Artık çıldırmak üzereyim,phone not found hatası !

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

fikocan5

Üye
    Konu Sahibi
Artık çıldırmak üzereyim,phone not found hatası !
Şu an sinirden ne yapıcağımı şaşırdım.5800'a daha önce Xp yüklü bir netbookta defalarca flash attım.Şimdi kendi Windows7 64bit kurulu Pc'mde flash atamıyorum.Her seferinde phone not found hatası veriyor bu illet.Genelde windows7'de sorun Jafın yüklenmemesi,bende tam tersi jaf yükleniyor ama her seferinde phone not found hatası veriyor.Günlerdir araştırmadığım,denemediğim şey kalmadı.Zaten genelde hep aynı öneriler var.Lütfen şuna bir çözüm bulun arkadaşlar,eğer yapamazsam ya telefonu kırıcam ya pcyi.
Sinirden nasıl yazdığımı anlıyamadım eğer biraz karışık olduysa kusura bakmayın.Şimdiden teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: alico76

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
Şu an sinirden ne yapıcağımı şaşırdım.5800'a daha önce Xp yüklü bir netbookta defalarca flash attım.Şimdi kendi Windows7 64bit kurulu Pc'mde flash atamıyorum.Her seferinde phone not found hatası veriyor bu illet.Genelde windows7'de sorun Jafın yüklenmemesi,bende tam tersi jaf yükleniyor ama her seferinde phone not found hatası veriyor.Günlerdir araştırmadığım,denemediğim şey kalmadı.Zaten genelde hep aynı öneriler var.Lütfen şuna bir çözüm bulun arkadaşlar,eğer yapamazsam ya telefonu kırıcam ya pcyi. Sinirden nasıl yazdığımı anlıyamadım eğer biraz karışık olduysa kusura bakmayın.Şimdiden teşekkürler.
acaba ovi suite programini yuklemeyi unutmus olabilir misin

fikocan5

Üye
    Konu Sahibi
http://www.maxicep.com/symbian-s60v5-sistem-modifikasyon/jafsetup_1-98-62-nin-windows7-32-bit-ve-64-bit-sistem-uzerine-kurulmasi-377986.html

o
rdan bı goz at yanlaıs bısı yapmıs olabılırsın ama win 7 de hep bu hataları cok goruyorum ve bu durum can sıkıcı

xp de sıkıntı yok eger ısın acılse xp yuklu pc ye kolayca jaf kur derım dostum :oke:

Burdaki anlatımı defalarca yaptım,hep aynı şey.Xp olan pc bende değil,olsa hemen yapıcam onda ama.

----------Eklendi @ 19:11:56 ---------- Yazıldı @ 19:10:48 ----------

acaba ovi suite programini yuklemeyi unutmus olabilir misin

Pc Suite yüklemiştim değişen bir şey olur mu? Birde şu jaf,pc suit yüklenme sıralarını bidaha yazabilir misiniz? Nolur nolmaz gözden geçiriyim tekrar.

kasım1234

Üye
bende windows 7 kullanıyorum şunları yaparsan sorun çıkmaz(ovi suite veya pc suite kuracaksan önce onları sonra jafı kurman gerek) jafı yüklemeden önce virüs korumanı devre dışı bırak ,sonra jafı kur sürücü yüklemesi sırasında gelen uyarıya evet de, kurulum bitip jafı açmaya sıra gelince pkey e sağ tıklayıp uyumluluk modunu vista yap kaydedip çık pkey e sağ tıkla yönetici olarak çalıştır de sorun çıkmaz ben böyle yapıyorum hiç bir sorun olmuyo yönetici kısmını unutma :D

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
Burdaki anlatımı defalarca yaptım,hep aynı şey.Xp olan pc bende değil,olsa hemen yapıcam onda ama. ----------Eklendi @ 19:11:56 ---------- Yazıldı @ 19:10:48 ---------- Pc Suite yüklemiştim değişen bir şey olur mu? Birde şu jaf,pc suit yüklenme sıralarını bidaha yazabilir misiniz? Nolur nolmaz gözden geçiriyim tekrar.
o programin yuklu olmasi lazim yoksa o hatayi verir ama sende yukluymus zaten benim bildigim bu hata ovi suite mi pc suite mi iste her neyse o program olmadiginda hata verir baska duymadim not found hata sebebi

fikocan5

Üye
    Konu Sahibi
Yok yok yok ol-mu-yor! Acaba bi yeri atlıyor muyum diye her şeyi en baştan yaptım.Bilgisayardaki Nokia ve Jaf ile ilgili herşeyi kaldırdım,reset attım.Sonra Pc Suiti yükledim,ardından da Jaf'ı.Sonra 5800'ı pc ye bağlayıp,driverleri yüklemesini bekledim.Hepsini sorunsuz yükledi.Sonra telefonu pc suit modundayken kapadım ve Jaf'ı açtım.(Uyumluluk modlarını unutmadım tabikide)Yine aynı şekilde phone not found hatası.İşin komik tarafı press power on dediğinde açma kapama tuşuna 2sn basılı tuttuğumda pc 5800 görüyor hatta driver kurulumu başarılı diyor sol altta.Ardından bağlantı kopma sesi geliyor ve jaf phone not found diyor.Artık farklı bi yöntem gelmezse denemicem,sinirlerim çok bozuldu.

kasım1234

Üye
2 sn değil power tuşuna bas çek hemen ( bağlantı sesi gelmesi yeterli pc den)

----------Eklendi @ 12:57:43 ---------- Yazıldı @ 12:27:30 ----------

aynen kendi yaptığım gibi anlatıyorum :D ilk önce pc inde nokia suite lerden biri -ovi veya pc suite- kurulu olmalı telefonu pc ye bağlayıp tanıtman gerek sonra jafı kurman (fw dosyalarını C:programfilesx86/nokia/phoenix/RM-(telefonun kodu) bu klasöre atman bu klasörler yoksa kendin oluşturman gerek) sonra telefonu kapatıp pc ye bağlaman , pkeyi yönetici olarak çalıştırıp hiçbişeye dokunmadan go demen ,jaf açılınca BB5 kısmına geçip ordan manuel flash - dead USB - Factory set - Normal mod bunları işaretleyip CRT308 deki işareti kaldırıp sonra Use INI işaretleyip biraz bekleyip gelen ekrandan telefonun rm kodunu 5800 için:RM-356 Nokia 5800D-1 XPRESS MUSIC Cable 5800 bunu seçtikten sonra MCU ,PPM , APE Variant bunların ışıklarının parlaması gerek ( elindeki FW de artı olarak ROFS3 dosyası varsa CNT ye tıklayıp FW dosyalarını attığımız RM-... isimli Klasörden ROFS3 üçü seçiyoruz ARTIK CNT ninde ışığının parlaması gerek ) şimdi FLASH a tıklayıp evet diyoruz press power on now yazısı gelince power(açma) tuşuna hızlı bi şekilde basıp çekiyoruz ve bekliyoruz eğer Searching phone...not found yazısı gelirse yeniden FLASH a tıklayıp evet deyip Bekliyoruz yine bulmazsa yine aynı işlemi yapıyoruz 3 veya 4 üncü seferde FOUND yani bulundu demesi ve FLASH işlemine geçmesi lazım :D

fikocan5

Üye
    Konu Sahibi
Dediğiniz herşeyi harfi harfine yaptım,olmadı.Başka önerisi olan?

kasım1234

Üye
hacı ben bugün nokia ovi-pc suite olmadan flash attım hiç sorun çıkmadı ( sana önerim telefonunda cfw warsa eğer phoenixle tekra orijinal yazılımı yükleyip yeniden cfw atmayı denemen aynı sorun dün bendede oldu herşeyi silip kurdum olmadı tele orijinali yükleyip yeniden jafla cfw mi attım fıstık.... hemde ovisiz fln )

fikocan5

Üye
    Konu Sahibi
Şimdi denicem dediğini.Bu arada benim CFW sürümüm v52.07 navifirm'den v52.101 indirip phoenixle yükleyebilir miyim?

fikocan5

Üye
    Konu Sahibi
Her şeyi denedim,devamlı aynı hatayı verdi.Phoenix ile orjinal fw'yi kuramadım,o da benzer bir hata verdi.En sonunda vmware ile PC'ye sanal Xp kurup ordan yükledim CFW'yi.Yardımcı olmaya çalışanlara çok teşekkür ederim.

suana06

suana06

Üye
Kardesm Jafı acarken sağ tık özellikler Uyumluluk win xp sp3 seçsen aynı mantık ne sanal kuruyosunkie :D sonra telefonun şarjı olacak. Usb arka portlara takılacak ön portlara kısmi elektirik gidiyor.Gerisini Jafa ve Dieğerlerine bırak :D

magandalar18

Üye
ben biliyom kendim keşfetmiştim açma kapama tuşuna basıp çekmek yerine usby çıkar geri tak olucaktır

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt