Asus EeePC X101 Piyasada

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kedi Yavrusu

Üye
    Konu Sahibi
Asus EeePC X101 Piyasada
Asus'un MeeGo işletim sistemli ilk netbooku EeePC X101 piyasaya sürüldü. Oldukça dikkat çekici bir fiyata sahip olan ürünün diğer özelliklerini merak ediyor musunuz?

Bilgisayar sektörünün hemen hemen tüm ağaçlarından meyve yiyen Asus, yeni EeePC'sini piyasaya sürdü. X101 modelli ürünün en önemli özelliği, Asus'un ilk MeeGo işletim sistemi kullanan netbooku olması. 920 gram ağırlığıyla son derece taşınabilir olan X101, 1024 x 600 piksellik 10 inç boyutunda bir ekrana sahip.

1.33 GHz'lik bir Intel Atom işlemciyle çalışan X101, 1 GB belleğe ve 8 GB SSD'ye sahip. 3 hücreli piliyle 4 saatlik pil ömrü vaat eden Asus, cihazın inceliğinden de ödün vermemiş. Sadece 17 mm kalınlığa sahip olan cihaz, ekranının da mat olmasıyla daha da dikkat çeker hale geliyor. Ürünün fiyatı ise yalnızca 169 avro.

Uruloki

Uruloki

Üye
yuh fiyata bak winzortlu bir şey alana kadar bunu alırım

pRime.

pRime.

Üye
Fiyat çok uygun, cihaz iyi.

'Patron

'Patron

Üye
169 avro mu :oha:

Kedi Yavrusu

Üye
    Konu Sahibi
herkes fiyata takılmış çok mu pahalı beyler?? :S

Hex4d0r

Hex4d0r

Üye
@kedi_eti_7

Hayır fiyatın çok uygun olduğunu söylemişler :) Zaten fiyatların yüksek olmasıda cihazın kullandığı işletim sistemi lisans parasının eklenmesi :) Bi cihaz parası daha ekleniyor yani :)

Yalnız depolama baya ufak olmuş 8 GB. Günümüzde Film için kullanıldığıda aşikar. Çok tutulmayabilir.

Kedi Yavrusu

Üye
    Konu Sahibi
dikkatini çekerim 8 gb ama hdd demiyor ssd diyor.

Bizim hdd'ler saniyede 5 megabayt yazarken şu minicik alet saniyede 300 megabayttan 2000 megabayta kadar yazıyor.

Uruloki

Uruloki

Üye
heal yeaaah kedi doğru söylüyor ssd performansına şu an hiçbir şey yaklaşamıyor fakat asus hdd olan modelinide sunar

pRime.

pRime.

Üye
@kedi_eti_7

Hayır fiyatın çok uygun olduğunu söylemişler :) Zaten fiyatların yüksek olmasıda cihazın kullandığı işletim sistemi lisans parasının eklenmesi :) Bi cihaz parası daha ekleniyor yani :)

Yalnız depolama baya ufak olmuş 8 GB. Günümüzde Film için kullanıldığıda aşikar. Çok tutulmayabilir.

Hard disk bağlayabilirsin.

maxirabit

maxirabit

Üye
Bu hafta bir tane netbook alıcam zaten,araştırdım samsung'unda android olanı var mini pc olarak.

punisher123

punisher123

Üye
meego aynı donanımla androidden daha performanslı çalışır..

Hex4d0r

Hex4d0r

Üye
dikkatini çekerim 8 gb ama hdd demiyor ssd diyor.

Bizim hdd'ler saniyede 5 megabayt yazarken şu minicik alet saniyede 300 megabayttan 2000 megabayta kadar yazıyor.

Ztane ben HDD olarak belirtmedim SSD olduğunu bildiğim için :) Ayrıca 300 MB/sn ile 2000 MB/sn arasında yazan bi SSD yok :) Bunda kullanılan SSD de 100 ile 180 arasında değişeceğini düşünüyorum.

Gerçi söylediğinde haklı çıktın.(300-2000 yazma hızında :)) Yeni SSD Çıkardı OCZ. O da PCI girişli ve kurumlara hitap ediyor. Onun hızı ise 3200 MB/sn:ehe Fiyatıda Bu netboook2un 10 katından fazla :)

Yoksa bu cihazdaki SSD'nin hızı en fazla 150-180 civarı olur diyorum :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...