Karşılaştırma Asus Zenfone 2 ve General Mobile 4G Karşılaştırması

Sponsorlu Bağlantılar

Hangisini tercih edersiniz?

  • Asus Zenfone 2

    Kullanılan: 4 57.1%
  • General Mobile 4G

    Kullanılan: 3 42.9%
  • Herkesin bir şegli vardır.

    Kullanılan: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    7
turan3068

turan3068

Üye
    Konu Sahibi
Asus Zenfone 2 ve General Mobile 4G Karşılaştırması




Kısa bir süre sonra ülkemizde tanıtılacak olan(16 haziran da tanıtıldı) Asus Zenfone 2’yi basın tanıtımından önce inceleme fırsatı bulmuştum. İncelemede elde verileri popüler birkaç akıllı telefon ile karşılaştıracak bir yazı dizisi hazırlamayı düşündüm. Bu yazımda iki yeni telefon modeli olan Asus Zenfone 2 ve General Mobile 4G karşılaştırmasını yaptım. Sahip oldukları teknik donanımları ve uygun fiyatları ile Türkiye’de başarılı işler yapan bu iki üreticinin aynı başarıyı (yeni modelleri inceledikten sonra) yakalayacağından eminim. Bildiğiniz gibi Asus Zenfone dünyadaki ilk 4 GB ram ile gelen akıllı telefon olma özelliğinde bu ülkemiz içinde geçerli aynı zamanda, General Mobile 4G ise Google işbirliği ile çıkardığı bu modelle şimdiden birçok gönülleri fethetti. Şimdi isterseniz incelemenin detaylarına geçelim. İncelemeye geçmeden önce daha iyi anlayabilmeniz için göze hoş gelen bir karşılaştırma tablosu hazırladım. Bu tablo ile aradaki farkları çok iyi anlayabilirsiniz.



Yeni bir akıllı telefon almayı düşündüğünüzde ihtiyaçlarınıza hitap eden modeli seçmekte en önemli karar sizin elinizde. O yüzden bu karşılaştırma yazıları fikirlerinize yardımcı olacaktır.

Asus Zenfone 2’nin performansına göz attığımızda işlemcisinin General Mobile 4G’den daha güçlü olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Zenfone 2’nin bu modelinde (2 GB ramli modelde 1,8 GHz hızında) Intel Atom 2,3 GHz hızında dört çekirdekli işlemci bulunuyorken General Mobile 4G’de Snapdragon 410’un 1,2 GHz hızında çalışan dört çekirdekli işlemcisi bulunuyor.

Performans konusunda bir diğer huşuz grafik işlemcisi ve ram miktarıdır. Zenfone 2’de PowerVr G6430 grafik işlemcisi bulunurken General Mobile 4G’de ise Adreno 306 grafik işlemcisi bulunuyor. Zenfone 2’nin sahip olduğu diğer donanımlar grafik işlemcisinin daha iyi çalışmasını sağlıyor. Diğer donanımlardan kastım işlemci ve ram tabiki. Şimdi gelelim ram miktarına bildiğiniz gibi Asus Zenfone 2 ile dünyanın ilk 4gb ram boyutuna sahip akıllı telefonu olmuştu. Bu teknoloji dünyasında bir süre gündemi de meşgul etmişti. Burada söyleyebileceğim pek bir şey yok zira General Mobile 4G’de 2 GB ram bulunuyor. Burada önemli bir ayrıntıyı da değinmek istiyorum. Yukarıda sizlerle paylaştığım tabloda Asus Zenfone 2’nin 4 GB ve 2 GB belleğe sahip model seçenekleri bulunuyor. General Mobile 4G’yi 2 GB belleğe sahip model ile karşılaştırmak daha doğru görünse de tek fark işlemci ve ram olduğu için en üst sürüm ile karşılaştırmak daha doğru geldi bana.
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
Zenfone 2’nin 5,5 inç boyutunda Full HD çözünürlükte ekranı bulunuyor. Bu ekran 403 ppi ekran yoğunluğuna sahip. General Mobile 4G’nin ise 5 inç ekranı 1280x720 çözünürlüğe ve 294 ppi piksel yoğunluğuna sahip. Gördüğünüz gibi ekranlar arasında piksel yoğunluğu yönünden fark var. Zenfone 2 burada da fark atıyor. Her iki cihazda da 13 mega piksel arka kamera 5 mega piksel ön kamera bulunmaktadır. Bu kameralar 1080p çözünürlüğünde video kaydı yapma imkânı sunmaktadır. Kamera yönünden aynı görünüyor. Aradaki farkı belki kullanılan yazılım ile daha iyi anlarsınız.

Asus Zenfone 2 video testi
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
General Mobile 4G video testi

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

General Mobile 135 gram ağırlığı ile Zenfone 2’ye göre daha hafif. Zenfone 170 gramlık ağırlığı ile biraz daha yorabilir elinizi. Bataryalara gelecek olursak Zenfone 2’de 3.000 mAh güce General Mobile 4G’de ise 2500 mAh güce sahip. Kullanım yönünden her iki cihazda bir günü rahat çıkarır diye düşünüyorum. Asus Zenfone 2’nin bataryası yüksek olsa da Full HD ekran ve 4 GB belleğin tüketimi elbette yüksek olacaktır.

Genel Sonuç:
Her iki cihazda kalite yönünden mükemmel cihazlar. Sundukları özellikler donanım vefiyat yönünden ele alınırsa diğer üreticilere nazaran çok iyi işler başarmışlar diyebiliriz. General Mobile 4G Türkiye’de ilk Android 5.1.1 sürümü ile gelen akıllı telefon olma özelliğinde. Aynı zamanda 2 yıl boyunca Google’dan güncellemeleri ilk olarak alacak bir model. Fiyat performans olarak ele aldığınızda alınabilecek bir cihaz önerebilirim. Asus Zenfone 2 ise 4 GB ram Intel işlemci ile tam bir performans canavarı gerçekten. Eğer yüksek grafiklere sahip oyun oynama meraklısıysanız. Zenfone 2’yi el konsoluna çevirebilirsiniz.

Kamerası ve sahip olduğu özellikler ülkemizin gelir düzeyine bakıldığı zaman ilk sıralarda alınabilecek bir cihaz. General Mobile 4G ve Asus Zenfone 2 özellik olarak karşılaştırılabilir belki ama fiyat olarak her iki cihazda bulunduğu sınıfta öncelikli alınabilecekler sırasında bulunuyor. Yazımda da belirttiğim gibi General Mobile 4G’yi Asus Zenfone 2’nin 2 GB ram modeli ile karşılaştıracak olursak hemen hemen aynı özelliklere sahip olduğunu görürüz. Dolayısıyla tercih yaparken bu iki cihaz dışında size önereceğim bir model yok. Umarım yazım sizlere nasıl bir seçim yapmanız gerektiği hakkında bir fikir vermiştir.
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: hasan3472ty ve semihguney


hasan3472ty

hasan3472ty

Üye
Çok güzel bir karşılaştırma olmuş eline sağlık .
Lakin Asus donanım ve ekran kamera da olsun ciddi bir verim yok bu yüzden dir ki fiyat biraz düşük . Ama yine de fiyat yüksek . Zenfone 3 gelince 5 gb ile gelince 1600 tl diyecek ama performans ise 3 gb lik olacak
 
  • Beğen
Tepkiler: turan3068 ve alisamsun.com
falconn00

falconn00

Üye
General Mobile 4G diyorum.
 


Üst Alt