''astronomi yolculuğu'' sona erdi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Burak

Üye
    Konu Sahibi
''astronomi yolculuğu'' sona erdi
ŞANLIURFA - GAP BKİ tarafından düzenlenen ''Dünya Astronomi ve Uzay Etkinlikleri'' dünyada ilk gözlem yapılan mekanlar arasında yer alan Şanlıurfa'nın Harran ilçesindeki törenle sona erdi.
Bölge illerinde düzenlenen etkinliklerin kapanış töreni, astronomi ve gök olayları konusunda dönemin merkezi ve dünyanın ilk İslam üniversitesinin yer aldığı tarihi Harran ilçesinde yapıldı. Törene Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, GAP Bölge Kalkınma İdaresince (GAP BKİ) Başkanı Sadrettin Karahocagil, İstanbul Üniversitesi Uzay Bilimleri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Türker Özkan, Erciyes Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Başkanı Doç. Dr. İbrahim Küçük ile Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden akademisyenler katıldı.
Etkinlik, astronomi çalışmaları kapsamında çekilmiş ''uzay'' konulu fotoğraflar ile konuyla ilgili resimlerin yer aldığı serginin açılışıyla başladı. Sergiyi gezen protokol üyeleri ve katılımcılar, daha sonra tarihi mekanda kurulan teleskoplarla gökyüzünü inceledi.
GAP BKİ Başkanı Sadrettin Karahocagil, törende yaptığı açılış konuşmasında, uzayın derinliklerinin tarih boyunca insanlar tarafından merak edildiğini belirterek, şunları söyledi:
''Gökyüzünün inanılmaz güzellikleri var. Bunun farkına varmak ve sevmek ayrı bir duygudur. Amacımız, gençlerimizin gökyüzüne baktıkları zaman yıldız takımlarını tanımalarıydı. Güzel bir etkinlik oldu. Çünkü göklerde inanılmaz bir kainat var, keşfedilmeyi bekliyor. Hocalarımı hep kıskanmışımdır, çok zevkli bir iş. Her gün yeni cisimlerle karşılaşabiliyorlar. Uçsuz bucaksız ve sonsuz bir evren var. Bu da onların işini sevdirici hale getiriyor. Benim de bir uzay tutkunu olarak küçük bir teleskobum var. Zaman zaman gökyüzüne bakıyorum. Böylesi bir proje teklifi gelince hemen üzerine durulmasını ve iyi bir çalışma çıkartılmasını istedim. Bölgedeki tüm illerimizde ciddi fedakarlıklar gösterilerek, 15 gün boyunca devam etti. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.''
Konuşmaların ardından bölgede düzenlenen etkinliklerin slayt eşliğinde sunulmasının ardından katkılarından dolayı bazı akademisyenlere plaket verildi.




















AA
 
  • Beğen
Tepkiler: zaza


zaza

zaza

Üye
ortanca fotodaki bişi anladıysa arap olayım:kop::kop:
 

Burak

Üye
    Konu Sahibi
:zuhaha:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt