Allok 3gp Converter programını indir. Filmleri 3gp yada mp4 formatına çevir bu programla. Çevirirken uzantıyı ve ekran boyutlarını iyi ayarla. Mesela ben 6300 için film çevirdiğimde eğer görüntü ve ses özelliklerini yükseltirsem bu sefer telefonda takılma yapıyor. Bu da telefonla ilgili bişey. Ram yetmiyor yani. 5300 bu konuda nasıl bilmiyorum.
Bence şu yolu izle. Dediğim programı indir. Kurduktan sonra internetten ****** number ve kullanıcı adını bul ve register yap. Yoksa sadece 5 dk'lık bir görüntüyü convert eder. Register yaptıktan sonra internetten 1-2 dakikalık bir görüntü indir. Sonra bunu değişik uzantı, ekran ve ses özelliklerini deneyerek convert et. telefonda izle. Görüntü ve ses takılmadan en iyi izleme seçeneğini bulduğunda diğer filmlerini de bu ayarlara göre convert et.
Ben buraya bir film yüklemiştim. Efsana Avcısı 2 filmin ismi. Benim mesajlarımın arasında arattırabilirsin.
------------
6300 için kullandığın convert programı ve ayarları
Allok 3GP Video Converter
Uzantı: MP4-MPEG4 Video Format (*.mp4)
Video Quality: Superb
Video Codec: mpeg4
Resulation: 176X120 yada 176X144 QCIF
Framerate: 14.985 fps (çok önemli değil sanırım bu ayar)
Aspect Ratio: 4:3 (diğerlerini de deneyebilirsiniz)
Audio Quality: 64 kbps
Audio Codec: mpeg4aac
Channels : 2 Channels Stereo
Sample Rate: 32000 Hz
Volume: %150 yada %200
-----------
Eğer 3GP olarak convert etmek istiyorsanız
Uzantı: 3GP - (H.263 AAC) 3GPP Format (*.3gp)
Ekran boyutu için yine 176X120 yada 176X144 QCIF deneyin
Video kalitesi: High
Ses kalitesini de telefonunuzun kaldırabildiği kadar yükseltebilirsiniz.
Yukarda yazdığım ekran ayarları 240X320 ekran boyutuna sahip telefonlar için geçerli. 5300'ın ekran boyutu nedir bilmiyorum. Deneyerek bulabilirsiniz.