aston marin gp

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
fatal19ty

fatal19ty

Üye
    Konu Sahibi
aston marin gp


V12 Vantage RS Aston Martin’in V8 Vantage Coupe modeli üzerine inşa edilmiş. Fakat şirketin tasarım ve mühendis takımı benzeri bulunmayan VH mimarisini tasarım esnekliğini ve 6.0 litre V12 motordaki sportifliği Vantage RS fazlasıyla vermişler. 6.0 litre V12 motora rağmen Aston Martin mühendislerinin uyguladığı gövde kiti sayesinden V8 Vantage Coupe’den daha hafif olmuş. Böylece ortaya dinamiklik ve süper performansın yanı sıra seri üretime de uygun bir konsept araç çıkmış.

6250 d/d’de 600 HP güç ve 5000 d/d 690 Nm tork üreten 6.0 litrelik V12 motorla donatılan V12 Vantage RS, performans tutkunlarını çılgına çevirebilir. Büyük V12 motora rağmen Vantage RS’in ağırlığı 1600 kilogramın altında. Yakın bir zaman önce tanıtılan DBS modelinde olduğu gibi Vantage RS’in de kaputu ve bagaj kapağının bazı bölümleri karbon fiberden üretilirken motor sporlarındaki gibi karbon seramik fren diskler de kullanılmış. Sonuç tek kelimeyle muhteşem; ton başına 375 HP güç. Bu durum hızlanma değerlerine de yansımış. Vantage RS, 0-100 km/s hızlanmasını 4 saniyede alırken 160 km/s’e ulaşma süresi sadece 8,5 saniye.

Aerodinamik bir tasarıma sahip olan V12 Vantage RS’in kaputundaki havalandırma girişleri ve yüksek hızlarda otomatik olarak yükselen spoyler sayesinde rüzgar adeta yarılıp geçiliyor. Ayrıca ön tampondaki havalandırma girişleri de hava akımını yönlendirerek karbon seramik frenlerin soğumasına yardımcı oluyor. V12 Vantage RS’in tasarımıyla ilgili düşüncelerini dile getiren Tasarım Direktörü Marek Reichman “Aston Martin’in son zamanlarda ürettiği bir çok otomobilin başarılı olmasının sebebi bizim tasarımcı ve mühendislerimizin ele ele vererek çalışmaları ve bunun sonucunda hem tasarım hem de mühendislik olarak optimum noktada buluşmalarıdır.”dedi.

V8 Vantage Coupe’ye oldukça fazla benzeyen V12 Vantage RS’in sınırlı sayıda üretilerek 2008’de pazara sunulması bekleniyor.

ALINTIDIR::::::
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

maxirabit
Cevap
0
Görüntüleme
344
maxirabit
x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
383
x-scarface


Üst Alt