Avrupalılar Türkleri Niçin Sevmez?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

^^AnaCOnDA^^

Üye
    Konu Sahibi
Avrupalılar Türkleri Niçin Sevmez?
AVRUPALILAR TÜRKLERİ NİÇİN SEVMEZ?

Bir kısım öğrencisiyle Boğaziçi'nde geziye çıkan istanbul Üniversitesi profesörlerinden Alman asıllı Prof. Fritz Neumark talebelerden birinin:
"Avrupa bizi neden sevmez, Hocam?" sualine, şu cevabı verir:

>Çok samîmi olarak itiraf edeyim ki, Avrupalı, Türkleri sevmez ve sevmesi de mümkün değildir. Asırlardır Kilisenin Türk ve İslâm düşmanlığı Hıristiyanların hücrelerine sinmiştir. Sebeplerine gelince:
1. Müslüman olduğunuz için sevmez. Ama, faraza laik olmak şöyle dursun, hıristiyan olsanız da size düşman olarak bakmaya devam eder.
2. Sizler farkında değilsiniz ama, onlar şu gerçeğin farkındadırlar:
Târihten Türk çıkarılırsa ortada târih kalmaz. Osmanlı arşivi tam olarak ortaya çıkarsa, bugünkü târihlerin yeniden yazılması gerekir.
3. Avrupa'nın pazarı idiniz. Şimdi Avrupa'yı pazar yapmaya başladınız.
4. En az 400 yıl Avrupa'da sırtımızda ve ensemizde at koşturdunuz.
5. Selçuklular Anadolu'yu, Osmanlılar ise Orta Avrupa
ve Balkanları Haçlı ordularına mezar ettiler.
6. Sizi silah ile yenemeyenler, sizleri kendilerine benzeterek hâkimiyet sağladılar, önce giyiminizden hayat tarzınıza kadar; ahlâk! değerlerinizi yıpratmaya başladılar, sonra da kendi içinizde sizi bölmeye başladılar.
7. Selçuklu ve bilhassa Osmanlı, İslâmiyet uğruna her_şeyini feda etmeseydi, İslâmiyet bugün belki sadece Hicaz'da varlığını devam ettirirdi. Kaldı ki Vehhabfliği kuranlar da ingiliz Dominyon Bakanlığının adamlarıdır. Batı her yerde, islamiyet'i sapık inançlara kanalize etti. Ama Osmanlı, Asr-ı Saadeti devam ettirdi.
8. İfâde ettiğim sebeblerden kilise size kin kusmaktadır.
9. Ben Türkiye'ye geldiğimde 2 üniversiteniz vardı. Şimdi (o zaman) 19 üniversite var. Osmanlı zamanında ise her yerde bir medrese vardı. Tarihinize bakın!
Her medresede ilim tedrisatı vardı, ilk denizaltıyı Osmanlı'nın yaptığını çoğunuz bilmiyorsunuz belki de ama Avrupa bunu biliyor.
10 Sizler, gerçek hüviyetinize döndüğünüz an Avrupa'nın refahı ve medeniyeti yıkılır.
Ama bu şartlarda çok zor... (Türklere Karşı Haçlı Seferleri)

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
+++++++++++++++++++++++

Katoliklerin Dini lideri Papa'yı, Türk vatandaşlarından birisi öldürmeye çalışsın, ondan sonra devlet(!) serbest bıraksın...

Bunun içinde sevmezler, ben de bu tür olaylar yaşandığında nefret ediyorum... Kim sevebilirki?

Kin_ittifak

Kin_ittifak

Üye
Müslüman Oldugumuz yada Nufus COklugundan cekemiyolar

^^AnaCOnDA^^

Üye
    Konu Sahibi
<div class='quotetop'>(ChavRash &#064; Jan 13 2006, 01&#58;59 AM) [post=251387]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
+++++++++++++++++++++++

Katoliklerin Dini lideri Papa&#39;yı, Türk vatandaşlarından birisi öldürmeye çalışsın, ondan sonra devlet(&#33;) serbest bıraksın...

