arkadaşlar! bana disk bölme hakkında yardımcı olabilirmisiniz?

Sponsorlu Bağlantılar

xkadir61

xkadir61

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar! bana disk bölme hakkında yardımcı olabilirmisiniz?
arkadaşlar! benim 500gb samsung ve 80gb sagate markalı haddisklerim, pc'de sorunsuz çalışır durumda.
şuan 500gb (C) ve 40gb(E) diğer 40gb(F) olarak çalışıyordu fakat format atarken(F)yi sildedim ve (F) artık görünmüyor. bunu nasıl geri getirebilirim? ve (D) diski olmasıda gerekmiyormu.
ve bu 500+80 gb lik harddisklerden en iyi şekilde faydalanmak istiyorum, yani bunu C-D-E olarak ayırmak istiyorum.
mesela 250gb(C) - 250gb (D) - ve 80gb(E) olarak yapabilirmiyim???

toprakumit

toprakumit

Üye
Bazı programlar var... Fakat iyi verim vermez bence en iyisi sen bilgisayara format at ve format esnasında hard diskleri 3 e böl... Bölüm oluşturduğun zaman direkmen sırası ile C - D - E disklerini kendisi atar.... ;) Eğer uğraşamam dersene sana bölmesi için program bulayım ;)

xkadir61

xkadir61

Üye
    Konu Sahibi
yaw format atarken bölemedim, yani yeni bölüm oluşturamadım. yeniden windows kurarım sorun değil.:)

--------------- Ekleme ---------------

proğramla olabilecek işse denemekte fayda var. tabiki sen daha iyi bilirsin. dene dersen deniyeyim.

toprakumit

toprakumit

Üye
tamam ben sana program bulmaya çalışayım bekle biraz ;)

xkadir61

xkadir61

Üye
    Konu Sahibi
eyvallah.:) sağol.

toprakumit

toprakumit

Üye
şimdi konu açacam ;) takip et beni :ok2:

xkadir61

xkadir61

Üye
    Konu Sahibi
geliyorum savunun.

toprakumit

toprakumit

Üye
:ehe

Ozan

Ozan

Admin
Masaüstündeyken,

Bilgisayarım > Sağ Tık > Yönet > Disk Yönetimi

Buradan grafik arabirimi ile bile, kolayca birimler olusturup, harflerini değiştirebilirsin.

xkadir61

xkadir61

Üye
    Konu Sahibi
Masaüstündeyken,

Bilgisayarım > Sağ Tık > Yönet > Disk Yönetimi

Buradan grafik arabirimi ile bile, kolayca birimler olusturup, harflerini değiştirebilirsin.
iyide 500gb'lik c diskini bölemiyorum.

pincuu

Üye
selam..format atmadan harddiski bölmeye calıştım. Pc simde sadece C var. ve ben format atmadan D nasıl oluştururabilirim? yada oluşturabilirmiyim herhangi bir yolu varsa acil yardımlarınızı bekliorum formu arastırdım C:\WINDOWS\system32\compmgmt.msc buraya giriyorum ama ayrılmış bölüm yok sadece c var lütfen yardım :(

hala cvp alamadım ? yardım edicekmisiniz acaba

xkadir61

xkadir61

Üye
    Konu Sahibi
selam..format atmadan harddiski bölmeye calıştım. Pc simde sadece C var. ve ben format atmadan D nasıl oluştururabilirim? yada oluşturabilirmiyim herhangi bir yolu varsa acil yardımlarınızı bekliorum formu arastırdım C:\WINDOWS\system32\compmgmt.msc buraya giriyorum ama ayrılmış bölüm yok sadece c var lütfen yardım :(

hala cvp alamadım ? yardım edicekmisiniz acaba

arkadaşım gel buradaki bilgiler işine yaraya bilir bende burdan çözdüm sorunumu.

http://www.maxicep.com/pc-teknik-ya...olme-resimli-anlatimli-149643.html#post956618

pincuu

Üye
ben ordanda denedim olmuooo çünkü ayrılmış bölüm yok sadece bütün bir c var:( resim eklense gösterirdim sizee . :(:(:( baska bi yolu yokmu. format atmak istemiorum.

xkadir61

xkadir61

Üye
    Konu Sahibi
ben ordanda denedim olmuooo çünkü ayrılmış bölüm yok sadece bütün bir c var:( resim eklense gösterirdim sizee . :(:(:( baska bi yolu yokmu. format atmak istemiorum.
bende 500 gb'lik c diskini bölemiyorum.
zannedersem formatsız olmayacak bu iş.

Üst Alt