Arkadaşlar Samsung preston S5603 firmware arıyorum ama bulamıyorum forumdaki linkler ölü.:S

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

teekin

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar Samsung preston S5603 firmware arıyorum ama bulamıyorum forumdaki linkler ölü.:S
Arkadaşlar samsung preston marka telefonuma firmware arıyorum, çift sekmeli menü olması için fakat forumda bulamadım daha doğrusu açılmış konular var ama verilen linkler ölü...yardımcı olabilicek olan varsa şimdiden çok teşekkür ederim...:)

tayyip34

tayyip34

Kapalı Hesap
kardeşim bende çift sekmeli ve 2009 güncellemeli bir fw var ama tr karakteri yok. Yani mesaj gönderirken ve alırken eğer mesaj içeriğinde İ,ş,ğ,ö,ü gibi karakterler varsa görünmüyo. Zaten pek fazla önemli değil sendeki tek sekmeli orj. TR KARAKTER destekli FW de var. Yanlış anlama tr karakter yok derken dili türkçe ama bu karakterle yok istersen link ve anlatımı yaparım...

teekin

Üye
    Konu Sahibi
Çok iyi olur kardeşim ya gerçekten aramadığım yer kalmadı ama bulamadım.Benim şu anki yazılımda da i,ş,ü gibi türkçe karakterler görünmüyo zaten o yüzden problem değil o, telefonu hollandadan bir arkadaşım getirmişti.Şu anda java uygulamaları da yükleyemiyorum desteklenmeyen içerik uyarısı veriyo.O yüzden yazılımı güncelleyip çift sekmeli menü yapayım daha sonra bu java sorununu da hallederim diye düşünmüştüm.Neyse çok konuştum:)yani varsa elinde bu FW linki verirsen çok makbule geçer gerçekten kardeşim:)

tayyip34

tayyip34

Kapalı Hesap
Şuanki yazılımdada zaten java yok ama nasıl yükleneceğini gösteririm sana.

Bu arada FW'yi Buradan İndirebilirsin

Eğer yüklemeyi bilmiyosan gösteririm...

teekin

Üye
    Konu Sahibi
Daha önce nokia telefonumda yazılım güncellemesi yaptım fakat samsung da hiç yapmadım o yüzden nasıl yapıcamı ve java problemini nasıl halledicemi de anlatırsan çok sevinirim kardeşim;)

tayyip34

tayyip34

Kapalı Hesap
tmm bu nokia gibi değil bunda dosyaları indirip programa tanıtarak yaparsın buda MultiLoader Programıyla yapıcaz ama önce programları indirmelisin...

MultiLoader

İlk olarak aşağıdakileri yapınız.

1-)Telefonunuzu bilgisayarınıza yedekleyiniz.
2-)Telefonunuzdan sim kartınızı ve hafıza kartınızı çıkarın(Batarya'yı çıkarmayın).
3-)Ses Kısma Tuşu + Kamera tuşu + Açma-Kapama Tuşu'na aynı anda basın.(DOWNLOAD yazısı çıkacak)
4-)İndirdiğiniz S523KXXJB1 for S5233W Firmware Turkish(Şubat2010) by qimoo.rar dosyasını bir klasöre çıkarın.
5-)USB Kablosunu bağlayın ve MultiLoader'ı açın.

Sonra aşağıdaki adımları uygulayın.

ADIM - 1

ADIM - 2

Boot'a tıklıyoruz.Gelen pencereden S523KXXJB1 for S5233W Firmware Turkish(Şubat2010) by qimoo klasörü içindeki BOOTFİLES klasörünü seçip tamam diyoruz.

ADIM - 3

Amss'e tıklıyoruz.Gelen pencereden S523KXXJB1 for S5233W Firmware Turkish(Şubat2010) by qimoo klasörü içindeki apps_compressed.bin dosyasını seçip aç diyoruz.

ADIM - 4

Rsrc1'e tıklıyoruz.Gelen pencereden aşağıdaki dosyalardan "isteyen iPhone bejeweeld temalı iPhone.rc1 dosyasınıiPhone Landscape Mod.rc1dosyasını seçsinler.

ADIM - 5

Rsrc2'ye tıklıyoruz.Gelen pencereden S523KXXJB1 for S5233W Firmware Turkish(Şubat2010) by qimoo klasörü içindeki Rsrc2_S5230W(Low)_mod_by_hung_875226.rc2 dosyasını seçip aç diyoruz.

ADIM - 6

Factory FS'ye tıklıyoruz.Gelen pencereden S523KXXJB1 for S5233W Firmware Turkish(Şubat2010) by qimoo klasörü içindeki FactoryFs_S5230W_Open_Europe_Common_mod_by_hung_87 5226.ffs dosyasını seçip aç diyoruz.

ADIM - 7

yukarda port search yap demiş ama prestonlarda gerek yok zaten telefonu download moda alıp pc ye bağlayınca telefonun adı yazar yukardaki star için geçerlidir...

Sonra Download'a tıklıyoruz ve 6-7 dk. kadar bekliyoruz.Bittiği zaman sağ üst köşede All files complete yazacak.

ANLATIM VE PROGRAM ''qimoo'' ARKADAŞIMA AİTTİR...

teekin

Üye
    Konu Sahibi
kardeşim dediğin işlemlerin hepsini yaptım fakat en son download a bastığımda 'select image' diye bi uyarı veriyor ve işlem başlamıyor.telefonumda ses kısma foto ve açma tuşuna basınca gelen ekranda downloader v5.43 yazıyo acaba multiloaderin 5.56 sı değil de 5.43ünü mü kullanmalıyım?

--------------- Ekleme ---------------

kardeşim bu sorunu hallettim ama firmware bozukmuş galiba rsrc 1de hata verdi ve download işlemi kendiliğinden durdu:Syani telefon gitti senin anlıycan nasl düzeltirim bunu ya başka firmware varmı acaba telefonsuz kaldm:S

irfandeveci

irfandeveci

Üye
seçimleri yanlış yapmışsındır low olanı seç o yüzden ola bilir bide msm6280 olmasi lazm s5603 versiyonu

tayyip34

tayyip34

Kapalı Hesap
hayır fw tam takır çalışıyo programı açıp yukardaki dosyaları seç (isimler farklı uzantılara bak) sonra telefonu download moda alıp bağla ama port search deme zaten s5600 olarak görür sonra download bas atar birde en başta brcm213 kısım var telefonu takınca o otomatik değişir onuda değiştirme öle dene olmadı boot amss rsrc1 rsrc2 ve factory fs karşısında tik'ler var onlar kaldır ve telefona çok hızlı biçimde yazılım atar sonra pili çıkar yenden tak ve tikleri işaretleyip yazılımı tekrar at inşallah düzelir...

seçimleri yanlış yapmışsındır low olanı seç o yüzden ola bilir bide msm6280 olmasi lazm s5603 versiyonu
evet arkadaş haklı her zaman low yazan dosyayı seç ya rs1 dosyasında yazıyodu yada rc2 de

teekin

Üye
    Konu Sahibi
zaten bir tek low olan vardı bende onu seçtim yani seçimlerde bi yanlışlık olduğunu düşünmüyorum:S

program kendisi buluyo zaten port search demiyorum, preston olarak buluyo kendisi bende download diyorm fakat ams dosyasını tamamladıktan sonra ''error'' yazısı geliyo ve işlem sona eriyo.bi de bu işlemi tekrarlayıp durucaz şimdi bu da bi zarar verirmi acaba arkadaşlar?

tayyip34

tayyip34

Kapalı Hesap
yok kardeşim hiç bir zararı yoktur ben hep FW yapıp atıyodum.

teekin

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar benim telefondada bir problem olabilir mi, başka bi firmware kurmaya çalıştım ama bunda da aynı hatayı verdi:Sbi telefoncuya götüreyim diyorum nerede yaparlar bunu?

irfandeveci

irfandeveci

Üye
telefoncu alır paranı kendin az çabala uğraş ebllet bulursun şimdi nette olmayan şeymi var

tayyip34

tayyip34

Kapalı Hesap
bak dediğimi yap hani karşılarında tik varya onları kaldırıp at. sonrada pili çıkar tak. yeniden o tikleri işaretle oluyo benim başıma gelimişti. (tikler boot amss lerin karşısındaki)

teekin

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar deniyorum deniyorum olmuyor.kafayı yemek üzereyim ekran görüntüsünü alıp çıkan ekranı verdiği hatayı gösterym size en iyisi, belki görünce anlarsnınz problemi

arkadaşlar saatler süren uğraşma sonucu hallettim problemi, artık çalışıyor telefonum;)şimdi de son bir sorum var java problemini nasıl çözüyorduk bi hack işlemi falan mı yapıcaz?

irfandeveci

irfandeveci

Üye
yok TkFileExplorer_2.2 program var onu aç direk java sistem dosyasina at snra güncelle kodu var yaz tele atar :D ben öyle ypıyorum

teekin

Üye
    Konu Sahibi
eyw kardeşim tşk ederim o problemide çözdüm artık istediğim java larıda yükleyebiliyorum:D

djsulo_xd

Üye
bide bana yardımcı olun yhaa

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt