Arkafaslar iphone dns ayarlari nasil degistirilir??

Sponsorlu Bağlantılar

phanter

Üye
    Konu Sahibi
Arkafaslar iphone dns ayarlari nasil degistirilir??
Arkadaslar ben turkcell 1 gb internet paketi kullaniyorum fakat bazi yasakli sitelere giremiyorum dns ayarimi nasil degistiririm yardimci olursaniz cok sevinirim

• Beğen
Tepkiler: voldirim

llvllaltepeli

llvllaltepeli

Üye
Arkadaslar ben turkcell 1 gb internet paketi kullaniyorum fakat bazi yasakli sitelere giremiyorum dns ayarimi nasil degistiririm yardimci olursaniz cok sevinirim

Ayarlar (Settings) -> Kablosuz Ağlar (Wi-Fi) " menüsünden ilgili ağın sağındaki ">" simgesine tıklamaktır.

Aşağıdaki 2 ekran görüntüsü aslında tek bir ekrana ait fakat tüm ayarlar tek bir ekrana sığmadığı için 2 ekrana böldük. Eğer bağlı bulunduğumuz kablosuz ağ, ip dns vs. gibi ayarları dhcp'den otomatik alıyorsa o zaman soldaki ekran görüntüsündeki alanlar dolu olarak gelecektir ve bu ekranda ekstra bir işlem yapmamıza gerek yoktur.

Sağdaki ekranda yer alan Proxy bilgilerini ise elle (manual) ayrıca girmemiz gerekir. Eğer "Proxy" sunucusu şifre gerektirmiyorsa "Kimlik Denetimini" kapalı duruma getirip sadece Sunucu (Server) ve Kapı (Port) değerlerini girmemiz yeterli olacaktır.
Eğer IP ayarları DHCP sunucusunda otomatik olarak alınamıyorsa o zaman benzer konfigürasyonlar manuel olarak "Statik" sekmesindeki ekranda yapılmalıdır. Zaten bu ayarları, yanımızda işyerimizin sistem yöneticisi varken yaparsak hiç zorluk çekmeyiz.
Bu ekranın en üstünde yer alan "Bu ağı sil" (Forget this Network) seçeneğini kullanarak da, cihazımızın her seferinde otomatik olarak bağlandığımız bu ağı unutmasını sağlayabiliriz. Maalesef bu seçenekte ingilizceden tercüme edilirken ufak bir hata yapılmış, bence "Bu ağı unut" ifadesi daha doğru olurmuş. Bu seçenek ile cihazınız bu ağa otomatik bağlanmayacak ve tekrar bağlanmak için onayımızı isteyecektir.
Bir de Proxy ayarlarının hemen üstünde yer alan "Yenile" (Renew Lease) seçeneğini kullanarak da DHCP sunucusunun bize otomatik olarak verdiği ayarları yenileyerek tekrar vermesini sağlayabiliriz. Bu seçenek IP çakışması gibi durumlarda işe yarayabilir.
Son olarak bu ekrandan DNS ayarlarını değiştirmek isteyebiliriz. Mahkeme kararı ile yasaklanan sitelere bazen sadece DNS yasağı uygulanıyor. Bu durumda opendns gibi sitelerin sağladığı DNS ayarlarını kullanırsak, başkaların tarayıcılarında açılmayan siteler bizde açılacaktır.:oke:

phanter

Üye
    Konu Sahibi
Usta rline saglikta ben wifi dan degil internet paketinden giriyorum turkcell internet paketim var onun dns ayarini nasil degistirebilirim onu anlatirmisin

volocan623

Üye
bilen warsa soylesin ya

carantinas

carantinas

Üye
müşteri hizmetlerini aramayı dene arkadasım cunku iphone da hucresel veri ayarlarında turkcell icin herhangi bir dns ayarı girmiyorsun internet yazıyorsun sadece. cunku turkcell altyapısı hangi dns ayarını kullanır nasıl değiştirilir onu musteri hizmetlerinden bilgi edinceksin.

buraq85

buraq85

Üye
hala şu olaya bi çözüm bulan yokmuya !!!!!!!!

aadeniz

Üye
Merhaba,

öncelikle bunu yapabilmeniz için telefonunuza cydia yüklenmiş olması gerekiyor.
Jailbreakli iphone için;

– En önce Cydia aracılığıyla iFile isimli dosya yöneticisini kuruyoruz.

– Öncelikle jailbreakli iphoneumuzdan cydia’ya giriyoruz

– Manage kısmından Sources bölümüne geçiyoruz

– Sağ üstten Edit’e bastıktan sonra sol üste çıkan Add’e basıyoruz

– Çıkan pencereye adresini yazıyor ve Add Source’a basıyoruz

– Kısa bir işlem sonrası dns ayarları programını indirmek için gerekli kaynağı eklemiş bulunuyoruz.

– Daha sonra eklediğimiz bu adresin üstüne basıyoruz ve ‘D’ harfine gelerek DNS Fix’i kuruyoruz.

– Tekrar source bölümünden adresini yazıyor ve Add Source’a basıyoruz (diğer source'lardaki ifile lisanslı, buradaki ise *****'li)

– Gerekli kurulumlar tamamlandıktan sonra iFile ile iphone’un ana dizinine geçerek ” usr/bin/enable-opendns” dosyasını bulup basarak metin editörünü seçiyoruz

– Açılan sayfadaki şu satırları değiştiriyoruz

desired_dns1="4.2.2.2"
desired_dns2="4.2.2.3"
change_dns=1

– Dosyayı kaydedit programdan çıkıyor ve telefonu yeniden başlatıyoruz.
– İşlem tamam artık tüm yasaklı siteleri özgürce gezebilirsiniz.

Mer

rusenrencber

Üye
bunu dene kardeşim %100 çalışıyor ben kullanıyorum çok memnunum jb yapmana gerek yok

Üst Alt