Utanmanı gerektirecek bir durum yok ortada. Senin utanmanı sağlayacak ortamı oluşturduğumuz için biz utanmalıyız aslına bakarsan. Şöyle bir anımı anlatayım. Yurtdışındayken eşcinsel birisi benden hoşlandığını belirtti, kendisine eşcinsel olmadığımı ve kız arkadaşımın olduğunu kibarca söyledikten sonra sadece arkadaş olarak takıldık. Samimi bir arkadaşımla konuşurken konu buraya geldi. Kendisine Türkiye'de açık fikirli sayılabilecek ailelerin, eşcinsel olduğunu söyleyen çocuğu hastaneye götüreceklerini anlattım aynı yukarıda yorum yapan arkadaşlar gibi. Kendisi bunu duyunca bayağı bi' şaşırmıştı. Bunun Fransa'da bir problem teşkil etmediğini kız ve erkeğin birbirini sevmesi kadar normal bir durum olduğunu anlattı. Ülkenin büyük bir kısmına göre daha ılımlı yaklaştığımı düşünüyordum eşcinselliğe. Ama şuanki kafa yapım bile gösterir ki bunun içten içe bir sorun olduğuna inandırılmışım.
Ülkemizde eşcinsellere bakışta dinin etkisi yadsınamaz. Kimileri dini kullanarak eşcinsellere şiddeti meşru olarak görebiliyor. Başka bir kesim de onları her an üstlerine atlayacak derecede sapkın gözüyle görüyor.
Tanıdığım bütün eşcinsel arkadaşlarım yurtdışındandı. Bu durum onlarda bir sorun olarak görülmediği için rahat rahat takılabiliyorlardı. Türkiye'de gay arkadaşım olmadığı için sana akıl verebilecek bilgiye sahip değilim kusura bakma. Sadece bu konu hakkında bir şeyler yazmak istedim. Belki bu kısa tecrübelerim ufak da olsa bir farkındalık yaratır okuyanlar için. Athena'nın Ses Etme şarkısını,aslında klibini, buraya bırakıyorum.
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız