Ayvalık - Şeytan Sofrası ( Nasıl Gidildiği - Bölgenin Nasıl Olduğu - Genel Anlatım )

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mali Özdemir

Mali Özdemir

Üye
    Konu Sahibi
Ayvalık - Şeytan Sofrası ( Nasıl Gidildiği - Bölgenin Nasıl Olduğu - Genel Anlatım )
Bölgeye gelen yabancıların mutlaka uğraması gereken yerlerden birisidir Ayvalık da bulunan Şeytan Sofrası. Muhteşem doğa manzarasını, gün batımında izlemenin keyfine varabileceğiniz nadir yerlerden birisidir burası.
Öncelikle Şeytan Sofrasına nasıl ulaşabileceğinizi anlatalım.
Nasıl Gidilir
“Cunda Adasından Şeytan sofrasına”
Öncelikle Cunda adası merkezinden Ayvalık istikametine doğru, ister 30 dakikada bir gitmekte olan Ayvalık Belediyesi otobüsleri ile, isterseniz kendi şahsi aracınızla ve yine isterseniz taksi dolmuşlar ile yol alabilirsiniz. (Taksi dolmuşlar ulaşımınız için güzel bir seçenek,2007 yılında hizmete giren bu dolmuşlar hem sunduğu konfor hemde uygun fiyatı nedeniyle Cunda Adası- Ayvalık, Ayvalık- Cunda Adası istikametinde oldukça yaygın kullanılan ulaşım şeklidir.)
Eğer şahsi aracınızla yolculuk yapmakta iseniz Ayvalık’a vardıktan sonra yapmanız gereken “Sarımsaklı” istikametine doğru sahil şeridini takip etmeniz. Bu yol oldukça keyif verici bir yol olup, ağır ağır giderek bu yolculuğun keyfini çıkarmanızda fayda var.Otobüsle gitmek isteyenler ise, yine sarımsaklı belediyesine ait belediye otobüslerini kullanabilirler.Bir diğer seçenek ise dolmuşlardır… (Sarımsaklı belediyesinin otobüsleri terminalde her 30 dakikada bir kalkmaktadır. Ancak Cunda adası istikametinden geliyorsanız, meydanda inip yine bu otobüslere ya da dolmuşlara binebilirsiniz)
Sarımsaklı istikametinde yaklaşık 15 dakikalık kısa bir yolculuk sonrasında, yolun sol tarafında “Şeytan Sofrası” tabelasını görür görmez sağa dönüp yaklaşık1 kilometrelik bir tırmanışın ardından, Şeytan Sofrası’na varabilirsiniz.
Ne Zaman Gitmeli
Öncelikle Ayvalık Şeytan Sofrası ziyareti için yaz mevsimi ve havanın açık olduğu bir gün seçilmesinde fayda var. Yine gideceğiniz saati güneşin doğuş saati yahut batış saatine göre ayarlarsanız, göreceğiniz manzara karşısında etkilenmemeniz mümkün değil. Ayvalık, Şeytan Sofrası size çok değişik bir tecrübe yaşama fırsatı sunuyor…
Neden Seytan Sofrası
Tepeye vardığınızda ziyaretçiler tarafından dilek dilenerek içine bozuk para atılan bir ayak izi göreceksiniz. İşte inanışa göre bu ayak izi Şeytan’a ait. Diğer ayağının izinin de karşı dağda bulunduğu söylenmekte. Ancak tabiî ki tüm bunlar bir efsane. İster bu efsanenin bir parçası olur bir dilekte bulunursunuz isterseniz de eşsiz manzaranın tadını doyasıya yaşarsınız, tercih sizin. Ancak; eğer Ayvalıktaysanız kesinlikle Şeytan Sofrasına uğramadan ayrılmayın.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt