Askerlik..

Sponsorlu Bağlantılar

falcon2434

Üye
    Konu Sahibi
Askerlik..
Selamlar değerli forum üyeleri. Şu aralar kafamı öylesine karıştıran bir konu var ki sizlere danışma ihtiyacı duydum. Hayatımda hep ikilemlerle karşılaştım illaki bir tanesini seçtim ama bunda keşke demek istemiyorum. İllaki benim durumumda olan yada bi yol gösterecek büyüklerim küçüklerim vardır. Sizin de fikirlerinizi almak istiyorum. Ben 1989 doğumluyum. Kısmetse 24 yaşımı doldurucam bu ağustos. 2 senelik bilgisayar programcılığı mezunuyum. Okuldayken 3-4 açıktan okurum diyodum ama askerlik girdi aklıma. Benden küçük 1992 doğumlu arkadaşlarım askerden geldi ve çok garip oldum. Birden heveslendim ve askere gitmek istedim. Zaten iş de yok bu aralar. Bir an evvel bitirip geliyim dedim. Ama bugun askerden gelen yakın arkadaşım aklımı iyice karıştırdı. Askere kısa dönem gitme şansın varsa 29una kadar ne yap ne et oku dedi. Askerlik kaçmıyo çekilecek çile değil uzun dönem hem zaten 2 sene cepte dişini sık 2-3 senede lisansı tamamla öyle git dedi ve benim kafam iyice karıştı. O dinlemeden askere gitsem gelsem illaki bir iş bulurum askerliği yapmış adama iş vardır diyodum bi yandan da düşündüm askere 2 sene sonra gitsem okulumu tamamlasam astek olarak gitsem ayda 2500tl maaş alıyolar birde askerden gelince 3-4ü tamamlamam zor gibi . Yani herşey eşit ve askerdeki çile de azalıcak gibi. Kafam öylesine karıştıki bu aralar bi deprem olsa da tüm sıkıntılardan kurtulsak ebediyata ulaşsak diyorum :) kısacası 2 sene daha okuyup astek mi gitsem maaşlı yada 5 aylık asker olarak yoksa bu agustos askere gidip 15 ay çile bülbülüm çile mi :)

twentyfive

Üye
bence 2 sene daha oku

ümran

Üye
kardş tam olmasada bende aynı durumdayım ,19 yasındaym aöf de 2 sınıftayım ,dün bütn arkadaşlar gtti ama ben tecil ettim pişmanda değilim ister 30 una basım lisans bitirmeden o askere gitmem ha gıden arkadaşlarda okumadılar mecburiyetten gittiler şunuda eklim bi abi var ona sordum gidim mi diye hayır asla gitme dedi anlarsın yanı :)

nalcam22

nalcam22

Üye
hocam asker ocağı peygamber ocağıdır ama siz önce okulunuzu bitirin askerden gelince zor olur.

falcon2434

Üye
    Konu Sahibi
Bende okulu bitirip gitmeyi düşündüm ama yaşım 25 . 3 ve 4 ü 4 senede bitirebilirmiyim hem çalışıp hem sınavlara girerek bilemiyorum. 2 senelik önlisansı 3.bucuk senede bitirmiş biri olarak gözümde yemiyor. 15 ay askerlik de az değil 5 ayın yanında ...

ümran

Üye
valla kardeş bende çalışarak 2 de 2 yaptım biraz gayret et hatta ben neryden korkuyom biliyonmu 24 25 kadar bitiremeyeceğimden ama Allaha şükür bitiririm sende bitirirsin inşAllah :oke:

RowneSM

RowneSM

Üye
Kardeşim sana şimdi nasıl diyeyimki 29 una kadar okuman daha iyi olur. Ben abimden biliyorum okumadı 15 ay yapıp geldi sen şimdi askere gidiyorsun ya senden üst devreler hep sana emir veriyor ve yaptırıyormuş. Mesela sen 2. tertipsin mayıs ayında gidiceksin 1. tertipte olanlar yani şubatta gidenler hep sana emir vericek sende 3. tertipin gelmesini bekliyceksin rahatlamak için yani 3 ay sıkıntı çekiceksin emir falan alıcaksın ama 3. tertip geldimi rahatlıyıcaksın yani sen emir vermeye başlıycaksın alt devrene. Ben hem abimden hemde buyuklerımden boyle duydum. Eyer rahat etmek ıstıyorsan oku 29 una kadar ama yok ben boylede gıderım ceker gelırım dıyorsan tabıkıde senın kararın.

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
Aynı sıkıntı bende de vardı ama durumlarımız biraz farklı. Ben de Lisans mezunuyum ve bir an önce gidip 5 ayda yapıp gelmemi söylüyorlar. Fakat bunları söyleyen arkadaşların burada hazırda işleri var. Kimi memur kimi daimi çalışan vs. Yani bunu söyleyenlerin konumuyla benim konumum çok farklı. Benim burada bir an önce gidip gelmelik bir hazır işim yok. Öncelikle Kpss ile ilgilenmeyi memurluğu falan düşünüyorum. Eğer illa ki askerlik yapacak olursam da bunu uzun dönem yapmak işime gelir. Uzun dönem olmak sıkıntı kısa dönem yapmak varken; ama 5-6 ay da olsa er olarak yaptığın askerlikte eve her ay en az 500 tl masrafın olur. Sigaran falan da varsa zaten durum vahim. Eğer senin de maddi açıdan sıkıntıların varsa uzun dönem olarak paralı yapabilirsin. Uzun dönem yapanlar da hoş bunu pek önermiyorlar ya...

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
sınava giriş belgesinde 7. madde de kıtalarından izinli olan er erbaşlar dışında resmi kıyafetlerle sınava girileyecektir diyor
buradan anlaşıldıgı kadarıyla askere gitmen açık öğretim okumana engel olmaz

yaren_dede

yaren_dede

Üye
askere gidip gelmeden hayatın gerçekleri ile yuzleşemiyor insan o yüzden gitmek en iyisi ve çile olarak yorumladığın askerlik Aslında çok güzel geçiyor heleki doğuda mahrumiyet bölgesinde askerlik yaparsan ne demek istediğimi daha iyi anlarsın :)
asteklerde acemi olarak gittiği askeriyede direkt astek olarak başlıyor ve hep Geri planda kalıyor ve biraz eziliyorlar diğer rütbeliler ararsında Buda aklında bulunsun

falcon2434

Üye
    Konu Sahibi
Evet astekler de eziliyormuş. Bazı bölgelerde sorumluluk fazlaymış askerde onbaşı olmak bile bazen eziyetmiş. İnsanlarla uğraşmak gerçekten zor. Ben 2 aydır bir işe giremedim. Bunun da etkisi var askere gitmek istememde. Yani soğudum böyle gezmekten. Birde 15ay askerden geldiğimi düşünüyorum kafamın rahatlığını önümün açıklığını düşündükçe mutlu oluyorum. Artık 3-4 ay dişimizi sıkıcaz üstlerden ezilecez ama bu sene gidicem askere. Para konusunda pek sıkıntı çekeceğimi düşünmüyorum sigaram yok evdekiler de gereken miktarı gönderirler. 2 gün önce askerden bir arkadaş geldi emdiği süt burnundan gelmiş. Ama geçen sene bir arkadaş bitirdi aynı yerde askerlik yaptırsalar aynı arkadaşlarımla 5 sene kalırım dedi. Artık dualarla biraz da şansımızla inşallah bende gelince böyle derim. Liseden sonra 2 sene sonra üniversiteye girdim. Üniversiteyi de 2 sene uzattım 4 sene kaybım var. Bunlar olmasaydı hiç düşünmeden 3-4 okurdum üstüne. Ama yaşım baya oldu en kısa zamanda bitirmek lazım. Napalım biraz ezilcez ama gelince de geleceğe dair kesin adımlar atıcam. Herkese görüşleri için teşekkür ederim. Ben bot bağlamaya gidiyorum :)

fk555897

fk555897

Üye
Bence üniversiteyi 4 yıllık bitir ve 6 ay kısa süreli askerlik yap.

falcon2434

Üye
    Konu Sahibi
ama yaş 25 29uma 4 sene kaldı birde biteremeyip 29umda 15 ay yapmak var askerliği. Hemde iş de yok askerlik yapmayana iş de yok sağlıklı

ümran

Üye
iyi düşün derım :/

falcon2434

Üye
    Konu Sahibi
Askerliği yapmadan önümü açık göremiyorum. Sanki hep bişeyler ters gidiyo gibi. En basitinden eve akvaryum kurucam askerdeyken evdekiler bakmaz diye kuramıyorum. Gidiyim 15 ay paşa paşa askerliğimi yapıyım. Gelince herşeyi yaparım. Uzun sürcek askerlik ama 3-4 okurken ya bitmezse düşüncesi de olmuycak. Her gece yattıgımda düşüncem yoksa ya bitmezse. Birde hevesim geçerse dersleri salarsam. 29umda 15ay askerlik yapmak da var. Belki gelince evlenirim yani en iyisi bitirip gelmek.

1STayTRue35

1STayTRue35

Üye
Her zaman önce askerlik aga ben çok adam tanıdım böyle arada kalıp da okumayı tercih eden ve okulunu uzatan tanıdıklarım var okuduğum üniversitede.

falcon2434

Üye
    Konu Sahibi
Evet benim 29uma 4 sene var şimdi okumak istesem bitmezse 4 sene sonra 15 ay askerlik yapmak var. Hemde ne işime bakabilecem ne evililiğe ne de başka bişeye. Gelince de okurum. Artık dişimizi sıkıcaz üstümüzün emirlerini yapıcaz bir süre.

1STayTRue35

1STayTRue35

Üye
Evet benim 29uma 4 sene var şimdi okumak istesem bitmezse 4 sene sonra 15 ay askerlik yapmak var. Hemde ne işime bakabilecem ne evililiğe ne de başka bişeye. Gelince de okurum. Artık dişimizi sıkıcaz üstümüzün emirlerini yapıcaz bir süre.
Bence de bu psikolojiyle okunulmaz ama askerden sonra ister açık ister örgün olmak üzere her türlü eğitim öğretimini rahat bi şekilde okuyabilirsin kendini fazla sıkma rahat ol fazla düşünme böyle şeyleri sen askerliği aradan çıkar rahatla :good:

falcon2434

Üye
    Konu Sahibi
Valla öyle yapcam kardeşim. Böyle düşüne düşüne gezmez zaman en iyisi askerlik başlamadan bitmez hem güzel anılarım olur ezilsen de güzel gibi askerlik :)

1STayTRue35

1STayTRue35

Üye
Valla öyle yapcam kardeşim. Böyle düşüne düşüne gezmez zaman en iyisi askerlik başlamadan bitmez hem güzel anılarım olur ezilsen de güzel gibi askerlik :)
Abi askerlik başka gerçekten insanın bence en iyi günleri orda geçiyo her şeyin en iyisini orda anlıyorsun, arkadaşın, sevginin, saygının, zamanın, insanlığın... :)

Üst Alt