falcon2434
Üye
Askerlik..
Selamlar değerli forum üyeleri. Şu aralar kafamı öylesine karıştıran bir konu var ki sizlere danışma ihtiyacı duydum. Hayatımda hep ikilemlerle karşılaştım illaki bir tanesini seçtim ama bunda keşke demek istemiyorum. İllaki benim durumumda olan yada bi yol gösterecek büyüklerim küçüklerim vardır. Sizin de fikirlerinizi almak istiyorum. Ben 1989 doğumluyum. Kısmetse 24 yaşımı doldurucam bu ağustos. 2 senelik bilgisayar programcılığı mezunuyum. Okuldayken 3-4 açıktan okurum diyodum ama askerlik girdi aklıma. Benden küçük 1992 doğumlu arkadaşlarım askerden geldi ve çok garip oldum. Birden heveslendim ve askere gitmek istedim. Zaten iş de yok bu aralar. Bir an evvel bitirip geliyim dedim. Ama bugun askerden gelen yakın arkadaşım aklımı iyice karıştırdı. Askere kısa dönem gitme şansın varsa 29una kadar ne yap ne et oku dedi. Askerlik kaçmıyo çekilecek çile değil uzun dönem hem zaten 2 sene cepte dişini sık 2-3 senede lisansı tamamla öyle git dedi ve benim kafam iyice karıştı. O dinlemeden askere gitsem gelsem illaki bir iş bulurum askerliği yapmış adama iş vardır diyodum bi yandan da düşündüm askere 2 sene sonra gitsem okulumu tamamlasam astek olarak gitsem ayda 2500tl maaş alıyolar birde askerden gelince 3-4ü tamamlamam zor gibi . Yani herşey eşit ve askerdeki çile de azalıcak gibi. Kafam öylesine karıştıki bu aralar bi deprem olsa da tüm sıkıntılardan kurtulsak ebediyata ulaşsak diyorum
kısacası 2 sene daha okuyup astek mi gitsem maaşlı yada 5 aylık asker olarak yoksa bu agustos askere gidip 15 ay çile bülbülüm çile mi 
kısacası 2 sene daha okuyup astek mi gitsem maaşlı yada 5 aylık asker olarak yoksa bu agustos askere gidip 15 ay çile bülbülüm çile mi