Atrix Batarya Kalibrasyon Rehberi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
    Konu Sahibi
Atrix Batarya Kalibrasyon Rehberi



Bu rehber özel olarak Atrix 4g için hazırlanmıştır. Cihazlara sürekli rom atıyoruz ve haliyle batarya göstergeleri bozuluyor. Bunu düzeltmek ve bataryadan maksimum verim almak için rehberi takip edelim. Uzun bir işlemdir, sabır gerektirir, akşam vakitlerinde yapılması daha kolay ve mantıklı olacaktır.

Batarya kalibrasyonu kimler için gereklidir ?

* Batarya %100 doldu mesajını göstermiyorsa
* Gece %100 şarj var, sabah kalktınız %30-60 arası enerji tükenmişse
* Bekleme konumunda batarya sarfiyatı fazla ise
* Batarya göstergesi değerleri tutarsız ise yani cihazı kapatmadan önce %60 var, kapatıp tekrar açtığınızda %80 oluyorsa.

Nelere ihtiyacımız var ?

* 2.3.4 ve üstü sürümde root edilmiş ve Custom recovery kurulmuş Atrix 4G
* Orjinal şarj aleti
* jug6ernaut's CWM battery fix
* programını marketten indirin.
* Ek olarak ;

Nasıl yapılır ?

İlk adım. jug5ernauts Cwm battery fix dosyasını telefon hafızası kök dizine kopyalayın. (.zip olarak)

1. Cihazın batarya kapağını çıkarın, aşağıdaki işlemler sırasında şarj aleti tak-çıkar işlemi olacağından batarya kapağının takılı olmaması gerekiyor.
2. Marketten Battery Calibration programını indirin.
3. Atrix'i şarj aletine takın ve %100 olana kadar bekleyin yada cihazınızda maksimum %xx 'a kadar geliyorsa şarjdan çıkarmayın.
4. Şarj olduğunda, BatteryCalibration çalıştırın ve %100 yada maksimum değerinizde iken ekranda yazan MV cinsinden değeri not edin. Orjinal bataryamız BH6X'in maksimum depolayacağı enerji 4200MV'dur. Şarj aletini çıkarın.
5. ATRIX'e öyle ağır işler yaptırın ki batarya çabucak tükensin, wifi'dan video izletin,oyun oynatın yada benchmarklar yaptırın. Cihaz kendisini kapatana kadar bataryayı harcayıp bitirin.
6. Cihazı açmadan şarj aletini takın ve %100 'e gelmesini bekleyin. Eğer 2 yada 2.5 saat içerisinde %100 olmuyorsa da önemi yok, devam edin.
7. Şarj aletini çıkarmadan cihazın bataryasını çıkarın. Cihaz kendisini başlatacaktır ve batarya yok uyarısı verecektir.
8. Bataryayı yerine takın ve telefon'un bataryayı tespit etmesini bekleyin.
9. Telefon bataryayı tanıyacaktır ve 6. adımdaki değerden çok daha düşük bir değer gösterecektir. %5 ila %15 arası olabilir.
10. Cihazı şarja bırakın ve 2 saat ellemeden bekleyin.
11. İki saatin ardından ses azaltma tuşuna basılı tutarak , power'a basın ve android recovery modunda cihazı başlatın. Şarj aletini sakın çıkarmayın!
12. Install from zip file deyip jug6ernaut's CWM battery fix dosyasını flashlayın. Şarj aletini sakın çıkarmayın!
13. Advanced menüsünden Wipe battery stats yapın ve reboot edin. Şarj aletini sakın çıkarmayın!
14. Cihaz açıldığında BatteryCalibration programını çalıştırın ve MV değerine bakın. Eski değerden çok daha yüksek değer vermelidir. Şarj aletini sakın çıkarmayın!
15. Marketten Watchdog'u indirin ve Preferences > CPU thourshold 'u %20 'e , Include phone processes, Monitor phone processes, Display all phone process kutucuklarını işaretleyin. Şarj aletini sakın çıkarmayın!
16. Wifi ve mobil data data bağlantılarının kapalı olduğundan emin olun, artık şarj aletini çıkarabilirsiniz.

Sonuç ; Bataryanız eski kondisyonuna kavuşup %100 şekilde dolacaktır. Bu rehber XDA üyesi xploited 'den alıntı olup, tarafımdan Türkçe'ye çevirilip siz değerli arkadaşlara servis edilmiştir. Rehberdeki anlatımı harfiyen takip etmeyi ihmal etmezseniz bataryanızın da cihazınızında verimliliği artacaktır. Umarım yardımı olur.
 

Ekli dosyalar



KayraBey

KayraBey

Üye
:tşk:
 
BYFECI

BYFECI

Üye
Teşekkürler
 
HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
    Konu Sahibi
Rica ederim :)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt