arkadaşlar bir sorum var n9-n900

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
denizci535

denizci535

Üye
Saruman aslinda konu N9 kotu meselesi degil bizim N9 ile ilgili denizci ile ayni fikirde oldugumuz bir, ve olmadigimiz bir olmak uzere iki konu var

ayni fikirde olmadigimiz konu ben n9 un donanim olarak 1ghz olarak hicbir hiz sorunu yasamayacagini ifade ediyorum o cift cekirdekte israr ediyor, ben cift cekirdegin ureticilerin cihaz satmak icin yarattiklari bir politika oldugunu aslinda cokta gerek olmadigini cunku 1GHZ hizin yeterli oldugunu ve bir artisininda bataryayi fazla tuketmemek oldugunu soyluyorum ve bu konuda anlasamiyoruz

anlastigimiz konu ise nokia nin n9 u fazla desteklemeyecegini dusunuyor olmamiz cunku bu bir nokia klasigi olmus durumda yalniz ben diyorumki su anda gorunen o ki meego maemo kadarda desteklenmeyecek ve buna iki neden gosteriyorum birincisi maemo varken android yoktu ve maemo kendisine gelistiriciler arasinda uzun zaman bulabildi ve isletim sistemi harici yazilima yonelik bir kisim programlari olusturuldu mesela n900 de su anda 20 tane medya player bulabilirsin veya atiyorum mac changer programi ara bulabilirsin ve birde tersten bakinca n9 da ne ciksa n900 e port edilebiliyor n9 un donanimi ustun desen aslinda n900 ile arasinda cokta fark yok rezulasyonlar ayni cpu ayni ram denen olay zaten hikaye cunku n900 de de 1GB ta kadar swap varki swapin Millet ne kadar aksini iddia etsede normal ramden farki yok yani n9 ile n900 arasinda n9 lehine su an cokta asiri cazip bir fark yok ...ama nedir yeni platformdur su an calismalar onun uzerinedir o ayri ve eger yeterli populizm yaratirsa alir bakariz o zaman donanim sorunu zaten olmayan bir cihaz oldugu icin o yondende bir sorun olmaz o ayri konu

yalniz burada n900 ile artik symbianin da altina dustuk 800x480 lik bir cihaz ile 360x640 bilmem kac symbian ileri oldu linux ve alt yapisinin esamesinin onemi kalmadi hatta dma ozelligi olmayan 30 GB hafizasinda bosluk oldugu halde hafizayi bosaltin acik uygulamalari kapatin yeniden deneyin diyen ekrana baktimi pixelleri sayilan symbian n900 den ustun oldu onu birak debianlari ubuntulari androidi meego yu calistirabilen bilgisayarla ayni sekilde surf yapabilen ve bildigin linux uzerinden maemoyu calistiran bir cihaz symbianli c7 karsisinda madara oldu buna ne dersin :)

aklisin ne diyelim... iste anlatmak istedigim ama drr2 rami baska cift islemci cift kanal olunca isinma olayi minimuma iniyor ve bataryayi daha yavas bosaltiyor ondan diyorum ama cift islemci gerekli degil ona katiliyorum tamamen cift islemciyi rahatlatmak icin cift kanal yada uc kanal gecisler olmadikca cift islemcinin degeri yok... yani sana tamamen katiliyorum.

enolaguy

Üye
mertcan seninlede ayni fikirde oldugumuz bir konu var ben n9 kotu demiyorum ama sende c7 diyip durma onun sinifi farkli eline aldiginda kullaniminda sorun yasamasan hizli vs gibi gorsen bile c7 nin alt yapisi ve yetenekleri ne n9 ne n900 ile kiyas edilemez, denizci ile birbirinizi anlamadiginizi dusunuyorum cunku o da n9 kotu demiyor, ama o biraz ultra ilerici oldugu icin daha fazla hiz istiyor aslinda bende ultra ilericiyim ama ilk zamanlarda cift cekirdek desemde sonra buna gerek olmadigini 1ghz in yeterli hatta ideal oldugunu gordum. Denizcinin begendigi LG ise zaten cpu sunun hizindan dolayi degil, cpu ya ulasan bus adi verilen yollarin dual veya triple olarak kullanimini saglayan bir dizayn olarak LG tarafindan gelistirildigi icin hizli ama o farkli bir olay ve bildigim kadariyla sadece LG tarafindan patentli bir ozellik ve oradaki hiz cpu hizi degil..

