ATATÜRK'ün kimlik no'su ve kimlik no hakkında ilginç bilgiler....

Sponsorlu Bağlantılar

Altun.

Altun.

Üye
    Konu Sahibi
ATATÜRK'ün kimlik no'su ve kimlik no hakkında ilginç bilgiler....
arkadaşlar bildiğiniz üzere kimlik no 11 haneden oluşan ve herkesin kendine ait herkesden farklı özel numarasıdır.
biraz araştırdım ve kimlik numaranızın ilk 10 hanesinin toplamının birler basamağı kimlik numaranızın son rakamını veriyor.
aslında kimlik numarası 9 hanesli olarak duzenlendi ama son 2 hanede karışıklığa sebep wermemk we güwenlik için çeşitli waryasyonlarla bir nevi şifrelendi diyebilirz.

ATA mıza da 10000000146 no lu kimlik numarası verilmiştir. normalde bu 100000001 dir sonundaki 2 rakamda guvenlik nedeniyledir.

şimdi hepinizin aklına nufus dairesinin sitesine benim kalıma geldiği gibi giripde bu numarayı sorgulatmak gelecektir :D:D ama o zaman şu uyarıyı alacaksınız...

"Sorguladığınız kayıtla ilgili teknik bir hata oluştu. Sistem görevlileri ile irtibata geçiniz."

fakat bilgileri aşağıdaki gibi girince...

İL......................: GAZİANTEP
İLÇE..................: ŞAHİNBEY
ADI....................: GAZİ MUSTAFA KEMAL
SOYADI..............: ATATÜRK
BABA ADI...........: ALİ RIZA BEY
ANNE ADI...........: ZÜBEYDE HANIM
DOĞUM TARİHİ...: 1881
CİNSİYETİ..........: ERKEK

resmiyle karşılaşırsınız. neden antep ili ve şahinbey ilçesi seçilmiş hala da merak ediyorum..

leiche

leiche

Emekli Yönetici
ne güzel aynı anda yararlı bi paylasım yapmısız :)

Marasov46

Marasov46

Üye
maxicep farkı tebrikler

CanceR

CanceR

Üye
aynen bende anlamadım gaziantep ne şahin bey selanik olması lazım değil mi bende annamadım _??

Salihyet

Salihyet

Üye
bilemiyorum :( :)

Altun.

Altun.

Üye
    Konu Sahibi
sanırım türkiye sınırları içinde olmadığı için

recaner

o zaman ankarada yapsalardı

karides

Üye
Antep'liler bir ziyareti sırasında Atatürk'ü fahri hemşerileri ilan etmiştirler ve Atatürk'ün nüfus kaydını CHP'nin bulunduğu Bey ilçesine açarak ölümsüzleştirmek istemişlerdir. G.Antep, tüm Türkiye'de "Gazi" ünvanını alan iki unsurdan biridir. Şahinbey, G.Antep"in enbüyük ilçesidir ve Bey ilçesi nüfus kayıtları Şahinbey semti ilçe olduktan sonra buraya geçmiştir. Gaziantep'in hikayesi budur arkadaşlar.

Nüfus kaydına ilişkin hemşehrilik kararı aşağıdaki linktedir (isteyen arşıvine alabilir) :

FerreT

FerreT

Üye
Çok önemli bi bilgiydi : ?

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Altun. ve karides forumdaşımıza teşekkürler...

Soneday

Soneday

Üye
Vay canına be

qurbuz

qurbuz

Üye
sağol

Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
Konu Hortlamış Ama Önemli Olduğu İçin Hatırlatmanız İyi Olmuş..
"Karides" Arkadaşımızın Yorumu Zaten Herşeyi Açıklamış.. Teşekkürler..

recaner

hmm saol kardeşim bunu bilmediğim için baya kızmıştım bunu yapanlara ama artık anlıyorum saol

Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
hmm saol kardeşim bunu bilmediğim için baya kızmıştım bunu yapanlara ama artık anlıyorum saol

Bunu Yapanlar Diyerek Kimi Kastettin Arkadaşım..
Kime Kızdığını da Anlamadım Acaba Aydınlatır mısın?

karides

Üye
Bunu Yapanlar Diyerek Kimi Kastettin Arkadaşım..
Kime Kızdığını da Anlamadım Acaba Aydınlatır mısın?

Kastettiği şu galiba sevgili dostum,
Hani Atatürk doğum günü ile ilgili olarak, hep "ben 19 Mayıs'ta doğdum" dermiş ya; işte bir çok insan da (buradan yola çıkarak) neden Samsun değil de Gaziantep'de kaydı görünüyor. Bu acaba kasıtlı bi şey mi? diye düşünüyor.

Oysa ki bilmedikleri bir şey var, Kurtuluş savaşının en katılımcı kuvayi milliye hareketi Antep'de olmuştur. Komutan Şahinbey, kadınıyla, çocuğuyla, dedesiyle, bebesiyle halkı öyle bir ayaklandırmıştır ki, savaşa bizzat katılmayan vatandaş kalmamıştır. Bu nedenle savaş sonrası tabloya bakıldığında, Antep Atatürk'e hep çok sempatik gelmiştir. Çünkü öyle böyle değl her evden bir-iki-üç-dört kaç derseniz deyin, çıkan cesedin sayısı belli değildir. Bu nedenle, zaten Atatürkten sonra Gazi ünvanı verilen ikinci unsur olmuştur. Bu şerefe layık görülen üçüncü bir unsur daha çıkmamıştır.

Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
Kastettiği şu galiba sevgili dostum,
Hani Atatürk doğum günü ile ilgili olarak, hep "ben 19 Mayıs'ta doğdum" dermiş ya; işte bir çok insan da (buradan yola çıkarak) neden Samsun değil de Gaziantep'de kaydı görünüyor. Bu acaba kasıtlı bi şey mi? diye düşünüyor.

Oysa ki bilmedikleri bir şey var, Kurtuluş savaşının en katılımcı kuvayi milliye hareketi Antep'de olmuştur. Komutan Şahinbey, kadınıyla, çocuğuyla, dedesiyle, bebesiyle halkı öyle bir ayaklandırmıştır ki, savaşa bizzat katılmayan vatandaş kalmamıştır. Bu nedenle savaş sonrası tabloya bakıldığında, Antep Atatürk'e hep çok sempatik gelmiştir. Çünkü öyle böyle değl her evden bir-iki-üç-dört kaç derseniz deyin, çıkan cesedin sayısı belli değildir. Bu nedenle, zaten Atatürkten sonra Gazi ünvanı verilen ikinci unsur olmuştur. Bu şerefe layık görülen üçüncü bir unsur daha çıkmamıştır.

Sağolasın Kardeşim.. İyi Anlatmışsın.. Teşekkürler.. ;)

Üst Alt