paradox07
Üye
Normalde ateist birisinin tartışmayı daha iyi bilmesi, konuşurken sadece karşıdakinin görüşünü karalamaya çalışmaması gerekli yani öyle olurdu fakat günümüzde bu bile olması gerektiği gibi değil.Daha hiçbir yere ulaşamamış bilime inanıpta hareket etmek...Daha bilimde ne kadar aciziz, her geçen gün yeni teoriler atılıp,çürütülüyor doğru bilinen çoğu şey aslında yanlış fakat buna rağmen kuru kuruna bilime inanmayı seçmek bildiğin yobazlık.Bilimi kötülemiyorum, İslamda ilim karşıtı bir din değil fakat bir şeye körü körüne bağlanmak yanlış.Ayrıca peygamberler ile gönderilen dinler farklı dinler değil.Aslında hepsi 1 din.Allah'da gönderdiği dinlerin yanlış yorumlanmasına, değiştirilmesine engel olmaz çünkü zaten bu bir imtihan.Cevap anahtarını verirse sınava girmenin ne anlamı kalır.Sadece çalışmamız gereken yerleri söylüyor, çalışıp çalışmamak bizim elimizde.
Normalde ateist birisinin tartışmayı daha iyi bilmesi, konuşurken sadece karşıdakinin görüşünü karalamaya çalışmaması gerekli yani öyle olurdu fakat günümüzde bu bile olması gerektiği gibi değil.Daha hiçbir yere ulaşamamış bilime inanıpta hareket etmek...Daha bilimde ne kadar aciziz, her geçen gün yeni teoriler atılıp,çürütülüyor doğru bilinen çoğu şey aslında yanlış fakat buna rağmen kuru kuruna bilime inanmayı seçmek bildiğin yobazlık.Bilimi kötülemiyorum, İslamda ilim karşıtı bir din değil fakat bir şeye körü körüne bağlanmak yanlış.Ayrıca peygamberler ile gönderilen dinler farklı dinler değil.Aslında hepsi 1 din.Allah'da gönderdiği dinlerin yanlış yorumlanmasına, değiştirilmesine engel olmaz çünkü zaten bu bir imtihan.Cevap anahtarını verirse sınava girmenin ne anlamı kalır.Sadece çalışmamız gereken yerleri söylüyor, çalışıp çalışmamak bizim elimizde.
böyle bi mantığın varsa yaşama .mesela sadece ateistim desem ama dua edip namaz kilsam kabul olurmu ve her ateist dedigimde tovbe etsem
Allah degistirilecegini bile bile dinler gonderiyor, gonderdigi dinleri korumuyor sonra bu dine inananlari ama onlar degistirildi diye cehennemlik yapiyor nasil yasarsa yasasin.
Sacma degil mi sizcede
Öldürseydiniz,bide.din konusunda BENCE diye fikir beyan edilmez,
kuzenin ateist diye sende olmak zorundamısın bu ne kepazelik bu ne basiretsizlik bu ne özgüvensizlik, senin aklın ve idaren yokmu. ateist bi kuzenin varsa yapacağın en doğru şey ondan bi an evvel uzaklaşmak, imanın zayıfsa hemen gereksiz sorulara maruz kalaraktan sende ateist olabilirsin.
ayrıca burası incisözlüğe benzemiş
kuzenim tutturdu ateist ol kendiside oyle kafami sisirdi acaba yaninda ateist oldum desem ateistim falan desem ama kalpten Allah a inansam dinden cikarmiyim yorumlarinizi bekliyorum.
Dogumdan once hayat olmadigi gibi, ölümden sonrada hayat olmayacak.
Neye inanirsan inan, dedigimden otesi yok. O yuzden hayati dolu dolu yasamali, inanca saplanip kalmamali.
Allah degistirilecegini bile bile dinler gonderiyor, gonderdigi dinleri korumuyor sonra bu dine inananlari ama onlar degistirildi diye cehennemlik yapiyor nasil yasarsa yasasin.
Sacma degil mi sizcede
Bundan 150-200 yıl önce bilim depremin sebeplerini açıklayamazken, deprem olunca bakın Allah var dinsizliğin sonucunda yeryüzünü sallıyor, gelin Allah'a iman edin derlerdi. Depremin sebepleri bulundu, ilahi güc olmadığı çıktı ortaya.
Şimdi bilim evren'in yapısını açıklayamıyor diye evren var, Allah onu yarattı diyorlar. Elbet evrenin yapısıda açıklanacak bir gün
Bundan 150-200 yıl önce bilim depremin sebeplerini açıklayamazken, deprem olunca bakın Allah var dinsizliğin sonucunda yeryüzünü sallıyor, gelin Allah'a iman edin derlerdi. Depremin sebepleri bulundu, ilahi güc olmadığı çıktı ortaya.
Şimdi bilim evren'in yapısını açıklayamıyor diye evren var, Allah onu yarattı diyorlar. Elbet evrenin yapısıda açıklanacak bir gün
Depremin ilahi bir güç olmadığını ne güzel anlattın
Nasıl birşey bekliyordun, ilahi bir elin tutup dünyayı sallamasını mı?
Sonuçta depremi meydana getiren unsurlar yine Allahu tealanın koyduğu düzen içinde sistematik olarak hareket ederler.
Haaaa bir gün evrenin oluşumunu bilimsel olarak kendi istedikleri doğrultuda bir yere bağlarlarsa senin adına sevinirim...
'' Bir gün birkaç bilim adamı ana rahmi olmadan bir spermle yumurtayı birleştirip bir bebek yaratmayı! başarmışlar,
Hemen Allah'a koşmuşlar, demişler ki..
- Bundan sonra sana ihtiyacımız kalmadı, artık biz de insan yaratmayı başarabiliyoruz...
+ Nasıl yapıyorsunuz bakalım?
-Önce yerden bir avuç toprak alıyoruz,
+ Durun bakalım, öncelikle kendi toprağınızı yaratın bakalım...''
Bilmem anlatabildim mi???
Tesadüf , tesadüf , tesadüf... Ah şu tesadüfçüler
çok güzel anlattın eline sağlık da acaba bu adam anlayabilecek mi veya anlamak isteyebilecek mi??
Orası kendisine kalmış...
Bize dua etmek düşer, Rabb'im kendisine basiret lutfetsin, gerçeği görüp iman etmeyi nasip etsin...
Orası kendisine kalmış...
Bize dua etmek düşer, Rabb'im kendisine basiret lutfetsin, gerçeği görüp iman etmeyi nasip etsin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?