Bunun içinde sevmezler, ben de bu tür olaylar yaşandığında nefret ediyorum... Kim sevebilirki?
[/b][/quote]
Sendem sevmiyorsun

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Verdiğim örneğin yaşandığı durumlarda devleti sevmiyorum, kınıyorum.. Sevmem, sevemem, o durumda seversem Türklüğüme yakıştıramam.. Ama vatanımı...

VoLo

VoLo

Üye
<div class='quotetop'>(ChavRash &#064; Jan 13 2006, 01&#58;59 AM) [post=251387]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
+++++++++++++++++++++++

Katoliklerin Dini lideri Papa&#39;yı, Türk vatandaşlarından birisi öldürmeye çalışsın, ondan sonra devlet(&#33;) serbest bıraksın...

[/b][/quote]

kesinlikle katılıyorum

adam ciddi ciddi serbest kaldı.bide askerlik şubesine götürüceklermiş.bu nedir yaa

dark_akhyls

Üye
abi herifleri yıllarca perişan etmişiz bizden korkarak yaşamışlar.... intikamını alıyolar bi yerde...

ardaca

Üye
diziler eleştiriliyor mafyaya özendirdiği için. (özendirip özendirmemesi tartışılır)
ama bu serbest kalma konusu benim aklıma şunu getiriyor. biri dese ki çıksam Türkiye&#39;de ünlü birini vurup halk arasında infiale yol açsam hatta yanında 2 gasp suçu işlemesem en fazla 6 yıl yatarım. canımı sıkanın kafasına sıkayım.

şimdi hangisi özendirir mafyaya düşünmek lazım.
----------------------------------------------------------------------------------------
konuyla ilgili olarak; avrupalı bizi sever sevmez ayırt etmicem. çifte standart ve eksik bilgilendirmeler var. ama yukarda madde madde sayılan şeyler bizim günümüz tarihinde sahip olup gücümüzle dünyanın kaderini değiştirebileceğimiz bir ülke olma nedenlerimiz olmalıydı. maalesef başaramadık.

iceboy

iceboy

Üye
Ben Avrupa&#39;da yasayan biri olarak, Turklerin cogul olarak genel anlamda sevilmedigi gorusune karsiyim. Sahsen sevilmedigi kimi kesimlerce dogru olabilir ama burada o kadar cok insan varki Turk hayrani olan. Turk medeniyetlerine hayran kalan.

Ama bizlerin Avrupa&#39;da sevilmemesinin buyuk bir etkinligini Chavrash arkadasin dedigi gibi, kendini bilmez, baska din ve toplumlara saygi gostermeyen kisilerden kaynaklaniyor. Ve tabi bu kisiler Avrupa&#39;da da boy gosterince sonuclar malum.

Ama bir gercek varki, her ne kadar haberlerden alinan bir iki habere gore Turklerin Avrupa&#39;da sevilmedigi soylense ve bir takim cirkin olaylar gundeme gelse de bu bir yanlis... Bizim Avrupa&#39;da milyonlarca insandan olusan bir hayran kitlemiz var. Ve bu sayi her gecen gun artacaktir...

Silinen Üye 153

Silinen Üye 153

Kapalı Hesap
Bencede Haklılar..

tatar_ramazan

tatar_ramazan

Üye
bizi sevip sevmemeleri bana göre hiç önemli değil bende onları sevmiyorum sevmekte zorunda değilim

NE MUTLU TÜRK&#39;ÜM DİYENE

Bunların hepsi Türk&#39;e düşman göbekten bu hesap sorulacak

Ağca şu anda bir kara kutu va Ağar

kimse bana sormasın neden Ağca&#39;yı seviyorsun diye çünkü Allah herkesi farklı yaratmış herkesin düşüncesi

farklı saygı duyalım lütfen

Memo2005

Üye
<div class='quotetop'>(iceboy &#064; Jan 13 2006, 03&#58;39 AM) [post=251457]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
Ben Avrupa&#39;da yasayan biri olarak, Turklerin cogul olarak genel anlamda sevilmedigi gorusune karsiyim. Sahsen sevilmedigi kimi kesimlerce dogru olabilir ama burada o kadar cok insan varki Turk hayrani olan. Turk medeniyetlerine hayran kalan.

Ama bizlerin Avrupa&#39;da sevilmemesinin buyuk bir etkinligini Chavrash arkadasin dedigi gibi, kendini bilmez, baska din ve toplumlara saygi gostermeyen kisilerden kaynaklaniyor. Ve tabi bu kisiler Avrupa&#39;da da boy gosterince sonuclar malum.

Ama bir gercek varki, her ne kadar haberlerden alinan bir iki habere gore Turklerin Avrupa&#39;da sevilmedigi soylense ve bir takim cirkin olaylar gundeme gelse de bu bir yanlis... Bizim Avrupa&#39;da milyonlarca insandan olusan bir hayran kitlemiz var. Ve bu sayi her gecen gun artacaktir...
[/b][/quote]
kesinlikle doğru ve aynen katılıyorum arkadaşıma

S1FR3K1R1C1

Üye
( NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE )

keano

Üye
basliyim ben yine.. bu cumleyi bu forumda artik 100. kez kullanmisimdir... yine baslamisiz avrupalilarin topuna laf sokmaya... bak bunu yapan politikacilardir, siyasetcilerdir kafasi inlige cinlige basan kisilerdir, su anda normal orta egitim seviyesindeki avrupa vatandasinin "hadi butun turkleri oldurelim butun muslumanlari yok edelim" diye bi dusuncesi yok, adamlar refah icinde yasarlarken ulkelerinin tabi ne yollarla zenginlestiklerini bilmiyolar(hak vermek lazim cok calisiyolar ulkelerini somuren kan emiciler geri kafalilar vs vs az sayida), cok calisiyolar ama ekonomik baskida kuruyolar ufak tefek uleklere, bi nevi somurgecilik hala mevcut, ama normal halkin boyle tezgahlardan haberi yok. Ondan avrupanin topuna genelleme yapmak yanlis, usa&#39;dada oldugu gibi halki 50%sinin dunyadan haberi yok, hepsi tuketicilikle ve ameriknin kocaman ekonomik tekerlegini dondurmekle mesgul. be yine bizim ulkemizde yine kimilerinin olup bitenen haberi yok, adam koyde kahvede tv de bilmemne partisi liderini duyuyo oo ona oy verelim, bunu duyuo oo buna oy verelim...vs vs vs halk heryerde ayni...
Ozetin ozeti: Normal bi avrupalinin allah kahretsin 600 yil topraklarimizi turklere kaptirmisiz oc alalim diye bi dusuncesi yok. Ulkelerinin dis politikalarindan da haberleri pek yok (ya aslinda varda "basin" tarafindan yorumlandigi ici kotu seyler gosterilmez)...varsa varsa geri kafalilarin var. bizim ulkemizdede bunlardan bol miktarda var.... diyoruz bush o kadar millete iskence ediyo ama yine secildi.. hicbi halk -genelde- dis politikaya dayanarak oy vermezki, icerde neler yapilacak onun icin oy verir... yani dunya her yere ayni tas ayni hamam, ona buna nefret duymakla hic is cozulmez.
ve Agca&#39;nin serbest kalmasi.... yorumsuz artik ne diyim, yakinda televole ye falanda cikmaya baslar, sempati bile toplar... "delikanli" liga baska seylerden daha cok deger verildigi icin ulkemizde...

zazarock

Üye
Kara kutu diye birşey yoktur : Biz kara kutuyuz aslın&#39;da ,unutkanlığımız ,erken hafıza kayıplarımız ,Avrupa için bir kara kutudur aslın&#39;da :nasıl oluyor&#39;da bu kadar çabuk unutuyorlar diye ...
Mehmet Ağar, Yeşil Mahmut , Ağca &#39;lar kapalı kutu değildirler biz unuttuk ,devlet sakladı ,zamanı gelince ise saldılar meydana ama HEYHAT : Bazıları onları çiçeklerle ,karanfillerle karşıladı , ne oldu yahu yüzlerine tükürecektik hani varsa bir derin devlet derinliğini değil SIĞ olan tarafını tartışmak lazım : besle büyüt ,Çakıcı gibi kullan sonra ya saray_ı hapse yada zevk_i sefaya sal ,parti başkanı yap ,karanfil at
Efendim işte AVRUPA bu yüzden bizi sevmez ,bir nevi ikiyüzlülüktür bu ,korkar AVRUPA bizden ...

Nike

Üye
Avrupalılar hiç bir zaman türkleri sevmez çünkü onlarda bize karşı intikam duygusu var

SANCAR

SANCAR

Üye
e türk olmak ayrıcalıktır bence bildiğimzi gibi en vatansver ,vatanperver, zeki millet olduğumuz bariz.

--NE MUTLU TÜRK&#39;ÜM DİYENE&#33;&#33;--

canturk

canturk

Üye
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

keano

Üye
<div class='quotetop'>(SANCAR &#064; Jan 13 2006, 07&#58;01 PM) [post=251719]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
e türk olmak ayr&#305;cal&#305;kt&#305;r bence bildi&#287;imzi gibi en vatansver ,vatanperver, zeki millet oldu&#287;umuz bariz.
[/b][/quote]
bariz mi? nerde?
bu cumleni hak etmeyen o kadar cok kan emici, gerici, bos kafali, zamanin bos seylere harcayan, tembel, hayirsiz, cikarci, vatan somurucu, hortumcu serefsiz Turk varki... birader hepimiz insaniz bunun en zekisi en bilmemnesi yok, bize ilkokul birden beri kafalarimiza islenir turk soyle turk boyle, e tamam boylede hani nerde? isimiz gucumuz ona buna laf atmak, yok o bu bizi sevmez yok nefret duyar, hadi biseyler yapalim o zaman madem cok zekiyiz cok vatanperveriz, bak gunumuzde artik vatanperperlik merverlik islemiyo, artik dunya multikulturel oluyo, toplumlar karisiyo, biz Turk&#39;uz biz ozeliz diyip gurulaniyoruz ama ortada urun yok, hep gecmis hep gecmis... sonrada bati bizim gelismemize izin vermiyo... biz yonetmeyi beceremiyozki.cok partili sistem demisler suyunu cikarmis 8tane sag parti 8 tane sol parti.. hepsinin ayri politikasi, herkes lider olma bakan olma torpil yapma torpil alma ugrasinda... abi birlesin sorsan hepsi vatanperver... herkes birlik olsa bi ulusal bilinc saglansa neler yapilir.. ornek Kurtulus savasimiz... ama biz ozeliz biz bilmemneyiz demekle bi yere varilmiyo, hep gecmis... hani gelecek? bu yonetimle bu kafalarla bu kadar vatani satanla anca bu kadar iste, neyse duzelir ilerde duzelir...
ama bi kez daha diyeyim batinin duydugu eziklik meziklik yok, yani varsada adamin ipinde diil. dunya yavas yavas degisiyo yav artik, din dil irk ayrimi insallah bi gun sona erecek de bakalim ne zaman...

tatar_ramazan

tatar_ramazan

Üye
<div class='quotetop'>(zazarock &#064; Jan 13 2006, 03&#58;23 PM) [post=251649]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
Kara kutu diye birşey yoktur : Biz kara kutuyuz aslın&#39;da ,unutkanlığımız ,erken hafıza kayıplarımız ,Avrupa için bir kara kutudur aslın&#39;da :nasıl oluyor&#39;da bu kadar çabuk unutuyorlar diye ...
Mehmet Ağar, Yeşil Mahmut , Ağca &#39;lar kapalı kutu değildirler biz unuttuk ,devlet sakladı ,zamanı gelince ise saldılar meydana ama HEYHAT : Bazıları onları çiçeklerle ,karanfillerle karşıladı , ne oldu yahu yüzlerine tükürecektik hani varsa bir derin devlet derinliğini değil SIĞ olan tarafını tartışmak lazım : besle büyüt ,Çakıcı gibi kullan sonra ya saray_ı hapse yada zevk_i sefaya sal ,parti başkanı yap ,karanfil at
Efendim işte AVRUPA bu yüzden bizi sevmez ,bir nevi ikiyüzlülüktür bu ,korkar AVRUPA bizden ...
[/b][/quote]

sevgili arkadaşım zazarock kapalı kutu nedir bilir misin bence bilmiyorsun hani uçak düşerse o uçaktaki geçen konuşmalar falan kapalı kutuya kayıt edilir bilirsin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...