arkadaşlar deliricem ya leptop ısınıp kapanıyor acil çözüm

Sponsorlu Bağlantılar

Cadillac34

Üye
Bilgisayar Samsung olunca sökülmesi de zor oluyor. Bu sene 7. yılı olacak.

Cadillac34

Üye
Sen iyi idare etmişsin. Ama benim bilgisayar çok aşırı derece ısınıp kapanıyor.

PALA.

PALA.

Üye
Sen iyi idare etmişsin. Ama benim bilgisayar çok aşırı derece ısınıp kapanıyor.
win 10 mu kullanıyorsun mevsimde çok etkiler

işlemciniz 1. ve 2. nesil core i5-i7 ise normal bir durum. Enpedi güzel bir site ne ararsanız var.

Cadillac34

Üye
win 10 mu kullanıyorsun mevsimde çok etkiler

işlemciniz 1. ve 2. nesil core i5-i7 ise normal bir durum. Enpedi güzel bir site ne ararsanız var.
Windows 7 Home Basic 32-bit kullanıyorum. İntel Core i3 ve de Samsung Notebook. :D

PALA.

PALA.

Üye
Windows 7 Home Basic 32-bit kullanıyorum. İntel Core i3 ve de Samsung Notebook. :D
Bende samsung laptop kullanıyorum. Az çekmedim bu laptoptan şuan iyi geçiniyoruz 2011de almıştım.
win7 32 sistem neden okadar yüksek ram ve cpu kullansın ki görev yöneticisinden kaynağı tüketen programı tespit edip kapatın.
Gereksiz yazılımlar, arkaplanda çalışan gereksiz program ve hizmetler kapatılmalı(başlangıçta çalışanlar dahil)

Cadillac34

Üye
Ben 7. seneyi dolduracağım bununla. :D Dediğin bütün işlemleri yaptım ama nafile. Ayrıca, Chrome'u açarken CPU %100 oluyor. Onu hala çözebilmiş değilim.

PALA.

PALA.

Üye
Ben 7. seneyi dolduracağım bununla. :D Dediğin bütün işlemleri yaptım ama nafile. Ayrıca, Chrome'u açarken CPU %100 oluyor. Onu hala çözebilmiş değilim.
chrome multiprocess(çoklu işlem çekirdeği) bulunan bir tarayıcı. Ben kullanmıyorum.
Ama ilk açılışta %100 olması normal. Son yıllarda tarayıcılar, programlar, windowsun kendisi olsun sistem kaynağını çok kullanıp kullanıcıya performans yansıtma çabasında. O bakımdan kullanılan ram değil kullanılmayan ram israf sayılmakta :)
Adblock kullanıyorsanız oda etkiliyor. Onun yerine ublock öneriyorum kaynak kullanımı çok daha az

Cadillac34

Üye
Senin kullandığın tarayıcı hangisi? Adblock kullanıyorum ama iki tane. Bir de TT block ve 360 internet koruması da var.

PALA.

PALA.

Üye
Sadece mozilla+ublock origin kullanıyorum. Avast free antivirüs kullanıyorum.
son 4-5 yıldır ne virüs var nede yavaşlama
aynı anda 2 tane reklam engelleyici gereksiz yere ram ve cpu tüketir.
Adobe flash player bile kullanmıyorum

Cadillac34

Üye
Adblock'u bazı siteler engellediği için bende Adblock'u engelleyen engeli kaldıran eklentiyi kurdum.

Emircan Şahin

Emircan Şahin

Üye
Bilgisayarın Isındığından Dolayı boyle şeyler yapması normal :)

seckin_bilgic

seckin_bilgic

Üye
İşlemcinin ısınma bakımı lazım. Başka bir açıklaması yok.

Aida64 ile stability test aç.
Kapanirsa anla ki servis zamanı gelmiş.

By_Casparov

By_Casparov

Üye
Tipik hp laptop sorunu. Ne bekliyodun ki

seckin_bilgic

seckin_bilgic

Üye
ne kadar sürede kapanması lazım ?
Hiç kapanmamasi lazım
1- macun çok kaliteli olmali. Servisler
0.75 mWk lik gramı 20 kuruşluk macun sürüyor.
Kullanılması gereken 4-5 mWk iletkenliği olan macunlar.

2- fan değişmesi gerekiyor olabilir 30-40 lira bulunuyor laptobun işlemci fanları

Stabil demek yüklensen de cokmeyen demek.