Enpatsu Shakugan
Üye
Valla hiç bilmiyorum ileride sıkınti olur mu ki ya bu ses yüzündenYani şöyle bu sesi hdd de bi arızaya veya herhangi bir soruna neden olmaz değil mi ileri ki dönemlerde bunun hakkında fikri olan var mı diye sormak istemiştim
hocam ben buna taklıyorum yoksa tamam ses hadi neyse diyelim de hdd de çok dandik bişi değil sonuçta toshiba böyle bi markadan o sesin gelmesi beni biraz korkutuyor açıkcasıValla hiç bilmiyorum ileride sıkınti olur mu ki ya bu ses yüzünden
Inşallah sıkıntı olmaz ilerdehocam ben buna taklıyorum yoksa tamam ses hadi neyse diyelim de hdd de çok dandik bişi değil sonuçta toshiba böyle bi markadan o sesin gelmesi beni biraz korkutuyor açıkcası
Torrentdan çek her yerde vararkadaşlar bana win8.1 pro lazım bide aktivesi yardımcı olabilecek var mı şuan win8 yüklü ama pek iyi değil gibi
ama çoğu laptopda gram ses çıkmıyor benim eski çalıştığım yerde 2 yıllık bir laptop vardı gram ses çıkmıyordu, bizimkinden şimdiden böyle ses gelmesi korkutuyor açıkçası, ben bu sesi ilk defa laptopda duydumDisk sesine bir sorun diyemezsiniz arkadaşlar. Sonuç olarak mekanik disk kullaniyorsunuz okucuyucu kafa illaki ses yapacaktır.. Kronik falan hiç değil. Sonuçta diskin normal çalışmada çıkardığı bir ses...
ses miktarı diskten diske değişir..ama çoğu laptopda gram ses çıkmıyor benim eski çalıştığım yerde 2 yıllık bir laptop vardı gram ses çıkmıyordu, bizimkinden şimdiden böyle ses gelmesi korkutuyor açıkçası, ben bu sesi ilk defa laptopda duydum
tamam hocam anladımses miktarı diskten diske değişir..
sesin yüksek olması okuma kafasının hızlı çalıştığı anlamına gelebilir.. daha düşük erişim süresi sağlar daha hızlı denebilir.
veya fabrikasyon olarak çalışma sesi yüksek üretilmiştir yapacak bişey yok. bir arıza veya sorun değil bu...
harddiski bu kadar sorun yapan sizler SSD nin cızırtısını duysanız bozuldu zannedersiniz sanırım
Tam olarak neyini yapamadınBeyler bu uefi kurumu için yardımcı olabilecek birisi var mı ya bi türlü yapamadım bu konularda iyi değilim acil yardım lütfen
Ben simdi win8.1 64biti usb ye iso olarak yazdirdim fakat kurulumda uefi secegini bulamadimTam olarak neyini yapamadın
Öncelikle sil baştan yapıyoruz. Rufus programıni indir iso dosyasını flaşına "uefi bilgisayarlar için gpt bölüm düzeni" olarak yazdır. Yazdırma işi bitsin flaş kenarda dursun. Sonra googledan "winpe" diye arat birtane bul indir canlı işletim sistemi yani flaş veya cd üzerinden kullanılabilen işletim sistemi (genelde veri kurtarmak için kullanılır neyse) iso şeklinde inecek. Winpeyi başka bir flaşa veya cdye yazdır. Sonra bilgisayarı winpe üzerinden başlat disk yönetimine girip önce tüm diskleri silip sonra yeni oluşturuyoruz diske sağ tıklayıp (winpe sürümüne göre farklı olabilir) gpt'ye çevir diyoruz kaydedip çıkıyoruz(ıngilizce olur büyük ihtimal). Sonra windows flaşımızı takıp pcyi yeniden başlatıp sürekli escye basıp boot ekranını açıyoruz orda uefiyi görüyoruz seçiyoruz gerisi normal format.Ben simdi win8.1 64biti usb ye iso olarak yazdirdim fakat kurulumda uefi secegini bulamadim
Rica ederim takıldığın bir yer olursa gündüz buradayım ben simdi yatıyorum.Hocam eline sağlık o kadar uğraşıp yazmışsın teşekkür ederim hemen deniyorum
hocam bide illa win8.1 64bit mi olması gerek şuan indirdim rar dan çıkmıyor hasarlı benim elimde win8.1 32-64bit var onu kullansam olmaz mı uefi?normal şartlarda winpe kullanmanıza gerek yok..
eğer diski kabul etmez ve gerekli bölümleri oluşturmaz ise winpe ile gpt yapmak zorundasınız.
gpt için diskteki tüm bölümleri silmeniz gerekiyor. yedek almayı unutmayın.
uefi gpt olarak usb ye yazdırınca disk formatı fat32 oluyor. 4GB dosya sınırı var.hocam bide illa win8.1 64bit mi olması gerek şuan indirdim rar dan çıkmıyor hasarlı benim elimde win8.1 32-64bit var onu kullansam olmaz mı uefi?
ben senin gösterdiğin gibi öğrendim öyle yapmaya devam edecem başka yolla yapmaya çalışırsam kafa gider.bemdede hafif ses var sorun değil Hasan abinin dediği gibi mekanik ğarça. uefi kurulumun direk kurulumda nasıl yapıyorduk @L-LumieRe komutla yapılıyrdu sanırımbemdede hafif ses var sorun değil Hasan abinin dediği gibi mekanik ğarça. uefi kurulumun direk kurulumda nasıl yapıyorduk @L-LumieRe komutla yapılıyrdu sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?