Arkadaşlar rica etsem bi ilgilenin

Sponsorlu Bağlantılar

canx68

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar rica etsem bi ilgilenin
öncelikle herkeze hayirli geceler araba almayi düşünüyorum 11-12 milyar arasi bmw e30 nami değer çakal kasa 3.16i 1989-1990 model arasi bu araba alinir mi canimi yakarmi parça yönünden nasil sikintisi varmi bilginize ihtiyaçim var

Anıl Umut

Emekli Yönetici
Buyrun size birkaç yorum

e30 3.16i'ler 1988-1991 arası üretilen araçlardır ve m40 motor vardır üzerinde. motorun herhangi bir kronik rahatsızlığı yok ama asla bakımsızlığa gelmez. 1600cc için fazlasıyla performanslı 8valf çok noktadan enjeksiyonlu bi motor. e30 kasalar bmw'nin en iyi sürüş keyfi veren kasalarıdır ve yol tutuşu kça iyidir. donanımlı bi e30'da elektirkli camlar, elektrikli aynalar, sunroof, abs, kilitli diferansiyel, klima, onboard computer, 91 modellerin bazılarında da hava yastığı gibi özellikler olabilir. alırken alt takım dahil herşey kontrol edilerek alınırsa kolay sorun çıkartmaz. ama tabiri caizse döküntü bir bmw adama bir bmw parası daha harcarttırır ve yine de kolay adam olmaz

Bmw'nin M40 motorlarda kullandığı akışmetre bosh markadır ve kolay kolay arıza vermez. Akışmetrenin BMW'de kronik arıza olarak gözükmesinin tek sebebi 1988'den itibaren bütün motorlarının mpi olmasıdır ki bu da 20 yıldır bütün araçlarında akışmetre olduğunu gösterir. Konuya bu açıdan bakmak lazım diye düşünüyorum. O yıllarda bu teknoloji ile üretim yapan marka neredeyse yoktur. 20 yıl süreyle kullanılan elektronik bir parçanın da zamanla arıza vermesi de normaldir. BMW parçalarının hepsinin üzerinde logo ve imal tarihini görebilirsiniz. 1993 e36 sahibiyim, akışmetremin imal tarihine özellikle baktım ve 1993 olduğunu gördüm yine de sorunsuz kullanıyorum. Bi yerden duyduğuma göre transporter'ların akışmetrelerinin periyodik olarak 6 yılda bir değiştirilmesi gerekiyormuş, bu açıdan bakarsak 20 yılda arıza vermesini normal karşılamak lazım

e30 lar kısıtlı bütçe ile alınırsa ızdırap olur. Keyfekeder güzel bir araç alınır, bütçe kısıtlaması olmadan yavaş yavaş toplanırsa verdiği keyf, haz bambaşkadır.

İnternette bu tarz araçların (e21, e28, e30, e34 vs vs..) 8-12 ayda toplanması konularını fotoroman gibi okumak bile çok büyük keyif.

Ama 10.000TL nin altında alacağınız e30 da, yağmurda tavan döşemesinden şıp şıp damlayan su' dan tutun, her 1000km de 1lt yağ eksilten motoruna kadar çeşitli maceralara yelken açmış olursunuz..

gel gelelim bu arabayı nasıl tanırım,3.16sı kaçmaz yani bastımmı namına söz getirmesin diyorsanız en aşağı 3.18i derim 3.20si de idealdir 3.16sı kaçmaz derken öyle kanı gibi anlaşılmasın o motorda biraz kasarsan yanı koyuyor fakat bazı 3.16ları var ci i ayağı falan 105-120 bg arası olabiliyor onlar güzeldir fakat bildiğimiz cılız 3.16 iyice gaz ister...

6-7ye bulurum demişsiniz ama o paraya bulacağınız e30 size zevk yerine eziyet sunar en aşağı 9-10liradan başlayanlar temiz olur fakat bir kere alıyım gönlüme göre yaptırıyım sonrada hiç olmazsa haftasonları binmek için durur derseniz 14-18 arası verin kafanız rahat binin

öğrenciymişsiniz o zaman siz bu arabadan vazgeçin çünkü bu araba öğrenciye gelmez hiç yakmasa tüpte olsa genede yakar bunlar en niyahetinde bmw

allah izin verirse bende bir tane alacam fakat öğrencilik bitince elime düzgün bir para geçmeye başlayınca alırım yoksa böyle harçlıkla haftalıkla bu araba yürümez c3,206,palio gibi az yakan bir dizel düşünün derim

.Benim pek bilgim yok bu araç hakkında ama şunu söyleyeyim 20 yıllık araca binmem ben :)Parçası zor bulunur,sürekli arza verir,hor kullanılmştır,motoru değişmiştir,değişmesede km si ile oynanmıştır falan da filan da uzaaar gider :)

canx68

Üye
    Konu Sahibi
çok tşk ederim hocam baya bi açıklayacı olmuş peki peugot 206 1.4 motor 4 kapılı beyaz renk 2001 model 11.500 bu araç alınır mı yakın bi dostumuz satıyor arabada gram boya yok tüp bile taktırmamış bakımları zamanında yapılmış

Anıl Umut

Emekli Yönetici
Öyle bir şey söyledin ki :)
Bu fiyata bu peugeot'yu bulursam 2 tane alırım sanırım :D

Dediğin gibi vuruğu kırığı yoksa,km si ile oynanmamışsa kesinlikle kaçmaz.Tüp taktırırsınız 12.500 e mal edersiniz zira bu araçların temizi burada 14.500 lerden başlıyor ve tüp de dahil :).

Aracı almadan önce ekspertize de sokarsanız ilerde başınız ağrımaz.

canx68

Üye
    Konu Sahibi
tşk ederim hocam verdiğin bilgiler için

Anıl Umut

Emekli Yönetici
Rica ederim.Alırsanız iyi günlerde kazasız belasız kullanmanız dileği ile.

D-WADE BURAK

D-WADE BURAK

Üye
km sı cok oluyor bu araçların bir tad alamıcanızı dusunuyorum motor yıpranmıs ve duzen tutmaz oluyor ki 98-99 modellerıne kadar boyle sanayıden cıkmassın lafı bızzat gecerlı olabılır ama kı motoru 0 yaptırırım dersen oda olur kullanırsın 4-5 bın lıra tutar motor yaptırma ama satarken motor neden yapılmıs derler elden cıkarması zor olabılır :) goruslerım bunlar