----------Eklendi @ 12:41:24 ---------- Yazıldı @ 12:39:18 ----------

aklisin ne diyelim... iste anlatmak istedigim ama drr2 rami baska cift islemci cift kanal olunca isinma olayi minimuma iniyor ve bataryayi daha yavas bosaltiyor ondan diyorum ama cift islemci gerekli degil ona katiliyorum tamamen cift islemciyi rahatlatmak icin cift kanal yada uc kanal gecisler olmadikca cift islemcinin degeri yok... yani sana tamamen katiliyorum.
simdi tam anlastik :)

• Beğen
Tepkiler: MertcaN9
denizci535

denizci535

Üye
mertcan seninlede ayni fikirde oldugumuz bir konu var ben n9 kotu demiyorum ama sende c7 diyip durma onun sinifi farkli eline aldiginda kullaniminda sorun yasamasan hizli vs gibi gorsen bile c7 nin alt yapisi ve yetenekleri ne n9 ne n900 ile kiyas edilemez, denizci ile birbirinizi anlamadiginizi dusunuyorum cunku o da n9 kotu demiyor, ama o biraz ultra ilerici oldugu icin daha fazla hiz istiyor aslinda bende ultra ilericiyim ama ilk zamanlarda cift cekirdek desemde sonra buna gerek olmadigini 1ghz in yeterli hatta ideal oldugunu gordum. Denizcinin begendigi LG ise zaten cpu sunun hizindan dolayi degil, cpu ya ulasan bus adi verilen yollarin dual veya triple olarak kullanimini saglayan bir dizayn olarak LG tarafindan gelistirildigi icin hizli ama o farkli bir olay ve bildigim kadariyla sadece LG tarafindan patentli bir ozellik ve oradaki hiz cpu hizi degil..

evet bak aynen bunu diyorum... drr2 bu kadar...

MertcaN9

MertcaN9

Üye

c7 ile kıyaslayan denizci denen arkadaş ben hiç kıyaslamadım ama N9 konusnda denizci hazmedemediği için konuşup duruyor en yeni teknolojilere sahip clearblack erkanı olan ve de denenmememiş bir tasarımı olan bir cihaz hakkında böyle konuşması bana çok saçma geliyor yoksa siz çoğu dediğiniz şeyde haklısınız. ama o daha kullanmamış bile. kedi ulaşamadığı ciğere..hesabı geliyor aklına insanın sonra

denizci535

denizci535

Üye
n900 ekranida yetiyor ister clear clear cift double yapsinlar...@ben c7 ile kiyaslamadim c7 telefonmu uyduruk bir tel asla n900 ile kiyaslamam ha kiyaslamak istiyorsan n9 ekrani ile c7 yi kiyasla ben c7 yi tel diye cebime sokmam...

MertcaN9

MertcaN9

Üye
n900 ekranida yetiyor ister clear clear cift double yapsinlar...@ben c7 ile kiyaslamadim c7 telefonmu uyduruk bir tel asla n900 ile kiyaslamam ha kiyaslamak istiyorsan n9 ekrani ile c7 yi kiyasla ben c7 yi tel diye cebime sokmam...

paran yetmez çünkü!!

denizci535

denizci535

Üye
vallaha oyle kaydirik hoptirik c7 verecek param yok.... dur tel3fon gecmisimi yazayim cebimde olanlari anlarsin...

htc hd2 ilk ciktigi ay aldim kullandim
n900 ilk n900 telimdi..
motorola milestone 2 ilk andorid telim ilk ciktigi hafta aldim
nokia n8 camerasi icin aldimdi tovbe ettim..
galax s ilk ciktigi hafta aldim
experi arc ilk ciktigi hafta aldim
galaxy s2 bir kadar kullandim
optimus 3d en iyi andoid telim hic yarida birakmadi
veee tekrar n900 iste benim kisa telefon maceram yanina ufak tefek telleri yazmiyorum (wave,i8910 hd)cunku onlari telden saymiyorum... iste sence o kaydirik hoptirik telini alacak param varmi anla...

MertcaN9

MertcaN9

Üye
of arkadaşım of gerçekten çok saçma ve uyduruk konuşuyorsun hiç birine inanmıyorum inanmamda yakında IPHONE 5 s3 filan aldığında görüşürüz zira N9 u onlar ile kıyaslıyorsun dimi. ayrıca elbet bir gün kodlarla uğraşmaktan sıkılacaksın böylece tükürdüğünü yalayıp benim dediğime geleceksin. senin o telefon cebine sığıyormu bari? benim C7'İm çok da şık duruyor hani. hadi sana en eski nesil cep telefonun ile mutluluklar ay sonu N9 ile yeni bir macereya başlıyorum senin cihaz hakkında dediklerin umrumda bile değil çünkü bilgin ortada sen hayaller aleminde yaşamaya devam et ben cihazın tadını çıkarırken ve de elimde patlamazken senin bu dediklerin aklıma gelecek ve çok eski bir sözün ne kadar doğru olduğunu bir kez daha anlayacam kedi ve ciğer :D :D bu burada ki son mesajımdır hadi eyvallah sana hayllerinde başarılarrr :bye2:

denizci535

denizci535

Üye
mertcan sana suprizim var duydum ki n9 kulakliginda ses az cikiyormus haydi gulegule...

enolaguy

Üye
Uzatmayin artik sunu :)

denizci535

denizci535

Üye
:oke:

MertcaN9

MertcaN9

Üye
mertcan sana suprizim var duydum ki n9 kulakliginda ses az cikiyormus haydi gulegule...

anca duyarsın kendi kulağına geçiremezsin sen daha böyle devam et ben 1 ay kullandım sen bana hiç bir süpriz yapamazsın sağdan soldum konuşup durma. dediğime gelip gelip duruyorsun başkalarının lafı ile hayat geçmez bir de o kadar cihaz kullandım diyor sallamaaa arkadaşım daha bu cihazı denememeşim birisin sen ne konuşuyorsun ya rezil etme kendini fazla ulaşamadığın yerlere salça atıpp durma :D :oke:

enolaguy

Üye
Denizci sen marin sektorundemisin ?

MertcaN9

MertcaN9

Üye
ayrıca arkadaşım cihaz hakkında böyle düşünmenin nedeni ortada doğru düzgün inceleme videosunu bile izlemeyen bir kişi ile tartışıyorum. sen artık hayalinde 8 MP NFC filan görürsün. C7 bile kamerası ile senin telefonunu darmadağan eder ben yurtdışında çalışan kuzenimin buraya 1 aylığına tatile gelmesi ile telefonu yaklaşık 1 ay boyunca inceledim her fonksiyonunu biliyorum kulaklık yönünden hiç sıkıntı olmasın dolby plus çok sağlam bir ses veriyor ayrıca :oke: hem artık senin yorumlarını o kadar önemsemiyorum biliyormusun sonuçta videolar ile yetinen biri var karşımda ben ise 1 ay kullandım o telefonu.neyse sen kodlarla filan uğraş hadi çok takılma buralarda.:kop:

denizci535

denizci535

Üye
Denizci sen marin sektorundemisin ?

evet enolaguy.........

----------Eklendi @ 22:34:23 ---------- Yazıldı @ 22:28:57 ----------

ayrıca arkadaşım cihaz hakkında böyle düşünmenin nedeni ortada doğru düzgün inceleme videosunu bile izlemeyen bir kişi ile tartışıyorum. sen artık hayalinde 8 MP NFC filan görürsün. C7 bile kamerası ile senin telefonunu darmadağan eder ben yurtdışında çalışan kuzenimin buraya 1 aylığına tatile gelmesi ile telefonu yaklaşık 1 ay boyunca inceledim her fonksiyonunu biliyorum kulaklık yönünden hiç sıkıntı olmasın dolby plus çok sağlam bir ses veriyor ayrıca :oke: hem artık senin yorumlarını o kadar önemsemiyorum biliyormusun sonuçta videolar ile yetinen biri var karşımda ben ise 1 ay kullandım o telefonu.neyse sen kodlarla filan uğraş hadi çok takılma buralarda.:kop:

aman mertcan n8 kullandim c7 den ustun degilmiydi kamerasi... sen ne diyecegini iyice karistirdin... n900 istedigin gibi kotu de ................cunku:::::: BIZ N900 CULER BILIYORUZ KI EN IYISI N900 SANADA TAVSIYE EDERIZ HURMETLER....

enolaguy

Üye
Bodrum yada istanbulda bulundunmu yatlarda ? Ben seni belki bilirim bende Marindeyim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt