kralal vodafone kaç yıldır türkiye piyasasında ve vodafone bugüne kadar türkiye de neyi başarabilmiş turkcell ve aveadan farklı olarak. avea aşırı kar eden bir kurum değil. 2007ye kadar zarar ede ede büyüdü türk telekomun desteklemesiyle diye biliyorum. Vodafone dünya genelinde mükemmel bir operatör ancak her pazarda yani ülkede başarılı olabilir diye bişey yok. Ayrıca vodafone ilk tr ye geldiğinde turkcell genel müdürü biz dersimize iyi çalıştık ve vodafoneun da başarısız olduğu pazarlar var ve onların zayıf noktalarını iyi biliyoruz demişti. ayrıca vodafone bu ülkeye geldiği zaaman insanlara pislik muamelesi yaptı. o zamanki ceosu atilla vitai miydi neydi, açıklama yapmıştı. bedava telefon diye bişey yok, tr ye gelmemiz telefon vereceğimiz anlamına gelmiyor diye.
a ve a ise (ki bana göre hala o bir aysel) sınırsız tarife yapıpta yok 10000 dk veriyoruz diye daha 4000 dk ya kimse ulaşamıyorsa ciddi bir sorun vardır ortada. turkcell hiç değilse 1200dk veriyoruz diyor ve gerçekten öyle yapıyor. Ayrıca Turkcell'in kalitesi var.
not: bu arada bende hatları kontör kazanma veya ticari kullanım için kullananları esefle kınıyorum. sonuçta acil bir durum olduğunda polise itfaiyeye ve hızır acile insanların ulaşamama durumu varsa eğer hiçbir ticari kazancın insan hayatından daha üstün olmadığını hatırlatmak isterim.
vodafoneun böyle olması, aveanın ise altyapısının gerçekten yetersiz olması ve turkcellin tüm bu şartlarda kendisinden beklenmeyecek şekilde ucuz ve iyi bir kampanya yapması ve diğer iki operatöre kıyasla çok iyi olan altyapısı nedeniyle böyle bir ortamda turkcelli tek geçerim.