Aslan'dan 92 Milyon €

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
    Konu Sahibi
Aslan'dan 92 Milyon €



G.Saray, sezona
kadrosuna 12 futbolcu katarak başladı. Cimbom, maç başı ücretler hariç 92 milyon euroödemegarantisinde bulundu. Ara transferde ise Yiğit Gökoğlan, 2.5 milyon euro bonservis bedeli karşılığında 'a kazandırıldı.

Arda Turan'ı Atletico Madrid'e 12 milyon
euro bonservis bedeliyle veren Cimbom, 1. transfer döneminde Fatih Terim ve 12 oyuncuyla yaptığı sözleşmelerde, maç başı ücretlerihariç 92 milyon euroödeme garantisinde bulundu. Galatasaray, teknik direktör Fatih Terim'le yıllığı 2 milyoneuro'dan 3 yıllık anlaşırken, görev süresinin sonuna kadar kalması durumunda başarılı teknik adama 6 milyon euroödeme yapacak. Cimbom, ara transferde ise Yiğit Gökoğlan'ı Manisaspor'a 2.5 milyon euro bonservis ödeyerek renklerine kattı.

MELO'YA YILLIK 3 MİLYON 300 BİN
EUROJuventus'tan kiralanan Brezilyalı ön libero Felipe Melo, bu sezon takımda en yüksek ücret alan oyuncu. Galatasaray'da 1 yıl kiralık olarak top koşturacak olan Melo'nun maliyeti, kendisine ödenecek 3 milyon 300 bin euro garanti ücret ve Juventus'a verilen 1.5 milyon euro kiralama bedeliyle birlikte toplamda 4 milyon 800 bin euro'ya ulaşıyor. Melo ayrıca, maç başına alacağı 30 bin euroücretle yine en yüksek maç başıücretine sahip futbolcu. Galatasaray kulübünün sezon sonunda 13 milyon euro bonservis ödeme koşuluyla
Felipe Melo'yu
satın alma hakkı var.


KALECİ MUSLERA İÇİN 16 MİLYON 750 BİN
EUROİtalya'nın Lazio takımında forma giyen ve Uruguay Milli Takımı ile Amerika Kupası'nı kazanma başarısı gösteren Fernando Muslera'yı kadrosuna katarak 5 yılık sözleşme yapan Galatasaray'ın toplamda ödeyeceği rakam 16 milyon 750 bin euro. Yıllığı 2 milyon euro'dan 5 yıllık sözleşme yapılan Muslera'nın, federatif hakları için de Uruguay ekibi Wanderers Montevideo'ya 3 yıla yayılarak 6 milyon 750 bin euro ödenecek. Ayrıca, oyuncunun Lazio'daki hakları için, bonservis ücreti yaklaşık 5 milyon euro olarak tahmin edilen Arnavut futbolcu Lorik Cana'nın verilmiş olması, ortaya çıkan mali tablonun
çok daha yüksek olduğunun kanıtı.

SELÇUK İNAN'A 5 YIL İÇİN 11.2 MİLYON EURO
Galatasaray, Trabzonspor'dan bonservis ödemeden aldığı Selçuk İnan'a, 5 yıllık sözleşmesi karşılığı 11 milyon 200 bin euro ödeme yapacak. Selçuk İnan, Galatasaray'la yıllık 2 milyon euro karşılığı 5 yıllık mukavele imzaladı. Sarı-kırmızılı ekip, Selçuk için bonservis ücreti vermemesine karşın, oyuncuya 600'er bin euro'luk 2 taksit halinde 1 milyon 200 bin euro daha ödeme yapacak.

ELMANDER'E 3 YILDA 5 MİLYON 400 BİN EURO
Ünal Aysal'ın transferde adını ilk açıkladığı isim olan İsveçli golcü Johan Elmander'e 3 yılda 5 milyon 400 bin ödenecek. Premier Lig ekiplerinden Bolton Wanderers'daki sözleşmesinin sona ermesinin ardından Galatasaray'a gelen Elmander, yıllık 1.8 milyon euro'ya imza attı. İsveçli oyuncu, maç başı ücreti olarak 10 bin euro daha alacak.

UJFALUSİ'YE 6.4 MİLYON EURO
Başkan Ünal Aysal'ın Forlan ve Reyes ile birlikte teklifte bulunduğu isimlerden Tomas Ujfalusi, 6.4 milyon euro'ya mal oldu. Forlan ve Reyes'i ikna edemeyen Galatasaray, Çek savunmacı Tomas Ujfalusi ile yıllığı 2.2 milyon euro'dan 2 yıllık sözleşme yaparken, kulübü Atletico Madrid'e de 2 milyon euro bonservis ödedi. Ujfalusi,maç başına da 15 bin euro alacak.

EMMANUEL EBOUE TAM BİR JOKER
Fatih Terim'in birçok mevkide oynayabilmesi nedeniyle özellikle istediği isimler arasındaki Emmanuel Eboue, sarı-kırmızılı ekiple 4 yıllık sözleşme imzalarken, bu süredeki maliyeti maç başı ücreti hariç 12.9 milyon euro. Fildişili oyuncunun bonservisi olarak Arsenal'e 3.5 milyon euro verilirken, Eboue'ye ilk iki yılı için 2 milyon 500 bin, son iki yılı için de 2 milyon 200 bin euro garanti ücret ödenecek. Emmanuel Eboue'nin maç başı ücreti ise 10 bin euro.

SERCAN YILDIRIM 3 MiLYON EURO'YA GELDi
Galatasaray'ın transferin son gününde renklerine bağladığı Bursasporlu Sercan Yıldırım'ın maliyeti 6.5 milyon euro. Yıldırım'ın bonservisi için Bursaspor'a 3 milyon euro ödeyip, Musa Çağıran'ı bedelsiz veren Cimbom, oyuncuya da son yılı opsiyonlu olmak üzere 5 yıllık sözleşme karşılığında her sezon için 700 bin euro garanti ücret verecek. Ayrıca 8 bin 500 euro maç başı ücret alacak olan Sercan Yıldırım, sarı-kırmızılı forma ile bir sezonda 30 ve daha fazla resmi müsabakada görev alması halinde, takip eden
sezona ilişkin sabit transfer ve maç başı ücretlerini de yüzde 10 artıracak.

CEYHUN GÜLSELAM'I FATİH TERİM ÇOK İSTEDİ
Trabzonspor'da sözleşmesinin sona ermesinin ardından Fatih Terim'in ısrarla istediği Ceyhun Gülselam, Galatasaray ile yıllık 1 milyon euro karşılığı 3 senelik mukavele imzaladı. Ceyhun'a maç başı da ilk yıl 5 bin, ikinci yıl 6 bin, üçüncü yıl da 7 bin 500 euro daha ödenecek.

ENGİN'İN SÖZLEŞMESİNE 'DİSİPLİN' MADDESİ!
Trabzonspor'dan transfer edilen Engin Baytar'la 2 yıllık sözleşme imzalayan Cimbom; oyuncuya ödenecek ücrette de geçmişteki disiplin sorunları nedeniyle özel bir maddeye yer verdi. İki yıllık maliyeti 1 milyon 900 bin euro olan Engin'in bonservisi olarak Trabzonspor'a 1.1 milyon euro ödeneceği, oyuncunun da her yıl için 400'er bir euro alacağı açıklandı. Maç başı ücreti 15 bin euro olarak belirlenen Engin Baytar'ın sözleşmesine, ilk sezonunda 20 ve üzeri maçta forma giymesi halinde her yıl için 400'er bin euro olarak belirlenen garanti ücretinin 600'er bin euro'ya çıkarılacağı maddesi de eklendi.

ARDA TURAN GİTTİ; ALBERT RİERA GELDİ
Galatasaray, Atletico Madrid'e giden Arda Turan'ın boşluğunu doldurmak için aradığı sol açığı Komşu'da buldu. Yunanistan'ın Olympiakos takımında oynayan İspanyol futbolcu Albert Riera'yı kadrosuna katan sarı-kırmızılılar bu transfer için toplamda 14.6 milyon euro ödeme yapacak. Reira'nın bonservisine 3 milyon euro ödeyen Galatasaray, 4 yıllık sözleşme karşılığında da oyuncuya 11.6 milyon euro ödeme yapacak. İlk sezonunda 2.7 milyon, ikinci sezonunda 2.9 milyon, son iki sezonunda ise 3'er milyon euro garanti ücret alacak Riera'ya, aynı zamanda maç başı da 7 bin 500 euro ödenecek.

GALATASARAY'DAN GELECEĞE YATIRIM: OKAN
Galatasaray'ın transfer ettiği en genç ve en düşük maliyetli futbolcu, Eintracht Frankfurt'un altyapısından alınan 18 yaşındaki Okan Derici oldu. Türkiye 18 Yaş Altı Milli Takımı'nın formasını da giyen Okan için bonservis ödenmezken, yıllık 150 bin euro karşılığı 3 yıllık sözleşmeye imza atıldı. Oyuncuya ilk yılı için aylık 8 bin, ikinci yılı için 10 bin ve üçüncü yılı için de 12 bin euro ücret ödeneceği açıklandı.


ARA TRANSFERİN BOMBASI YİĞİT GÖKOĞLAN
Galatasaray, ara transfer döneminde Manisasporlu Yiğit Gökoğlan'ı transfer ederek gücüne güç kattı. Sarı-kırmızılılar, Yiğit için ödenecek rakamları Kamuoyu Aydınlatma Patformu'na şöyle duyuruldu: "Manisaspor kulübü profesyonel futbolcularından Yiğit İsmail Gökoğlan ile 2011-12 ikinci yarı sezonundan başlamak üzere 4.5 futbol sezonu için anlaşmaya varılmıştır. Buna göre futbolcunun eski kulübü Manisaspor kulübüne 2.5 milyon euro tutarında transfer ücreti ödenecektir. Futbolcuya ise 2011-12 sezonunda 600 bin TL, 2012-13 sezonunda 800 bin TL, 2013-14 sezonunda 900 bin TL, 2014-15 sezonunda 1 milyon TL ve 2015-16 sezonunda 1.1 milyon TL sabit transfer ücreti ve ilgili sezonlar için sırasıyla 10 bin TL, 15 bin TL, 20 bin TL ve 25'er bin TL maç başı ücreti ödenecektir. Ayrıca, 2012-13 sezonundan itibaren futbolcu eğer ilgili sezonlarda 20 ve daha fazla resmi müsabakada yer almış olur ise her sezon sırasıyla 100 bin TL, 250 bin TL, 300 bin TL ve 400 bin TL ekstra ödeme alacaktır."

kaynak:fotomaç
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt