Avrupadaki müslüman yıldız Futbolcular...

Sponsorlu Bağlantılar

tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Avrupadaki müslüman yıldız Futbolcular...
Avrupa’nın köklü kulüplerinde top koşturan onlarca Müslüman yıldız, hem futbolları hem de hayat alanlarına ilişkin İslami tercihleriyle gündeme geliyorlar

İşte Avrupa futbolunun gözbebeği Müslüman futbolculardan bazıları:





Nicolas Anelka
Nam-ı diğer “bizim Bilal”. Real Madrid, Fenerbahçe, Bolton gibi takımlarda da top koşturan Anelka Chelsea'da oynuyor. Fransa’daki faşist politikaları yüzünden sık sık Sarkozy’ye ağır eleştirilerde bulunuyor. İslam’ın, futboluna katkı yaptığını her fırsatta dile getiriyor.












Zlatan İbrahimovic
Barcelona'nın gol makinası. Boşnak bir anne ve Hırvat bir babanın İsveç pasaportlu oğlu. Ajax’ta parladı. İsveç’te başarılı performansını sürdürüyor.















Thierry Henry: Kimi otoritelere göre futbol tarihinin en iyi 10 futbolcusundan biri. Arsenal’da sağ kanat olarak başladığı kariyerine, inanılmaz sürati ve eşsiz son vuruşlarıyla forvet olarak devam ediyor. Halen Barcelona’da. Şimdiden Fransa Milli Takımının efsanelerinden biri haline geldi. Medya onun Müslüman olduğunu Almanya’da 2006 yılında düzenlenen Dünya Kupası esnasında Cuma Namazına giderken fark etti.







Robin van Persie: Hollanda futbolunun en parlak gençlerinden biri. Hem kanatta hem forvette göz dolduruyor. 2006 Dünya Kupası’nda da Hollanda Milli Takımı’nda görev alan van Persie, Faslı eşiyle evlenince Müslüman olduğunu açıklamıştı.








Kolo Toure: Son Dünya Kupası’nın flaş takımı Fildişi Sahilleri’nin bel kemiği. Dünya futbolunun son dönemde gördüğü en iyi stoperler arasında gösteriliyor









Keita: Galatasaray'ın yıldız futbolcusu müslüman olduğunu her fırsatta dile getiriyor...










Hasan Salihamidzic: Boşnakların gözbebeği. Sağ bek, sol bek, defansif orta saha gibi birçok kritik noktada oynayabiliyor. Bayern Munich’te yıldızı parladı. Şimdi İtalya’nın Juventus takımı için ter döküyor.









Valon Behrami: İsviçre’yle oynadığımız “gergin” maçlarda tanımıştık onu. Yeteneğiyle herkesin beğenisini toplamış, “gerginliğe” ilişkin yaptığı kardeşane açıklamalarıyla gündeme gelmişti.









Franck Bilal Ribery: Galatasaray’ın kıymetini pek de bilemediği futbolcu. İbadetlerine tutkun bir Müslüman. Bayern Munich’e transfer oldu. O gün bugündür takımın beyni rolünde. Fransa Milli Takımı’nda da Zidane’nın boşalttığı oyun kurucu mevkisinin veliahtı.

Fransa Milli Takım oyuncusu Franck Ribery, Almanya’daki Dünya Kupası’nda ülkesinin İsviçre ile yaptığı ilk maçta, başlama vuruşundan önce tipik bir Müslüman gibi ellerini açarak dua edip ellerini yüzüne sürmesi ile Müslüman olduğu artık alenen ortaya çıktı.

23 yaşındaki Ribery, yeni inancını özel bir konu olarak görüyor ve İslamiyet’i kabul ettiğinden haberi olmayan Fransızlarla bu konuyu açık bir şekilde konuşmaktan hoşlanmıyor.

Olimpik Marsilya’da orta saha sağ kanat oyuncusu olan Ribery, gazetecilerin nasıl Müslüman olduğu şeklindeki sorularına hep geçiştiren cevaplar verdi. Bu konuda nadiren konuşan Ribery’nin Müslüman olmasında Fas asıllı müslüman eşinin önemli rol oynadığı sanılıyor.
Paris Match dergisine verdiği demeçte, İslam dininde kendisini huzurlu ve güvende hissettiğini söyleyerek, “İslam benim için gerek oyun içinde gerekse oyun sahası dışında bir kuvvet kaynağıdır. Gerçekleştirmesi zor bir kariyer peşindeyim. Bunun için güven ve huzuru bulmam gerekiyordu ve bunu sonunda İslamiyet’te buldum” diyor.

Ribery’nin İslam dinine girdiğini ilk defa geçen yılın başında L’Express dergisi yazmıştı. Ama bunu yazarken isim vermeden, sadece "Bir milli takım oyuncusu sık sık Marsilya’nın güneyinde bir camiye gidiyor’ şeklinde haberi vermişti.

Ribery, sırasıyla US Boulogne, Ales, Brest, Metz, ve Galatasaray’da oynadıktan sonra Olimpik Marsilya kulübüne gitmiş ve burada Ağustos, Ekim ve Kasım ayında en iyi Fransız oyuncu seçilmişti. Ve bunun sonucu olarak Fransız Milli Takımı'na kadar yükseldi.

Fransız Müslümanlar Cemiyeti Şüheda’nın Başkanı Steve Bradore, Müslümanların Ribery ile gurur duymaları gerektiğini belirtiyor.

Son yapılan çalışma ve araştımalara göre, Fransa’da her yıl binlerce Fransız, Müslüman oluyor; fakat büyük çoğunluğu yeni inançlarını, evde veya işyerinde basmakalıp düşüncelerle yapılan ayrımcılıktan çekindikleri için açıklamıyorlar.

Geçen Mart ayında, eski Fransa Milli Takım teknik direktörü Philippe Troussier ve eşi Dominique yaşadıkları Fas’ın başkentinde İslamiyet’i kabul etmişlerdi.

Sırasıyla Paris Saint-Germain, Arsenal, Real Madrid, Liverpool , Manchester City ‘de oynayan Süper forvet Anelka da artan tacizler sonucu en sonunda Fenerbahçe’ye geldiğini belirtmişti.

Yaklaşık 7 milyon müslümanın yaşadığı Fransa, Avrupa’daki en büyük Müslüman nüfusa sahip ülke durumunda.







Didier Drogba: Fildişi Sahilleri’nin bir diğer yıldızı. Gücü, sürati, sert şutları ve gol yeteneğiyle parmak ısırtan bir hücum oyuncusu. Marseille’dan yıldızlar topluluğu Chelsea’ye geldi. Birçok maçta takımını sırtlayan isim oldu.









Yıldıray Baştürk: ‘Alamancı’ futbolcularımızdan ilk dikkat çekeni.







Djibril Cisse: Cisse’nin ismi, bildiğimiz ‘Cibril’. Herkesin, onun Henry’yle yan yana Fransa Milli Takımı’nı coşturacağını düşündüğü günlerde ağır bir sakatlık geçirdi. İyileşmesi uzun sürdü. Fakat güçlü fiziğiyle yeşil sahalara yeniden döndü. Enteresan saç ve sakal stiliyle görenlerin onu unutması pek zor.














Mido: Futbolcu fabrikası Ajax’ın son jenerasyonunda yer alarak dikkat çekti. Mısırlı. İleri uçta sol ayağıyla herkesi ters köşe etmekte usta bir isim.







Lilian Thuram: 1998 Dünya Kupası yarı finalinde umutların tükendiği bir anda sahne çıkıp takımı adına attığı iki gol hala hafızalarda. Literatüre “Mağripli çocukların Paris’i yakması” olarak geçen Fransa’daki göçmen ayaklanmaları sırasında yaptığı açıklamalarla takdir topladı. O da Sarkozy’nin belalılarından.








Fredrick Omar Kanoute: Mali Milli Takımının forveti. Uzun boyu ve vücudunu etkili kullanmasıyla ‘yırtıcı forvet’ tipini tam anlamıyla temsil eden biri. İspanya’daki Müslüman futbolcuların yaşadığı ‘oruç krizi’ ve Sevilla’nın forma reklamlarında yer alan internet bahis sitesi reklamına yaptığı muhalefetle Müslüman kamuoyunun beğenisini kazandı.




Samir Nasri: Bilinen adıyla “yeni Zidane”. Fransa Milli Takımı ondan çok şey bekliyor. Arap asıllı. Sürati ve top tekniği pek çok kişiye parmak ısırtıyor. Müslüman Zidane’ın veliaht koltuğunun Müslüman Ribery’yle birlikte iki taliplisinden biri.








El Hadji Diouf: 2002’de, kendilerini yıllarca sömüren Fransızlardan intikamının bir bölümünü yeşil sahalarda alan Senegal Milli Takımı’nın gol silahı olarak Avrupa kulüplerinin aklını çeldi. Önce Liverpool’a transfer oldu, ardından Bolton’a gitti. Milli forma ile 32 maçta 13 gol atan “Hacı” Diouf, şimdi Bolton takımı için ter döküyor.









Hamit Altıntop: Sağ kanat oyuncusu olarak bilinse de, birçok mevkide yerini hiç yadırgamadan oynayabiliyor. Kardeşi Halil’le birlikte Schalke 04’te dünya futboluna göz kırptılar.








Tarık Sektioui: Portolu bir fırtına. Fas Milli Takımı’nda da görev alıyor. 30 yaşında. Forveti besleyen kanat akınları ve umulmadık anda fileleri havalandırmasıyla vazgeçilmez bir eleman.








Eric Abidal: O da bir ‘Bilal’. Lyon’dan Barcelona’ya transfer olan Abidal, komşularından etkilenerek Müslüman olduğunu açıkladı. Sol bek olarak görev yaptığı Barcelona ondan çok şey bekliyor.









Muhammed Sissoko: Birçok maçta yedek kalmasına rağmen Liverpool kariyerinde 2 yılda 50’den fazla maça çıktığını hemen hatırlatalım. Mali Milli Takımı'nda da oynuyor.​









İbrahim Afellay: PSV’nin atom karıncası. Çok hızlı, çok teknik. İleri uçta da, kanatta da rahatlıkla oynayabiliyor. Hollanda Milli Takımı'nın gelecek vadeden isimlerinden.​










Yaya (Yahya) Toure: Kolo Abib Toure’nin kardeşi. Orta sahada bitmez tükenmez enerjisiyle bulunduğu her takımı motive eden etkili bir koz. Monaco’dan Barcelona’ya transfer oldu. Kardeşi Kolo Toure ve bir diğer Müslüman futbolcu Didier Drogba’yla birlikte Fildişi Sahilleri Milli Takımı’nın çekirdeğini oluşturuyorlar.










Karim Benzema: Zidane’ın tahtına göz koyan isimlerden biri daha… Fransız Birinci Ligi’nin en çok asist yapan orta saha oyuncusu olarak bir anda parladı. Çok hızlı, çok teknik ve çok ateşleyici bir futbolu var. Lyon’daki kariyerinden sonra rekor bir transfer ücretiyle Real Madrid'e geldi.










Florent Malouda: Sol kanatta adeta bir fırtına gibi esiyor. Fransız Milli Takımı’ndaki yerini gitgide sağlamlaştırıyor.









Bacary Sagna: Aslen Senegalli. 24 yaşındaki Sagna skora katkısıyla da çok kıymetli bir oyuncu.










Lassana Diarra: Muhammed Diarra’nın kardeşi. Ondan farklı olarak Fransa Milli Takımı’nda oynuyor.











Nuri Şahin: Hem defansif, hem ofansif yetenekleriyle orta alanda yer alan tipik bir ‘dinamo oyuncu’. Bonservisi Borussia Dortmund’da. Hem Dortmund’un hem de Türk Milli Takımı’nın büyük umutlar beslediği bir yıldız.











Halil Altıntop








Mesut özdil









Tuncay Şanlı: Türk futbolunda ‘Sakarya Ekolü’ diye bilinen jenerasyonlar zincirinin son halkalarından. Genç yaşta Fenerbahçe’de sayısız gole imza attı. Yetmedi, Sarı Kanaryalar’ın Avrupa kupalarında en çok gol atan futbolcusu ünvanını aldı. Bir anda kendini İngiltere’nin Middlesbrough kulübünde buldu. Şu anda S. City'de top koşturmaktadır.​










Hatem Ben Arfa: Aslen Tunuslu. Fransa Milli Takımı için bileniyor. Genç takımlarda defalarca forma giydi.















Fransızlar, Ribery'ye Fransız kalmış
Galatasaray'da da oynayan Franck Ribery, Fransızlar'a sürpriz yaptı. Fransızlar, milli takım oyuncularının müslümanlığını, Dünya Kupası maçları sırasında ilginç bir şekilde öğrendiler.







Fransa Milli Takım oyuncusu Franck Ribery, Almanya’daki Dünya Kupası’nda ülkesinin İsviçre ile yaptığı ilk maçta, başlama vuruşundan önce tipik bir Müslüman gibi ellerini açarak dua edip ellerini yüzüne sürmesi ile Müslüman olduğu artık alenen ortaya çıktı.

23 yaşındaki Ribery, yeni inancını özel bir konu olarak görüyor ve İslamiyet’i kabul ettiğinden haberi olmayan Fransızlarla bu konuyu açık bir şekilde konuşmaktan hoşlanmıyor.

Olimpik Marsilya’da orta saha sağ kanat oyuncusu olan Ribery, gazetecilerin nasıl Müslüman olduğu şeklindeki sorularına hep geçiştiren cevaplar verdi. Bu konuda nadiren konuşan Ribery’nin Müslüman olmasında Fas asıllı müslüman eşinin önemli rol oynadığı sanılıyor.
Paris Match dergisine verdiği demeçte, İslam dininde kendisini huzurlu ve güvende hissettiğini söyleyerek, “İslam benim için gerek oyun içinde gerekse oyun sahası dışında bir kuvvet kaynağıdır. Gerçekleştirmesi zor bir kariyer peşindeyim. Bunun için güven ve huzuru bulmam gerekiyordu ve bunu sonunda İslamiyet’te buldum” diyor.

Ribery’nin İslam dinine girdiğini ilk defa geçen yılın başında L’Express dergisi yazmıştı. Ama bunu yazarken isim vermeden, sadece "Bir milli takım oyuncusu sık sık Marsilya’nın güneyinde bir camiye gidiyor’ şeklinde haberi vermişti.

Ribery, sırasıyla US Boulogne, Ales, Brest, Metz, ve Galatasaray’da oynadıktan sonra Olimpik Marsilya kulübüne gitmiş ve burada Ağustos, Ekim ve Kasım ayında en iyi Fransız oyuncu seçilmişti. Ve bunun sonucu olarak Fransız Milli Takımı'na kadar yükseldi.

Fransız Müslümanlar Cemiyeti Şüheda’nın Başkanı Steve Bradore, Müslümanların Ribery ile gurur duymaları gerektiğini belirtiyor.

Son yapılan çalışma ve araştımalara göre, Fransa’da her yıl binlerce Fransız, Müslüman oluyor; fakat büyük çoğunluğu yeni inançlarını, evde veya işyerinde basmakalıp düşüncelerle yapılan ayrımcılıktan çekindikleri için açıklamıyorlar.

Geçen Mart ayında, eski Fransa Milli Takım teknik direktörü Philippe Troussier ve eşi Dominique yaşadıkları Fas’ın başkentinde İslamiyet’i kabul etmişlerdi.

Sırasıyla Paris Saint-Germain, Arsenal, Real Madrid, Liverpool , Manchester City ‘de oynayan Süper forvet Anelka da artan tacizler sonucu en sonunda Fenerbahçe’ye geldiğini belirtmişti.

Yaklaşık 7 milyon müslümanın yaşadığı Fransa, Avrupa’daki en büyük Müslüman nüfusa sahip ülke durumunda.
 
  • Beğen
Tepkiler: jejep, BktsBcr ve haltie


aLone

aLone

Üye
harbiden hepsi müslüman mı ya ?
 
tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
kaynakta böyle paylaşılmış ama henry ile drogba beni şüplendiriyor
 
haltie

haltie

Üye
van persie şasırdım
 
tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Bende çok şaşırdım hollandalı birde hollandalılar genelde 1000 de birdir yani müslüman olmaları ALLAH kabul etsin diyelim bir o kadarda sevindim inş içlerinden bir iki tanesi ileriki senelerde türkiyede oynarlar
 
Onur Saka

Onur Saka

Üye
Florent Malouda Bu müslümanmışmış ? :s Cok Şaşırdım Baya Bilmediigm Kşiler var :(

Teşekkürler
 
haltie

haltie

Üye
fransızlarda çok var müslüman
 
'Davut

'Davut

Üye
Fransız milli takımı Sadece Müslüman'mış...:) Çoğu Oyuncu Fransa doğumlu değil yada göçmen diye biliyorum...:)
 
haltie

haltie

Üye
evet eski sömürgeleri müslüman fransanın zidane bile cezayir asıllı :)
 
Onur Saka

Onur Saka

Üye
:hmmm
 
haltie

haltie

Üye
ne oldu :ehe
 
Love Prince

Love Prince

Üye
güzel bilgiler :) özellikle robin van persie'ye şaşırdım
 
tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
bende en çok behrami ye şaşırdım isviçre ile oynadıgımız maçta bayagı bir tahrik etmişti o zamandan beridir sevmiyordum onu şimdi bakış açım biraz daha değişti ona karşı
 
cptalperen

cptalperen

Üye
Afellay :hmmm çok severim kendisini müslümanmış birde :) önemli oyuncular var
 

Benzer Konular

jojo_va
Cevap
5
Görüntüleme
424
jojo_va
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
297
Haydar
Bozkurt_28
  • Kilitli
Cevap
0
Görüntüleme
351
Bozkurt_28


Üst Alt