fikocan5
Üye
Artık çıldırmak üzereyim,phone not found hatası !
Şu an sinirden ne yapıcağımı şaşırdım.5800'a daha önce Xp yüklü bir netbookta defalarca flash attım.Şimdi kendi Windows7 64bit kurulu Pc'mde flash atamıyorum.Her seferinde phone not found hatası veriyor bu illet.Genelde windows7'de sorun Jafın yüklenmemesi,bende tam tersi jaf yükleniyor ama her seferinde phone not found hatası veriyor.Günlerdir araştırmadığım,denemediğim şey kalmadı.Zaten genelde hep aynı öneriler var.Lütfen şuna bir çözüm bulun arkadaşlar,eğer yapamazsam ya telefonu kırıcam ya pcyi.
Sinirden nasıl yazdığımı anlıyamadım eğer biraz karışık olduysa kusura bakmayın.Şimdiden teşekkürler.
Sinirden nasıl yazdığımı anlıyamadım eğer biraz karışık olduysa kusura bakmayın.Şimdiden teşekkürler.

rogramfilesx86/nokia/phoenix/RM-(telefonun kodu) bu klasöre atman bu klasörler yoksa kendin oluşturman gerek) sonra telefonu kapatıp pc ye bağlaman , pkeyi yönetici olarak çalıştırıp hiçbişeye dokunmadan go demen ,jaf açılınca BB5 kısmına geçip ordan manuel flash - dead USB - Factory set - Normal mod bunları işaretleyip CRT308 deki işareti kaldırıp sonra Use INI işaretleyip biraz bekleyip gelen ekrandan telefonun rm kodunu 5800 için:RM-356 Nokia 5800D-1 XPRESS MUSIC Cable 5800 bunu seçtikten sonra MCU ,PPM , APE Variant bunların ışıklarının parlaması gerek ( elindeki FW de artı olarak ROFS3 dosyası varsa CNT ye tıklayıp FW dosyalarını attığımız RM-... isimli Klasörden ROFS3 üçü seçiyoruz ARTIK CNT ninde ışığının parlaması gerek ) şimdi FLASH a tıklayıp evet diyoruz press power on now yazısı gelince power(açma) tuşuna hızlı bi şekilde basıp çekiyoruz ve bekliyoruz eğer Searching phone...not found yazısı gelirse yeniden FLASH a tıklayıp evet deyip Bekliyoruz yine bulmazsa yine aynı işlemi yapıyoruz 3 veya 4 üncü seferde FOUND yani bulundu demesi ve FLASH işlemine geçmesi lazım