istersen :)
-Nihat özdemir açıkladı geçen gün üç takım bir fenerbahçe etmiyormuş:ehe

ayrıca salmak deyimi pek uygun mu orda onu da bilemedim
-salıvermek dedim.
-salıvermek:Bırakmak, koyuvermek, serbest bırakmak

son olarak hasta olduğu için değil madem mahkeme de karar çıkacak tutuksuz yargılansın sen neye dayanarak onu içerde tutuyorsun elde olan tek şey taparel ki onda şike soruşturmasına ilişkin bir dayanak yok ve de etik kurulunun vermiş olduğu rapor. hadi fenerbahçe aklandı diyelim bu adamın yattığı günleri itabarının yerlere serildiği günlerin hesabını bu türk kamuoyu nasıl verecek ?

-Telefon konuşmaları buluşmalar görüşmeler fotoğraflı belgeler bolca mevcut konuya bunları eklersem konu amacından çıkar.
-Beşiktaşlı üç isim salıverildi.Ve Beşiktaş şike yapmamıştır sonucu çıktı.Bu insanların suçsuz yere yattıkları söylendi.Önce masum oldukları kesinleşmiş olan bu insanların hesabı verilsin sonra sıra diğer sonuçlananlara gelir.
umarım sorularını cevaplamışımdır iyi geceler...

MertcaN9

MertcaN9

Üye

-Aksini iddia etmedim.

-kulüpleri tabi alamazsın ama oyuncuları alırsın eğer almak istersen :)
-Nihat özdemir açıkladı geçen gün üç takım bir fenerbahçe etmiyormuş:ehe

-salıvermek dedim.
-salıvermek:Bırakmak, koyuvermek, serbest bırakmak

-Telefon konuşmaları buluşmalar görüşmeler fotoğraflı belgeler bolca mevcut konuya bunları eklersem konu amacından çıkar.
-Beşiktaşlı üç isim salıverildi.Ve Beşiktaş şike yapmamıştır sonucu çıktı.Bu insanların suçsuz yere yattıkları söylendi.Önce masum oldukları kesinleşmiş olan bu insanların hesabı verilsin sonra sıra diğer sonuçlananlara gelir.
umarım sorularını cevaplamışımdır iyi geceler...

fikirlerinize saygı duyuyorum ve de son kısmına katılıyorum. iyi geceler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt