Altun.
Üye
ATATÜRK'ün kimlik no'su ve kimlik no hakkında ilginç bilgiler....
arkadaşlar bildiğiniz üzere kimlik no 11 haneden oluşan ve herkesin kendine ait herkesden farklı özel numarasıdır.
biraz araştırdım ve kimlik numaranızın ilk 10 hanesinin toplamının birler basamağı kimlik numaranızın son rakamını veriyor.
aslında kimlik numarası 9 hanesli olarak duzenlendi ama son 2 hanede karışıklığa sebep wermemk we güwenlik için çeşitli waryasyonlarla bir nevi şifrelendi diyebilirz.
ATA mıza da 10000000146 no lu kimlik numarası verilmiştir. normalde bu 100000001 dir sonundaki 2 rakamda guvenlik nedeniyledir.
şimdi hepinizin aklına nufus dairesinin sitesine benim kalıma geldiği gibi giripde bu numarayı sorgulatmak gelecektir
ama o zaman şu uyarıyı alacaksınız...
"Sorguladığınız kayıtla ilgili teknik bir hata oluştu. Sistem görevlileri ile irtibata geçiniz."
fakat bilgileri aşağıdaki gibi girince...
İL......................: GAZİANTEP
İLÇE..................: ŞAHİNBEY
ADI....................: GAZİ MUSTAFA KEMAL
SOYADI..............: ATATÜRK
BABA ADI...........: ALİ RIZA BEY
ANNE ADI...........: ZÜBEYDE HANIM
DOĞUM TARİHİ...: 1881
CİNSİYETİ..........: ERKEK
resmiyle karşılaşırsınız. neden antep ili ve şahinbey ilçesi seçilmiş hala da merak ediyorum..
biraz araştırdım ve kimlik numaranızın ilk 10 hanesinin toplamının birler basamağı kimlik numaranızın son rakamını veriyor.
aslında kimlik numarası 9 hanesli olarak duzenlendi ama son 2 hanede karışıklığa sebep wermemk we güwenlik için çeşitli waryasyonlarla bir nevi şifrelendi diyebilirz.
ATA mıza da 10000000146 no lu kimlik numarası verilmiştir. normalde bu 100000001 dir sonundaki 2 rakamda guvenlik nedeniyledir.
şimdi hepinizin aklına nufus dairesinin sitesine benim kalıma geldiği gibi giripde bu numarayı sorgulatmak gelecektir

ama o zaman şu uyarıyı alacaksınız..."Sorguladığınız kayıtla ilgili teknik bir hata oluştu. Sistem görevlileri ile irtibata geçiniz."
fakat bilgileri aşağıdaki gibi girince...
İL......................: GAZİANTEP
İLÇE..................: ŞAHİNBEY
ADI....................: GAZİ MUSTAFA KEMAL
SOYADI..............: ATATÜRK
BABA ADI...........: ALİ RIZA BEY
ANNE ADI...........: ZÜBEYDE HANIM
DOĞUM TARİHİ...: 1881
CİNSİYETİ..........: ERKEK
resmiyle karşılaşırsınız. neden antep ili ve şahinbey ilçesi seçilmiş hala da merak ediyorum..