atletico madrid athletic bilbao maçı 2012 özeti UEFA Finali 2012

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
atletico madrid athletic bilbao maçı 2012 özeti UEFA Finali 2012
Atletico Madrid Athletic Bilbao maçı hangi kanalda? saat kaçta (UEFA finali, Atletico Madrid Athletic Bilbao Maçı Canlı Radyo Dinle 9 Mayıs 2012 , atletico madrid athletic bilbao maçı canlı izle, atletico madrid athletic bilbao maçı izle
Atletico Madrid Athletic Bilbao maçı hangi kanalda? saat kaçta (UEFA finali, Atletico Madrid Athletic Bilbao Maçı Canlı Radyo Dinle 9 Mayıs 2012 , atletico madrid athletic bilbao maçı canlı izle, atletico madrid athletic bilbao maçı izle


Atletico madrid Athletic bilbao maçı

İki İspanya ekibi Atletico Madrid ve Atletic Bilbao yarın akşam Türkiye saati ile 21:45’ te Romanya’nın başkenti Bükreş’te UEFA Avrupa Ligi Kupasını müzelerine götürmek için karşı karşıya gelecek. Bükreş National Arena Stadında oynanacak olan karşılaşmayı Almanya Futbol Federasyonu’ndan Wolgang Stark yönetecek. Stark’ın yardımcılıklarını yine Almanya Futbol Federasyonu’ndan Jan-Hendrik Salver ile Mike Pikcel yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Fransız Stephane Lannoy.

Atletico Madrid Cephesi

Arda Turan’ın forma giydiği Atletico Madrid bu sezon UEFA Avrupa Ligi’nde oynadığı son 11 karşılaşmadan gülen taraf olarak ayrıldı. Yarı Finalde Mehmet Topal’lı Valencia’yı kupa dışı bırakan Atletico Madrid bu sezon UEFA Avrupa Ligi’nde ki tek mağlubiyetini grup maçlarında Udinese’den aldı. Daha sonra oynadığı 11 karşılaşmadan galibiyetle ayrılan Arda’lı Atletico, gözünü kupaya dikmiş durumda.

3. Turda Beşiktaş’ı da saf dışı bırakan Atletico Madrid’in bu sezon 3. ön eleme turundan başladığı serüveninde oynadığı takımlar ve aldığı sonuçlar şu şekilde;

Atletico Madrid-Stromsgodset: 2-1
Stromsgodset-Atletico Madrid: 0-2
Atletico Madrid-Vitoria : 2-0
Vitoria-Atletico Madrid : 0-4
Atletico Madrid-Celtic : 2-0
Rennes-Atletico Madrid : 1-1
Udinese-Atletico Madrid : 2-0
Atletico Madrid-Udinese : 4-0
Celtic-Atletico Madrid : 0-1
Atletico Madrid-Rennes : 3-1
Lazio-Atletico Madrid : 1-3
Atletico Madrid-Lazio : 1-0
Atletico Madrid-Beşiktaş : 3-1
Beşiktaş-Atletico Madrid : 0-3
Atletico Madrid-Hannover : 2-1
Hannover-Atletico Madrid : 1-2
Atletico Madrid-Valencia : 4-2
Valencia-Atletico Madrid : 1-0


UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi’nde toplamda 100. maçına çıkacak olan İspanyol ekip geride kalan 99 karşılaşmada 56 galibiyet, 27 mağlubiyet ve 16 beraberlik elde etti. En son 2009-2010 sezonunda İngiliz ekibi Fulham ile Final oynayan ve bu karşılaşmayı uzatmalarda 2-1 kazanan İspanyol ekibinde en golcü futbolcular sezon başında Porto’dan 40 Milyon Euro’ya transfer edilen Radamel Falcao ve Adrian Lopez. Kupa serüveninde geride kalan 18 karşılaşmada Atletico Madrid rakip filelere 40 gol bırakırken bunların 11’i Adrian Lopez’den, 10’u da Falcao’dan geldi. Arda Turan’da 2 golle takımına katkı sağladı.

Milli Takım oyuncusu Arda Turan’ında formasını giydiği Atletico Madrid’in kadrosu şu şekilde;

Kaleciler: Thibaut Courtois (Belçika), Sergio Asenjo, David Gil.
Savunma: Diego Godin (Uruguay), Antonio Lopez, Felipe Luis (Brezilya), Silvio (Portekiz), Alvaro Dominguez, Luis Perea (Kolombiya), Miranda (Brezilya), Angel Propin, Luis Ruiz Sayago, Miguel Linares, Adrian Formigo Perez, Andres, Gallas (Senegal).
Orta saha: Mario Suarez, Tiago (Portekiz), Arda Turan (Türkiye), Paulo Assunçao (Brezilya), Gabi, Pizzi (Portekiz), Koke, Papa İbrahima Diatta (Senegal), Pedro Astray, Sergio Cidoncha, Sergio Marcos, Saul Niguez.
Forvet: Adrian Lopez, Eduardo Salvio (Arjantin), Falcao (Portekiz), Juanfran, Diego (Brezilya), Abdelkader Oueslati (Fransa), Ndoye Momar (Senegal), Domenech Fernandez, Pedro Martin, Juanjo Muko (Ekvator)


Atletic Bilbao Cephesi

Final’de Atletico Madrid’in rakibi olan Bilbao UEFA Avrupa Ligi serüvenine Trabzonspor’u eleyerek başladı. Daha sonra kupanın favorisi Mancester United’i 2 maçtada yenme başarısı gösteren İspanyol ekibi 35 yıl sonra Avrupa Arenasında bir final oynayacak. En son 1976-1977 sezonunda finale çıkan Atletic Bilbao, rakibi Juventus’u ilk maçta 1-0 yenmesine rağmen ikinci maçta 2-1 kaybedince gol averajı ile şampiyonluğu kaçırdı.

Bu sezon finale gelene kadar 15 maç yapan Bilbao, bu karşılaşmalardan 9 galibiyet 3 mağlubiyet ve 3 beraberlik çıkardı. Oynanan bu 15 karşılaşmada en çok gol atan isim Llorente oldu. Llorente rakip fileleri 7 kez havalandırırken onu 5 er golle Markel Susaete ve İker Muniain izledi. Bugüne dek UEFA kupası ve UEFA Avrupa Ligi dahil olmak üzere toplamda 113 maç yapan Bilbao bu karşılaşmalardan 51 galibiyet çıkardı. 39 kez rakiplerine boyun eğerken 23 kez de sahadan beraberlikle ayrıldı.

UEFA Avrupa Ligi serüvenine play-off turundan başlayan Atletic Bilbao’nun finale kadar oynadığı takımlar ve aldığı sonuçlar;

Athletic Bilbao-Trabzonspor : 0-0
Slovan Bratislava-Athletic Bilbao : 1-2
Athletic Bilbao-Paris Saint Germain: 2-0
Athletic Bilbao-Salzburg : 2-2
Salzburg-Athletic Bilbao : 0-1
Athletic Bilbao-Slovan Bratislava : 2-1
Paris Saint Germain-Athletic Bilbao: 4-2
Lokomotiv Moskova-Athletic Bilbao : 2-1
Athletic Bilbao-Lokomotiv Moskova : 1-0
Manchester United-Athletic Bilbao : 2-3
Athletic Bilbao-Manchester United : 2-1
Schalke 04-Athletic Bilbao : 2-4
Athletic Bilbao-Schalke 04 : 2-2
Sporting Lizbon-Athletic Bilbao : 2-1
Athletic Bilbao-Sporting Lizbon : 3-1

Kadrosunda Venezuella’lı Fernando’nun tek yabancı olarak bulunduran Atletic Bilbao’nun kadrosu şu şekilde;

Kaleciler: Gorka Iraizoz, Raul, Aitor, Kepa Arrizabalaga
Savunma: Jon Aurtenetxe, Fernando Amorebieta (Venezuella), Mikel Son Jose, Koikili, Andoni Iraola, Iban Zubiaurre, Aitor Ocio, Xabier Castillo, Borja Ekiza, Jonas Ramalho.
Orta saha: Ander Iturraspe, Oscar de Marcos, Inıgo Perez, Carlos Gurpegi, Ander Herrera, Inigo Ruiz De Galerreta, Aitor Seguin Cid, Alvaro Pena.
Forvet: Gaizka Toquero, David Lopez, Fernando Llorente, Igor Gabilondo, Markel Susaeta, Iker Munian, Igor Martinez, Guillermo Fernandez, Ibai Gomez.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt