Ayva Tatlısı

Sponsorlu Bağlantılar

hikmet366

hikmet366

Üye
    Konu Sahibi
Ayva Tatlısı
[h=1] Ayva Tatlısı
[/h] MALZEMELER (6 Kişilik)



3 orta boy ayva

2 su bardağı su
4 diş karanfil
1 çubuk tarçın
1 su bardağı şeker
200 gr manda kaymağı



Ayva Tatlısı Tarifi:



Ayvaları soyup boylamasına ikiye bölün. Çekirdek yataklarını çıkarın, çekirdeklerini bir kenara ayırın. Yayvan bir tencerede 2 su bardağı su, ayva çekirdekleri, karanfil ve tarçın kabuğunu kaynatın. Ayvaları kaynar suyun içine atın. Tencerenin kapağını kapatın. Ayvalar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 10 dakika kısık ateşte pişirin. Üzerine şekeri ilave edin. 10 dakika daha pişirin. Fırını 200 (turbo 180) derecede ısıtın. Ayvaları bir tepsiye dizin. Sıcak fırının üstten ikinci rafında üzeri hafif renk alana kadar, 5-10 dakika fırınlayın. Ayva tatlısının ortasındaki boşluklara kaymak koyarak servis yapın.



NOT: Pişme suyuna atılan ayva çekirdeği tatlıya hem renk, hem de peltemsi bir kıvam verir.
 


Van Hohenheim

Van Hohenheim

Üye
:tşk:
 
hikmet366

hikmet366

Üye
    Konu Sahibi
rica ederim
 

Benzer Konular

Buğra
Cevap
1
Görüntüleme
309
PALA.
Gulu Gulu
Cevap
1
Görüntüleme
436
Baydırman
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
463
Haydar
SpyChef
Cevap
0
Görüntüleme
366
SpyChef


Üst Alt