Avea IBB Cep Trafik Servisi ( Ücretlendirme / Bilgi )

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Avea IBB Cep Trafik Servisi ( Ücretlendirme / Bilgi )
Trafikte Zaman Kaybetmeye Son!

Avea'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte abonelerine sunduğu İBBCepTrafik servisi ile, anlık trafik durum bilgisine, dilediğiniz an, dilediğiniz yerden ulaşabilirsiniz.

Trafik ve yol bilgilerine, seyahat öncesinde sahip olma imkânı tanıyan İBBCepTrafik uygulaması ile, sürücü ve yolcular, cep telefonlarını kullanarak, günün her saatinde anlık trafik durum bilgilerine ulaşabilmektedir. Bununla birlikte, İstanbul içinde seçilen iki nokta arasındaki tahmini seyahat süresi tespiti de, İBBCeptrafik ile hizmete sunulan diğer bir uygulamadır.

TRAFIK yaz, 1530'a gönder, anlık kamera görüntüleri, yoğunluk haritası, İstanbul'daki iki seyahat noktası arasındaki tahmini seyahat süresi hemen cebine gelsin!

Mesajı gönderdiğinizde cep telefonunuza link içeren bir mesaj gelir. İlgili adres linkine tıkladığınızda İBBCepTrafik uygulaması telefonunuza indirilmeye başlar.
İBB Cep Trafik servisi aylık 4,99 TL'dir. ( ÖİV ve KDV dahil )
Uygulamayı indirmek için atılan SMS 0,39 TL ile ücretlendirilir.

Uygulama kullanımında aboneler GPRS kullanımından ücretsiz faydalanır ve ek bir ücret ödemez.

İBBCepTrafik ücretli midir?
İstanbul Büyükşehir Belediyesi bütün vatandaşlarımızın İBBCepTrafik'i rahatlıkla kullanabilmeleri için uygulamanın sabit bir fiyat üzerinden dağıtımı için operatörler ile anlaşmış bulunmaktadır. İBBCepTrafik'i kullanabilmek için kullanıcılar operatörlerine aylık ÖİV ve KDV dahil 4,99 TL ödeyerek uygulamayı sınırsız olarak kullanabileceklerdir. Bunun haricinde operatöre başka hiç bir iletişim bedeli ödenmeyecektir. Uygulamanın indirilmesi sırasında da herhangi bir iletişim bedeli operatör tarafından alınmayacaktır.

İBBCepTrafik'in ve içerdiği verilerin tüm ticari kullanım hakları İstabul Büyükşehir Belediyesi'ne aittir.

1530'a SMS yolladım ama cep telefonuma WapPush mesajı gelmedi. Ne yapmalıyım?
Bazı cep telefon numaraları, GSM operatörü tarafında 'bulk SMS' denilen toplu SMS gönderimlerine karşı sizin talebiniz doğrultusunda kapatılmış olabilir. Bunun için operatörünüze başvurarak, hattınızı toplu SMS gönderimine açık hale getirmeli ve "trafik" yazıp, 1530'a tekrar SMS yollamalısınız. Buna rağmen SMS (Wap push) telefonunuza gelmediyse, cep telefonunuzun marka ve modeline göre ayarlarını kontrol etmelisiniz. Sorunu halen çözemezseniz GSM operatörünüzü arayınız.

WapPush mesaj sorununu çözemediyseniz 1530'a "smstrafik" yazarak yollayın. Bu sefer size SMS ile yollanan mesajda ki adresi ve onay kodunu kullanarak uygulamayı indirebilirsiniz.

Yüklemeyi gerçekleştirdim.Trafik Kameraları veya Yoğunluk Haritası'nı seçtikten sonra hata mesajı alıyorum. Görüntüler açılmıyor.
Telefonunun APN ayarı hatalıdır. Ayarlar sayfasında gerekli açıklamalar mevcuttur. APN ayarınız internet olmalıdır.

İBBCepTrafik'teki verilerin güncelliği nedir?
İBBCepTrafik uygulamasında, kamera görüntüleri en fazla 2 dakika, Yoğunluk Haritası verileri ise en fazla 1 dakika öncesine aittir

Yoğunluk Haritası verileri telefonunuza bir kere indirildikten sonra, 5 dakika süreyle telefonunuzda saklanacaktır. Bu süre içinde, menüler arasında dolaşmanız halinde, sunucudan ikinci bir veri transferi olmayacaktır. 5. dakikadan sonra, son güncel veriler tekrar sunucudan alınarak yenilenecektir. Trafik kamera görüntülerinde ise, açtığınız her kamera görüntüsü, sunucudan alınan en son görüntü olacaktır.

Kamera görüntüleri canlı video değil, aynı 3 resim ?
web sitemiz üzerinde trafik kameraları görüntüleri her 1 dakikada bir güncellenen 3 resim halinde sunulmaktadır. Normalde web sayfası üzerinden baktığınızda kamera görüntüleri 1 dakikada bir güncellenir. Ancak cep telefonlarında kullanıcılardan tetik gelmekdikçe hiçbir veri güncellemesi yapılmaz. Bunun nedeni kimi telefonlar örneğin bir çağrı geldiğinde uygulamayı arka plana atmakta ve eğer veriler otomatik olarak güncellenirse uygulama kapatılmadıkça veri çekmeye devem etmektedir. Bu nedenle İBBCeptrafikte bir kameraya baktıktan sonra daha güncel görüntüyü görmek için haritaya dönüp o kameraya tekrar tıklamanız gerekmektedir.

Canlı video görüntüleri yüksek miktarda veri transferine ihtiyaç duymaktadırlar. Buda site kullanımının yoğun olduğu anlarda mevcut bant genişliği üzerinde yüksek miktarda yük bindirmektedirler.Bu nedenle en yoğun anlarda bile kesintisiz bir hizmet sunabilme amaçlı kamera görüntüleri kalitesiz video görüntüleri yerine, en verimli ve etkin bir yöntem olan kaliteli sabit resimler olarak sunulmaktır.

Cep telefonumun Java desteği olmasına rağmen İBBCepTrafik neden çalışmıyor?
Bazı cep telefonlarında Java Virtual Machine (Java Sanal Makine) yüklü olmasına rağmen, gelişmiş java uygulamalarının çalışabilmesi için gerekli olan bellek miktarı ayrılmamıştır. Java uygulamasının çalışabilmesi için gerekli olan bellek, telefonun belleği ya da hafıza kartı ile ilgili olmayıp, üretici firmanın belirlediği çalışma zamanı hafıza kullanımı ile ilgilidir. Detaylı bilgiye telefonların java desteğine ilişkin 'un yaptığı testten ulaşabilirsiniz. Telefonunuzun gelişmiş java uygulamalarını çalıştırabilmesi için minimum 500kb 'heap size'a sahip olması gerekmektedir.

İBBCepTrafik'i belirtilen adresten indirmek zorunda mıyız? Bluetooth vb. yöntemlerle diğer telefonlara aktaramaz mıyız?
İBBCepTrafik uygulaması kopyalanarak başka telefonlarda kullanılamaz. Sitede belirtilen yöntem ile indirilmesi gerekmektedir.

Nokia 6680 ve Nokia 6680'de uygulamanın açılması sırasından uygulama belli bir yüzdede takılıyor!
Nokia 6680 ve Nokia 6681 modellerinde uygulamanın açılması sırasından yaşanan takılma problemi; telefonunun yeterli hafızaya sahip olmaması ile C surucusunde yeterli boş olan kalmamasından kaynaklanmaktadır. Telefonun arka planında çalışan diğer uygulamaları kapatarak İBBCepTrafik' i tekrar çalıştırın. Sorun devam ederse C surucunde 3-4 MB boş yer sağlayarak ve varsa arka planda aktif olan tüm uygulamalarırı kapatarak yeniden çalıştırmayı deneyin.

İBBCepTrafik programını belirtilen adresten indirip kurdum. Ancak uygulama güncel harita indirme ekranında '%0' da kalıyor.
Bu durumda uygulama internete bağlanamıyor demektir. Eğer uygulamanın internete bağlanması için gerekli izinleri verdiğiniz halde bu şekilde kalıyorsa, ya APN (Erişim noktası) ayarlarınız hatalıdır, ya da operatörünüz tarafından uygulanan bir engelleme mevcuttur. Lütfen ayarlar kısmına bakınız.

İBBCepTrafik'in internete bağlanabilmesi için neden APN (Erişim Noktası) ayarı yapmam gerekiyor?
Internet APN (erişim noktası)'nin ücretlendirilmesi, WAP APN' ye göre çok daha düşüktür. 'Internet' APN' nin kullanılması ile kullanıcılara daha düşük ücretlerin yansıması sağlanmaktadır. Ayrıca yazılım 'Internet' APN 'i kullanacak şekilde geliştirilmiştir.

İBBCepTrafik'i açtığımda telefonum 'Güvenilmez Uygulama' (vb.) uyarısı veriyor.
Uyarıyı dikkate almayıp 'Devam' düğmesine basınız.

Test yapılan telefonlar listesinde kullandığım cep telefon modeli yok, İBBCepTrafik benim telefonumda çalışmayacak mı?
Söz konusu liste, test edilen telefonları göstermektedir. Listede olmayan telefonlarda da eğer telefonun Java desteği varsa İBBCepTrafik çalışabilir. Güncel telefonların büyük bir kısmında İBBCepTrafik'in çalışması planlanmaktadır. Ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İBBCepTrafik'in tüm telefonlarda çalışmasını garanti etmez. Bununla birlikte İBBCepTrafik'in kurulumu veya kullanımı esnasında telefonunuza gelecek zararlardan İstanbul Büyükşehir Belediyesi hiçbir sorumluluk kabul etmez.

Özellikle yoğunluk haritasında ekranda kaymalar, bozulmalar oluşuyor, uygulama kilitleniyor.
Cep telefonunuzun Java uygulamaları için ayarladığı bellek miktarı yetersiz gelmektedir.

Telefonumu kablosuz bağlantı (Wi-Fi) veya Bluetooth gibi yöntemlerle internete bağlasam, İBBCepTrafik çalışır mı?
İBBCepTrafik'i sadece GPRS üzerinden çalıştırabilirsiniz.

Servis aboneliğimi iptal etmek istiyorum. Ne yapmam gerekli?
Servis aboneliğini sonlandırmak için 1530'a IPTAL yazıp gönderebilirsiniz.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt