Askerlik Erken Terhis 9 Ay Askerlik Tek Tip Askerlik Hakkında Bilgiler Erken Terhis Olacakmı 2010

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Askerlik Erken Terhis 9 Ay Askerlik Tek Tip Askerlik Hakkında Bilgiler Erken Terhis Olacakmı 2010
Hükümet, askerliği 9 aylık süreye çeken ‘Tek tip’ tasarısını 1 Ekim‘de Meclis’e getirecek. Böylelikle kışlada süre eşitlenecek. Yasa çıkar çıkmaz, yüzlerce asker de erken terhis olacak.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan önceki gün Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ile bir araya geldi. Bu sırada Koşaner, Başbakan Erdoğan’a bir dosya sundu. O dosyada “Tek tip” askerlikle ilgili çalışmaların bulunduğu öne sürüldü. İşte o dosyayla ilgili bilgiye ulaşıldı. Genelkurmay Başkanlığı, askerliğin 9 aylık sürede “Tek tip” olarak yapılmasını öngören çalışmayı tamamladı. Genelkurmay’ın taslağı Başbakanlık’ta yapılacak çalışmaya göre işleyecek. Başbakanlık, konunun ilgilendirdiği kurumlarla temasa geçerek Genelkurmay’ın yazdığı metne son şeklini verecek.
İLK MADDELER ARASINDA
Hükümet tasarısı olarak hazırlanacak metin, öncelikle Bakanlar Kurulu’nda tartışmaya açılacak. Bakanlar Kurulu’nun imzasının ardından da TBMM’ye sunulacak. Tasarı, önümüzdeki haftalar içinde tamamlanırsa, 1 Ekim’de yeni yasama yılına başlayacak olan TBMM’nin öncelikleri arasında bulunacak.

ERKEN TERHiS
“Tek tip” askerlik, kısa ve uzun dönemi ortadan kaldıracak. Yasa çıkarsa herkes 9 ay askerlik yapacak. Uzun dönem yapanların süreleri 15 aydan 9 aya inecek. Ancak 6 ay olarak görev yapan üniversite mezunları 3 ay daha kışlada kalacak. Yedek subaylar ise görevlerine devam edecek. Yasa çıkar çıkmaz, yüzlerce asker de erken terhis olacak. (Takvim)

• Beğen
Tepkiler: Necmati, Tuba.Erva, H/\S/\N ve 1 kişi daha

kol@j

kol@j

Üye
kaç kişi evine kavuşacak... inşallah memlekete faydalı olur...

personel azlığı güçlü teknoloji ve modern teçhizat ve eğitimli birliklerle kapatılması gerekecek..

böylelikle ordumuza güven daha da artacak...

"sıkıysa bizim oraya gelin"
gıllı ali

zaza

zaza

Üye
olmaz beklemeyin adamlar diyoki asker açığımız var nasıl 9 ay yapacaklar bi karakolda 20 asker olması gerekirken 12 asker zor bulunuyor yapmazlar hayal kurmayın bas bas bağırıyorlar %40 açığımız var diye ülke nasıl korunacak

--------------- Ekleme ---------------

adamlar dedi ben bu haberi 1 aydır biliyom şöyle bişi dediler genel kumaydan böyle bi talep gelmeyene kadar bişi yapamayız sözde kalır bu genel kurmay istemeyene kadar bu iş olmaz

konyarapp

Üye
Bence olacak...Çünkü asker açığının giderildiğini biliyorum ve bu yüzden bedelli askerlikte taslakta söz konusu :hmmm??

zaza

zaza

Üye
Bence olacak...Çünkü asker açığının giderildiğini biliyorum ve bu yüzden bedelli askerlikte taslakta söz konusu :hmmm??
asker açığı halen giderilmediki ben biliyorum durumları içindeyim gelişmelerin boşuna beklemeyin

Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
hayırlısı olsun

smtramco

smtramco

Üye
olmaması gereken bir şey diye düşünüyorum

Catty

Catty

Emekli Yönetici
Mecliste oya sunulacak duruma gelindiyse , olacağı yönünde düşünüyorum ben. Bilakis Genelkurmay Başkanı da konu hakkında olumlu düşüncelerini ifade etmişti yakın zamanda.

EroL

EroL

Emekli Yönetici
Asker açığı , 4 yıllık okul mezunlarının 3 ay daha askerde kalmasıyla çözülür gibime geliyor. 4 yıllık açık üniverste mezunu olmayan insan askere gitmez oldu çünkü.

americanboy

americanboy

Üye
olmaz beklemeyin adamlar diyoki asker açığımız var nasıl 9 ay yapacaklar bi karakolda 20 asker olması gerekirken 12 asker zor bulunuyor yapmazlar hayal kurmayın bas bas bağırıyorlar %40 açığımız var diye ülke nasıl korunacak

--------------- Ekleme ---------------

adamlar dedi ben bu haberi 1 aydır biliyom şöyle bişi dediler genel kumaydan böyle bi talep gelmeyene kadar bişi yapamayız sözde kalır bu genel kurmay istemeyene kadar bu iş olmaz
bu ülkede asker açığımı var yapma ya bi dünya ülkelerine bakın türkiyede 1 milyon asker var azmı ya bu dünyanın hangi ülkesinde böle çok asker var 9 aya insin inş. yürürlükten geçer

Necmati

Necmati

Üye
En hayırlısı neyse o olsun inerse abimede yarar...

Çünkü 3 günlük asker...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...