Arkadaşlar HTML5 ve FLASH PLAYER hakkında

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

KELEBEK60

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar HTML5 ve FLASH PLAYER hakkında
Arkadaşlar merhaba. Herkese iyi forumlar. Son zamanlarda cıkan android cihazlar flash destegi vermiyor . Onun yerine html5 diye bir eklenti destegi veriyor . Ben biraz arastırdım lakin tam tatmin edici cevabı bulamadım. şimdi örnegin samsung s2 ile haberturk sitesine girdigim zaman ; haberlerin hani 1'den 15 E kadar rakamlandırılmıs oldugu yerde 5 saniye arayla geciyorya haberler , bu bölümü s2 de görebiliyorum ama 5830 da bu bölüm calısmıyor cihaz flash destekmeledigi icin..... peki html 5 destegi veren ama flash destegi vermeyen ( örnegin htc one x) gibi bir cihazda haberturk sitesine girdigimde o bölümü görebilecekmiyim yoksa 5830 gibi göremeyecek miyim. Çok uzun oldu hakkınızı helal edin . Cevap bekliyorum insallah.
 


Duran.Y

Duran.Y

Üye
Ben görüntüleyebilirsin diye biliyorum, flash görevini html5 yapacak çünkü yeni nesil cihazlarda. Bu destek olmadan bu devirde telefon piyasaya sürmek zaten akıl kârı değil.
 

KELEBEK60

Üye
    Konu Sahibi
Peki bu samsung s2 de html5 destegi varmı . Sanki bir yerde var diye okumustumda orayı bulamadım tekrar
 
Nuri...

Nuri...

Üye
Habertürk sitesinde belirttiğiniz o kısım, HTML. Flash değil. Hiçbir zaman da Flash olmadı. Tüm telefonlarda görüntüleyebilmeniz lâzım. Bazı telefonlarda RAM yetersizliği gibi sebeplerden ötürü bloke ediliyor olabilir.

iPhone 5 kullanmaktayım. Cihaz bazı programlar haricinde Flash Player desteklemiyor. HTML ve HTML5'e tam destek veriyor. Safari tarayıcısı ile bendeki görüntü şu şekilde :




HTC One X'de görüntüleyebilir miyim demişsiniz. Kesinlikle görüntüleyebilirsiniz.:oke:
 

KELEBEK60

Üye
    Konu Sahibi
Açıklama için tesekkür ederim kardesim. Peki s2 de html5 destegi varmı ?
 

ozgur_473

Üye
galaxy minide varsa s2 de kesin vardir bence:)
 
MrExpert

MrExpert

Üye
Site html5 ile yazılmışsa destekler html5 i hem flash player lı tarayıcı açar hemde html5 destekli tarayıcı...
 
Nuri...

Nuri...

Üye
Konuya, "Cihaz destekler mi acaba ?" cümlesinden ziyade; "Acaba kullandığım internet tarayıcısında HTML5 desteği var mı ?" diye bakmak gerekiyor. Bildiğim kadarıyla şu anda bilgisayar platformundaki tüm internet tarayıcıları, HTML5'i desteklemektedir. Aynı şey, cep telefonları için de geçerli.

HTML ile HTML5'in farkını da belirteyim. HTML'e göre yeni bir platform olan HTML5, HTML'nin tüm özelliklerini taşıdığı gibi; en temel farkı kodlar arasına video ve audio taglarının eklenebilir olması... Biraz teknik bilgi oldu, idare edin. :)

Sonuç olarak, şayet internet tarayıcısı HTML5'e destek vermişse(destek vermeyen kalmadı), her cihazda(Android, iOS, Symbian, Windows Phone OS,...) HTML5'i kullanabilirsiniz. Günümüz teknolojileri ile elde edilmiş internet tarayıcıları sayesinde, cep telefonundaki tüm internet tarayıcılarla HTML5 bölümleri görüntüleyebilirsiniz.

Devir artık HTML5 devri. :good:

Ekleme : Bir önceki iletimde iPhone üzerinden örnekleme yapmıştım. Örnek teşkil etmesi için bir de Samsung Galaxy S1'den örnekleme yapayım(Kullanılan tarayıcı, telefonun kendi tarayıcısı. Peugeout 208 yazan kısım da Flash isteyen bir kısım) :

 
Ali58_58

Ali58_58

Üye
cyanogenmod4.2.2 de varmı bu destek yaw :D
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt