ATM'den Para yatırma ile ilgili sorum olacak?

Sponsorlu Bağlantılar

Duran.Y

Duran.Y

Üye
    Konu Sahibi
ATM'den Para yatırma ile ilgili sorum olacak?
Arkadaşlar kardeşime atmden para gönderirken yanlıs hesap numarasına yatırmisim bunu düzeltme yollarını bilen var mi?

Burak

Üye
bankayı arayıp yada şubeye gidip dekontla başvuruda bulundun mu ? Parayı yanlış yere yatırdım diye ?

MAFİA.

MAFİA.

Üye
Bankaya söylemen lazımdı onlar daha iyi yardımcı olur.

Duran.Y

Duran.Y

Üye
    Konu Sahibi
az önce aradım bankayı şubeye gelin diyolar bakalım ne sonuç çıkacak.. Mantık olarak geri döner mi dersiniz para?

Burak

Üye
pazartesi yi beklemen gerek. Haftasonları bankalar kapalı.

EroL

EroL

Emekli Yönetici
Elinde dekont varsa geri alırsın paranı.

Burak

Üye
şimdi dekontu kaybettim, attım falan dersen ustune su iç diycez bil yani

greenmile

greenmile

Üye
Atm fisi genelde atiliyor hatta ben makbuz istemiyorumu isaretliyorum

Silinen Üye 776553

Silinen Üye 776553

Kapalı Hesap
Durum kötü :(

pelın_

makbuz almadıysan zor

EroL

EroL

Emekli Yönetici
Dekontlarınızı alın arkadaşlar. Geçmiş 2 yıla ait tüm dekontlarım elimde benim, alışkanlık yapın koyun cüzdanınıza

pelın_

Dekontlarınızı alın arkadaşlar. Geçmiş 2 yıla ait tüm dekontlarım elimde benim, alışkanlık yapın koyun cüzdanınıza

ay ben almam bile ama bundan sonra dıkkat ederim :ağlarım:

karayel90

karayel90

Üye
Kamera kayıtlarından belki ispatlayabilirsin

kaan0027

kaan0027

Üye
Muhtelemen tc kimlik numarası girmişsindir. Eğer girdiysen sorunun çözülür ve parayı tekrar alabilme ihtimalin yüksek.

Navy Blue

Navy Blue

Üye
Zor değil...
Yanlışlıkla attığın hesap numarası kapalı bir hesap olabilir buda neredeyse yüzde 60 olasılıktır yani tek bir rakam değişikliği bile olsa o hesabın kapalı olma ihtimali yüksektir...
Bu durumda paran sana iade edilir...
Bir diğer yol ise illa makbuz olması şart değil Atm üzerinden kendi hesabından gönderdiğin için bütün bilgiler bankada mevcuttur en kısa zamanda başvurman yeterlidir..
Yani çok geç olmadan bankayı ararsan sorunun çözülür... Online işlem merkezinden de sorununu çözebilirsin...

greenmile

greenmile

Üye
Para her turlu geri doner de ugrastirir iste

Navy Blue

Navy Blue

Üye
Konuyla alakası yok ama bu forumda yüzde işareti mesajı düzenledikten sonra görünmüyor ilginç... :hmmm
-

serinaga

serinaga

Üye
ATM dekontları sadece bilgilendirme amaçlı olup, yasal hiçbir değeri yoktur. Yani dekont sizi haklı çıkarmaz. Eğer yanlışlıkla hesabına yatırdığınız kişi parayı çekerse olay zorlaşır. Aksi durumda ilgili banka şubesine gidip işlemin iptal edilmesi talebinde bulunun. Banka hesap ve ATM journal kayıtlarını kontrol ederek skont hareketlerine bakar. Kayıtlar birbirini doğruluyor ise bir dilekçe ile işlem İPTAL fişi keserek sorunu halledebilir. KOLAY Gelsin ...

----------Eklendi @ 01:35:54 ---------- Yazıldı @ 01:33:55 ----------

Zor değil... Yanlışlıkla attığın hesap numarası kapalı bir hesap olabilir buda neredeyse yüzde 60 olasılıktır yani tek bir rakam değişikliği bile olsa o hesabın kapalı olma ihtimali yüksektir...Bu durumda paran sana iade edilir...Bir diğer yol ise illa makbuz olması şart değil Atm üzerinden kendi hesabından gönderdiğin için bütün bilgiler bankada mevcuttur en kısa zamanda başvurman yeterlidir..Yani çok geç olmadan bankayı ararsan sorunun çözülür... Online işlem merkezinden de sorununu çözebilirsin...
Kapalı bir hesaba işlem yapılamaz, yani havale var olan birinin hesabına gitmiştir ...

Duran.Y

Duran.Y

Üye
    Konu Sahibi
Para var olan bir hesaba gitmiş, atm den o yanlıs girdiğim hesaba tekrar gönderir gibi yaptım bi kişinin ismi çıktı yani hesap var. Dekonta gelince de elimde fiş mevcut yani atmadım.. Bankayı aradığımda da eğer parayı çekmediyse adam banka hesabından geri çekecek o parayı çektiysede adam hesabına para yatırdığında hesabından yinede çekilecekmis.

----------Eklendi @ 10:05:07 ---------- Yazıldı @ 10:02:39 ----------

Kamera kayıtlarından belki ispatlayabilirsin
olabildiği kadar çabuk sonuçlanmalı olay çünkü parayı kardeşime gönderdim kardeşimde askerde, dönecek 3 hafta sonra :/

Astrosman

Astrosman

Üye
Para var olan bir hesaba gitmiş, atm den o yanlıs girdiğim hesaba tekrar gönderir gibi yaptım bi kişinin ismi çıktı yani hesap var. Dekonta gelince de elimde fiş mevcut yani atmadım.. Bankayı aradığımda da eğer parayı çekmediyse adam banka hesabından geri çekecek o parayı çektiysede adam hesabına para yatırdığında hesabından yinede çekilecekmis.----------Eklendi @ 10:05:07 ---------- Yazıldı @ 10:02:39 ---------- olabildiği kadar çabuk sonuçlanmalı olay çünkü parayı kardeşime gönderdim kardeşimde askerde, dönecek 3 hafta sonra :/
askerdeki abimize hayırlı terkereler dilerim. İnş paranızı geri alabilirisin

Üst Alt