Avrupa Konseyi'nden Şok Rapor ; " Ne Mutlu TÜRKÜM Dedirtme ! "

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
    Konu Sahibi
Avrupa Konseyi'nden Şok Rapor ; " Ne Mutlu TÜRKÜM Dedirtme ! "
AVRUPA Konseyi İnsan Hakları Komiseri Thomas Hammarberg, Türkiye’de “azınlıklar” ile ilgili yayınladığı raporunda okullarda öğrencilerin söylediği “Ne Mutlu Türk’üm diyene” sözünü eleştirdi ve bununla “etnik ayrımcılık” yapıldığını öne sürdü. Hammerberg’in, 28 Haziran-3 Temmuz arası Türkiye’de yaptığı görüşmeler sonrası yazılan rapordaki bu eleştiri, hükümetin tepkisine yol açtı.

BİR ETNİK KÖKEN YÜCELTİLİYOR

Bugün yayınlanan raporunda Hammerberg, Türkiye’deki okullarda “Türk’ün ve Türk olmaktan gurur duyuyorum” gibi çeşitli antların her gün öğrencilere söyletildiğini ve bu sözlerin “Ne Mutlu Türk’üm diyene” sözüyle tamamlandığını belirterek bunun bir etnik kökeni yücelttiğini öne sürdü. Türkiye’de 12-15 milyon arasında Kürt kökenlinin bulunduğunu, 3 milyona yakın Roman, 3 milyon Kafkas, 1 milyona yakın Laz bulunduğunu belirterek, bunun Türkiye tarafından bir “zenginlik” olarak kabul edilmesi gerektiğini kaydetti.

AZINLIĞIN TANIMI GENİŞLESİN

Türkiye’de azınlık tanımının, Lozan Anlaşması’na dayanarak sadece Rum, Ermeni ve Yahudiler için yapıldığını belirten İnsan Hakları Komiseri Hammerberg, “Azınlık tanımının Avrupa’daki tanımına uyarlanması, ancak Anayasa değişikliği ile mümkün. Bu değişiklik mutlaka yapılmalı” dedi.

Hammerberg, üniversitelerde Kürtçe eğitmen yetiştirilmesi için özel bölümler açılmasını, Alevilerin haklarının verilmesini, Heybeliada Ruhban okulunun açılmasını ve Vakıflar Yasası’nın gayrimüslümlerin mülklerinin iadesine uygun hale getirilmesini talep etti.

Hükümetin yanıtı: Etnik ayrımcılık değil.

Türk Hükümeti’nin verdiği verdiği 11 sayfalık cevabi raporda ise Hammerberg’in “Ne Mutlu Türk’üm diyene” sözünün “etnik ayrımcılık” olarak ifade edilmesine eleştiri getirildi. Hükümet cevabında, özdeyişin bir etnik grubu yüceltmek için değil, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olanların ülke toprağına bağlılığını ifade ettiği belirtildi. “Türk” kelimesinin bir etnik, dil veya din kökene dayanmadığı, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını ifade ettiği kaydedildi. Hükümet ayrıca “azınlık” tanımının Lozan Antlaşması ile belirlendiği de vurgulandı.

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
Ya hu bi önce kendılerıne baksınlar Allah aşkına zamanında zencılere Kızılderililere az cektırmedıler bırı de cıkıp şöyle demıyor

kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
yüksekokuldaki tarih hocam Avrupa topluluğu en topluluktur demişti ne kadar dogru soylemiş.Her gittikleri yeri sömüren ve ızdırap çektiren bu topluluk kıyamet öncesi belirtilen yecüc ve mecüc e de oldukça uyuyor
.Benim zoruma giden 50 yıldır bunların kapısını beklememiz.Nedir bu Avrupa sevdası anlamış değilim.Doğu gerilik batı ilerilik anlamına mı geliyor? Tüm avrupayı toplasan bir japon ekonomisi eder mi? kaçı çin ile hindistan ile boy ölçüşebilir.Yazık geleceğimiz heba oluyor bu Avrupa sevdası yuzunden :pro:

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
Batı her zaman gelısmıslıgın ve medenıyetın temsılı olmustur,gelısmıslık tamam anlarız da medenıyetı gelısmıslıgın bır uzantısı oldugunu dusunemeyız.Yanı bır ınsan gelısmıs olabılır bır ulke gelısmıs olabılır fakat aynı ınsan veya ulke bır katılse bır edepsızse tuvalet adabının ne oldugunu bıle son bırkac yuzyıl ıcerısınde ogrenmısse ve bu ögretenler bugun (güya) medenıyet ögrettıklerıyse....
Batı da ne mı var? Batıda bok var ve herkes o bokla evını sıvamak istıyor ya evını sıvıyacan ya da boku yıyecen

anl_tr

anl_tr

Emekli Yönetici
diyecek herkez diycek bu ülkenin ekmegini yiyip içiyorsan vatandaşıysan diyceksin
Ne Mutlu TÜRKÜM Diyene.
demiyorsan defolup gidersin..:@

