Arkadaşlar Format atmaktan bıktım artık bir çözüm istiyorum!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
gıwıliler

gıwıliler

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar Format atmaktan bıktım artık bir çözüm istiyorum!
Arkadaslar bılgısayarıma hangı oyunu yuklemeye kalksam sureklı ard arda YOKSAY hatası verıyor bunun sebebi ve cözümü nedir ?

Bir diger sorununmda sans eseri P yukleyebldgım oyunların acılmaması , proram çalışmayı durdurdu diye hata verıyor ayrıntılara baktıgımda ise APPCRASH hatası ve BEX hatalarının cıkması ?

YumukluSucurta

YumukluSucurta

Üye
Sisteminin özelliklerini yazarmısın

61semih

61semih

Üye
sabıt dıskınde sorun olabılır,dıskten sesler gelıyormu?
tabı pc konusunda daha bılgılı arkadaslar yardımcı olsa daha iyi olur.
ben tecrubeden kaynaklı yazdım
sureklı format atmak zorunda kalıyordum pc ye sureklı anlamsız yere hata verıyordu ve sabıtdıskten tıktık gıbı sesler gelıyordu gıttım yenı bır hdd aldım sorun gectı

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
kardes sen bi format at guncel driverları yukle sorun yine devam ederse harddiskte sorun olabilir. Adam akıllı bi bilgisayar teknik servisine gotur kasayı. Ucuz olsun diye merdiven altı yerlere goturursen daha fazla ugrasabilirsin

hmzclk

hmzclk

Üye
büyük ihtimalle ramlerden biri arızalı

gıwıliler

gıwıliler

Üye
    Konu Sahibi
SİSTEM ÖZELLIKLERİ = windows 7 ultimate 4 GB Hi level sogutuculu RAM (2x2) , 1gb ATİ HD 4350 ekran kartı , 1 TB Seagate Harddisk arkadasım sistem ozelleıklerım bu ..

Ramlerimi ve ekran kartını bı sene evvel altım. Harddiskımı de 6 ay falan oldu

----------Eklendi @ 14:11:10 ---------- Yazıldı @ 14:09:05 ----------

Semih evet harddıskımden ses gelıyor . markası seagate HDD yı arastrdgımda zaten seslı calısır yazıyordu 6 ay oldu alalı bu kdr kısa zamanda bozulması normal mı acaba ?

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
normal degil tabiki garantiye
yolla ozaman

Mazlum Somer

Mazlum Somer

Üye
Benimde Basima Gelmisti Meqerse Sorun Ekran Kartimin Oyunlari Kaldiramamasindanmis ..

Sendede Oyle Bir Durum Olabilir ..:S

gıwıliler

gıwıliler

Üye
    Konu Sahibi
ekran kartım ati HD 4350 ddr2 1gb mazlum kötü demi ekran kartı?

omerynd

omerynd

Üye
yo ekran kartın fena değil o hatalar büyük ihtimal ram yada harddıskten kaynaklanıyor. Servise götür pc yi

gıwıliler

gıwıliler

Üye
    Konu Sahibi
yo ekran kartın fena değil o hatalar büyük ihtimal ram yada harddıskten kaynaklanıyor. Servise götür pc yi
hmm anladım garantı bıttı :( HDD yi daha 6 ay once aldım hmde 1 TB . çöpemi gdcek sımdı ? :(

----------Eklendi @ 14:44:41 ---------- Yazıldı @ 14:36:51 ----------

pc nın garantı bttı yanı

----------Eklendi @ 15:02:40 ---------- Yazıldı @ 14:44:41 ----------

malesf bulundgum yrde servsı yok :( .. HDD daha 6-7 ay oldu alalı ya :(

omerynd

omerynd

Üye
hadi ya. Geçmiş olsun kardeş. O zaman başka birinden bir harddısk bul onu senin kasa ile çalıştırmayı dene. Eğer sorun çıkmazsa anlarsın harddısk arızalı. Harddısk 6 aylıksa garantisi vardır onunla ilgilen

gıwıliler

gıwıliler

Üye
    Konu Sahibi
hadi ya. Geçmiş olsun kardeş. O zaman başka birinden bir harddısk bul onu senin kasa ile çalıştırmayı dene. Eğer sorun çıkmazsa anlarsın harddısk arızalı. Harddısk 6 aylıksa garantisi vardır onunla ilgilen

tamam dostum saolasın ılgı alakan ıcın:oke:

NiTr[O]gEn

NiTr[O]gEn

Üye
Benimde Basima Gelmisti Meqerse Sorun Ekran Kartimin Oyunlari Kaldiramamasindanmis ..

Sendede Oyle Bir Durum Olabilir ..:S

Ama arkadaş oyunları oynayamıyorum demiyor.
Yüklerken hata veriyor diyor :oke:

appcrash hatası biraz araştırma yaptım ve Şu yollarla Çözüme ulaşan arkadaşlar var

Windows Vista İnternet Explorer da daha çok karşımıza çıkan bu hatanın çözüm yollarını size numaratörler şeklinde sıralayacağız. İçlerinden biri çözüm olmazsa sırayla farklı yöntemleri deneyebilirsiniz.

1. Vistada Denetim Masasında bu hatayı alıyor iseniz,

Bilgisarımdan “C:\Windows\System32″ klasörüne giriyoruz. Dosyanın içerisinde boş bir kısımda mouse ile sağ tıklıyoruz ve görünüm sekmesinden ayrıntıları seçiyoruz. Klasör içerisindeki dosyarın bulunduğu yerde yukarıda Adı / Boyut / Tür ve Değiştirilme tarihi yazılarını göreceksiniz. Buradan Tür sekmesine tıklıyoruz. Ardından .cpl uzantılı dosyalar kısımına gelelim. Eğer burada sıralanan cpl dosyaları aşağıda orjinal windows kurulumuyla gelen cpl dosyalarından fazla yada farklı dosyalar var ise bu dosyaları silerek probleminizi çözebilirsiniz. Olması gereken orjinal dosyalar:

“appwiz.cpl , bthprops.cpl , collab.cpl , desk.cpl , Firewall.cpl , hdwwiz.cpl , inetcpl.cpl , infocardcpl.cpl , intl.cpl , irprops.cpl , joy.cpl , main.cpl , mmsys.cpl , ncpa.cpl , powercfg.cpl , sysdm.cpl , TabletPC.cpl , telephon.cpl , timedate.cpl , wscui.cpl ”

Umarız bu yöntem ile sorununuz çözülmüştür :)

2. Probleminizin nedeni SSL3.0 ün kullanılır konumda olması yada SSL2.0 nin pasif olması olabilir. Sorunu çözebilmek için internet explorerınızda yada denetim masasındaki internet seçenekleri simgesine tıkladıktan sonra “Araçlar > internet Seçenekleri > Gelişmiş sekmesini açıyoruz ve SSL 2.0 a tick işareti koyuyoruz ve kaydediyoruz.

3. Eğer 81000306 hatası alıyorsanız, oturumu yetkili olarak ( yani adminisrator olarak ) açın ve Başlat>Çalıştır da komut satırına cmd yazın ve hemen ardından açılan dos ekranında ”netsh int tcp set global autotuninglevel=disabled” kodlarını girin ve entera basın. Sorununuz düzelecektir..

4. Yine explorerda Araçlar dan eklentileri yönet sekmesindeki eklentilerden “ihpoucnozghqn.dll” isimli dosyayı devre dışı bırakarak ( disable ) sorununuzu çözebilirsiniz..

Bunları dene ben ssl2 yi denedim düzeldi

NOT = Yukardakiler Alıntıdır
Emeği geçen arkadaşın ellerine sağlık

gıwıliler

gıwıliler

Üye
    Konu Sahibi
NiTr[O]gEn;4004829' Alıntı:
Ama arkadaş oyunları oynayamıyorum demiyor.
Yüklerken hata veriyor diyor :oke:

appcrash hatası biraz araştırma yaptım ve Şu yollarla Çözüme ulaşan arkadaşlar var

Windows Vista İnternet Explorer da daha çok karşımıza çıkan bu hatanın çözüm yollarını size numaratörler şeklinde sıralayacağız. İçlerinden biri çözüm olmazsa sırayla farklı yöntemleri deneyebilirsiniz.

1. Vistada Denetim Masasında bu hatayı alıyor iseniz,

Bilgisarımdan “C:\Windows\System32″ klasörüne giriyoruz. Dosyanın içerisinde boş bir kısımda mouse ile sağ tıklıyoruz ve görünüm sekmesinden ayrıntıları seçiyoruz. Klasör içerisindeki dosyarın bulunduğu yerde yukarıda Adı / Boyut / Tür ve Değiştirilme tarihi yazılarını göreceksiniz. Buradan Tür sekmesine tıklıyoruz. Ardından .cpl uzantılı dosyalar kısımına gelelim. Eğer burada sıralanan cpl dosyaları aşağıda orjinal windows kurulumuyla gelen cpl dosyalarından fazla yada farklı dosyalar var ise bu dosyaları silerek probleminizi çözebilirsiniz. Olması gereken orjinal dosyalar:

“appwiz.cpl , bthprops.cpl , collab.cpl , desk.cpl , Firewall.cpl , hdwwiz.cpl , inetcpl.cpl , infocardcpl.cpl , intl.cpl , irprops.cpl , joy.cpl , main.cpl , mmsys.cpl , ncpa.cpl , powercfg.cpl , sysdm.cpl , TabletPC.cpl , telephon.cpl , timedate.cpl , wscui.cpl ”

Umarız bu yöntem ile sorununuz çözülmüştür :)

2. Probleminizin nedeni SSL3.0 ün kullanılır konumda olması yada SSL2.0 nin pasif olması olabilir. Sorunu çözebilmek için internet explorerınızda yada denetim masasındaki internet seçenekleri simgesine tıkladıktan sonra “Araçlar > internet Seçenekleri > Gelişmiş sekmesini açıyoruz ve SSL 2.0 a tick işareti koyuyoruz ve kaydediyoruz.

3. Eğer 81000306 hatası alıyorsanız, oturumu yetkili olarak ( yani adminisrator olarak ) açın ve Başlat>Çalıştır da komut satırına cmd yazın ve hemen ardından açılan dos ekranında ”netsh int tcp set global autotuninglevel=disabled” kodlarını girin ve entera basın. Sorununuz düzelecektir..

4. Yine explorerda Araçlar dan eklentileri yönet sekmesindeki eklentilerden “ihpoucnozghqn.dll” isimli dosyayı devre dışı bırakarak ( disable ) sorununuzu çözebilirsiniz..

Bunları dene ben ssl2 yi denedim düzeldi

NOT = Yukardakiler Alıntıdır
Emeği geçen arkadaşın ellerine sağlık

cok tesekkur ederım nıtrogen hemen denıyorum sonucu yazıcam

----------Eklendi @ 15:10:08 ---------- Yazıldı @ 14:02:17 ----------

nıtrogen dedıklerının hepsını denedım yok olmadaı :S

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
bayagı uğraşmıssınız bilgisayarcıya götür artık bence :)

ak42

ak42

Üye
format atmaktan bıktım yazısın konu başlığına ama sorun biraz daha farklı eğer format atmaktan sıkıldıysan acronis diye bi program var c diskinin yedeğini alır google de aratırsan resimli anlatımı mevcut çok güzel bi program ben kurdum yıllardır format atmıyorum bilgisayar bile göçse önemli değil 5 dakikada en temiz halini alıyor

NiTr[O]gEn

NiTr[O]gEn

Üye
Birde Şu yolları dene arkadaşım biraz daha araştırma yaptım Buda alıntıdır

Bilgisayarıma sağ tık > özellikler

Sol tarafdan Gelişmiş sistem ayarlarına tıkla

Performans Ayarlarına Giriyoruz

En sağ üstten Veri yürütme engellemesine Giriyoruz Ve alt taraftan ekle diyerek Hata veren programın .exe Dosyasını kurulu olduğu Yerden seçiyoruz
(c:/program files/konamı/pro evolotuion soccer 2012/pes2012.exe ) gibi

Bu da olmazsa Artık ne yapalım ama yine yardımcı olmaya Çalışacağım

gıwıliler

gıwıliler

Üye
    Konu Sahibi
NiTr[O]gEn;4007077' Alıntı:
Birde Şu yolları dene arkadaşım biraz daha araştırma yaptım Buda alıntıdır

Bilgisayarıma sağ tık > özellikler

Sol tarafdan Gelişmiş sistem ayarlarına tıkla

Performans Ayarlarına Giriyoruz

En sağ üstten Veri yürütme engellemesine Giriyoruz Ve alt taraftan ekle diyerek Hata veren programın .exe Dosyasını kurulu olduğu Yerden seçiyoruz
(c:/program files/konamı/pro evolotuion soccer 2012/pes2012.exe ) gibi

Bu da olmazsa Artık ne yapalım ama yine yardımcı olmaya Çalışacağım

bunuda cok oncelerden denemıstım dostum buda olmuyor .S

----------Eklendi @ 14:47:43 ---------- Yazıldı @ 14:46:03 ----------

format atmaktan bıktım yazısın konu başlığına ama sorun biraz daha farklı eğer format atmaktan sıkıldıysan acronis diye bi program var c diskinin yedeğini alır google de aratırsan resimli anlatımı mevcut çok güzel bi program ben kurdum yıllardır format atmıyorum bilgisayar bile göçse önemli değil 5 dakikada en temiz halini alıyor

hayır kardesım o manada degıl yanı format attıktan sonra sorun duzelır dıye format atıyorum ama duzelmıyor . üşengeclıgım format atmaktan degıl zaten win 7 yarım satte format atıyor benım sıkayet ettgım konu sorunu bulamayıp 'format atsam duzelırmı acaba'' dusuncesıyle tkrr format atmam..

NiTr[O]gEn

NiTr[O]gEn

Üye
Birde Şöyle bir çözümü varmış Oyunlar İçin

1 ) Oyunun kurulu olduğu yerde program files ıcınde oyun klasorune gırıyoruz orda ınstal dıe bı klasor olucak onun ıcındekılerı kurdugun zaman sorun ortadan kalkıyo haydı kolay gele
Sonucu yaz :)

2 )
Bu siteye gir arkadaşım burdaki patch dosyasını indirip Kur birde Bunu dene (h)

• Beğen
Tepkiler: gıwıliler
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt