fly cat
Üye
Astım'ın Kurtuluş Yolu, '' Domatas'ten Geçiyor! ''
İtalyan La Stampa gazetesinde yayımlanan habere göre, İngiltere’deki Newcastle Üniversitesinde bir grup bilim adamının gerçekleştirdiği araştırmayla birlikte domatesin astım hastalığına karşı ilaç tedavisi gösterdiği kanıtlandı. Yaz aylarında tüketimini sıkça gerçekleştirdiğimiz domatesin astım hastalığına karşı bir tedavi etkisi gösterdiği kanıtlanmamıştı.
Bilim adamlarının fareler üzerin de yaptığı testler de, bu fareleri ikiye ayırdı. İkiye ayrılan bu farelere diyet uyguladı. İlaveten likopen adını verdikleri bu diyete, astım ve ciğerlerinde ki ihtihapların azalmış olduğu saptandı. Bilim adamları ciğerlerdeki alerjik iltihabı azaltan likopenin astıma karşı koruyucu bir etkisi oloduğunu açıkladı.
Bilim adamlarının fareler üzerin de yaptığı testler de, bu fareleri ikiye ayırdı. İkiye ayrılan bu farelere diyet uyguladı. İlaveten likopen adını verdikleri bu diyete, astım ve ciğerlerinde ki ihtihapların azalmış olduğu saptandı. Bilim adamları ciğerlerdeki alerjik iltihabı azaltan likopenin astıma karşı koruyucu bir etkisi oloduğunu açıkladı.