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Ben de diyorum : Ne mutlu türküm diyene !

kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
Dediğim gibi arkadaşlar kimseye kazık çakıp bu ülke topraklarına bağlamıyoruz.Ya sev,sevmiyorsan da rahat dur,Durmuyorsan haa o zaman işte defol git adi :@

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
Türklük kimine göre etnik bir duurmdur,kimine göre ise bır vatandaşlık temsılıdır,bir insan yerı geldıgınde Kürdüm yerı geldıgınde de Türküm demelıdır,
Irkın nedır?
-Kürt
Vatandaşlık?
-Türk
Sen,İlla kı ben Türküm diyeceksın dersen o adam Türk olsa bıle degılım ulan der:)
Aslında bıraz akışa bırakmak mesele
Evet gercekten de kendısını bu vatanın evladı olarak gormeyenler var,cıkar cevrelerı vs..
Onlara da ben Türküm dedırtmek yerıne:''Benım senın gıbı soydaşım yok sen asla Türk olmayı haketmıyorsun!''denılmelıdir.

anl_tr

anl_tr

Emekli Yönetici
ne olursa olsun bu ülkede mi yaşıyosun bu ülkeninmi suyunu içiyorsun bu yaşadıgın topraklar için milyonlarca şehitmi verildi işte ozaman güzelce demezsen s.... s.. (3.nokta anlayan anlar) dersin.Kurt kökenli Türksün Yani Türk
Ya SEv Ya Terket.
İsa sözlerim sana degil yanlış anlama beni az buçuk forumdan tanıyorsun.Ama artık bu konularda sinirlerim geriliyor ülke bir zamanların sag sol kavgalarının yaşandıgı zamana döndürülmeye çalışılıyor.

kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
ne olursa olsun bu ülkede mi yaşıyosun bu ülkeninmi suyunu içiyorsun bu yaşadıgın topraklar için milyonlarca şehitmi verildi işte ozaman güzelce demezsen s.... s.. (3.nokta anlayan anlar) dersin.Kurt kökenli Türksün Yani Türk
Ya SEv Ya Terket.
İsa sözlerim sana degil yanlış anlama beni az buçuk forumdan tanıyorsun.Ama artık bu konularda sinirlerim geriliyor ülke bir zamanların sag sol kavgalarının yaşandıgı zamana döndürülmeye çalışılıyor.

Çok doğru soyluyorsun anl_tr kardeşim.Kİmseye kazık çakıp bu topraklara bağlamıyoruz.

darkman81

darkman81

Üye
Bunlar Bize Satşmaktan Zevk Mi ALıyor.. Kendilerine Hiç Bakmıyor Varsa Yoksa Biz..

Catty

Catty

Emekli Yönetici
"Ne mutlu Türk'üm diyene ! "demek ;

-Türk olmak iyi birşey , Türk olmanın gurur verici birşey olduğunu belirtmek , Türk olmanın dış saldırılara karşı kendinde bir güç hissetmesi durumunda kullanılmasını savunuyorum.

Bu gibi durumları yanlış yerlere çeken Avrupadaki bazı devletler (Bunlar Türkiye Cumhuriyeti Devletini AB'de istemeyen devletlerdir.)
dönüp kendi geçmişlerine bakmalıdırlar..
Ki bakamazlar , bu yüzden bu tip raporlar bizim birliğimizi bozmak ve Eskiden olduğu gibi bazı emellere ulaşmak için yapılan propogandalardır .

Saygılar , hürmetler.

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
Yok Anıl ÜZerime alınmadım,aslında farklı seyler soylemıyoruz benım anlatmak ıstedıgım sey bir Kürt cıkıp da ben Türküm dese bır sey degısmez, yanı bu duyguya işlemedıkten sonra karı yok hıc bır seyın.
İnsan ıcınde hıssetmelıdır,Türklük benım ıcın bir ırki köken değil bir felsefi yapıdır.
Benım baba tarafım Urfalı fakat Urfanın yuzunu gormemıs babam.Cok buyu buyuk babalar zamanında orada yasamıslar.
Sulaalem de bızım Kürt oldugumuzu da ıddıa edenler var,Türk oldugumuzu da.
Ben soyumu arastırma geregı duymadım,Kürt olsam ne yazar,TÜrk olsam ne?
Ben bu vatanın evladı mıyım?
-Evet
Ben bu vatanı ve ınsanlarımı sevıyor muyum?
-Evet
Ben bu ülke cın gözumu kırpmadan canımı verır mıyım?
-Evet
İstersem Ermenı olayım hiç farketmez benım ıcın o halde.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt