arkadaslar acil yardim anakartim yandi. islemciye uygun anakart?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
one2one2

one2one2

Üye
    Konu Sahibi
arkadaslar acil yardim anakartim yandi. islemciye uygun anakart?
selam arkadaslar. bir kac gun once bilgisayarimin poweri yandi degistirdim ve baktim anakartta calismiyor. elimde de 3 tane 1gb lik DDR 2 666 ram ve AM2 SOCKET AMD ATHLON X2 islemci var. birde ekran karti var markasini bilmiyorum ama onun onemi yok. acaba bu islemci ve ram lere uygun anakart hangisidir bi el atin pc siz kaldim :(

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Verdiğim Anakartlar ve buna bağlı olarak yonga seti İşlemciye, Ramlere ve Ekran kartına uyumludur.

MSI K9AGM3-FIH DDR2 2000MHz Socket AM2 ( Özelliklerine bakacak olursak, bellek desteği 4 x DIMM DDR2 533/667/800 MHz slot, DDR2 tipinde 533, 667 ve 800MHz hızında 4x DIMM slotu, 8 GB'a kadar 2000MHz hızında Ram destekleyebiliyor. ) Ekran kartınızı takmak için 1 tane PCI-Express x16 slotu bulunuyor. 8 USB Port, 4 sata bağlantısı ve harici PS/2 portları da Anakartın diğer ana özellikleri arasındadır.

Daha iyi modeller olarak şunları tavsiye ederim.

MSI-K9N Platinum ve ASUS M3N78-EH AM2 Anakartları...

one2one2

one2one2

Üye
    Konu Sahibi
çok teşekkür ederim kardeş bugün media markt a gidip bi bakayım. Yanlız benim ram 666 sorun olmaz demi.

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
533/667/800MHz Ram tiplerine dikkat ederseniz, burada maksimum 800MHz DDR2 Ram destekli olduğu da yazıyor. Yani sizin Ram orta derecede 667MHz hızına sahiptir ve Anakart da zaten 2000MHz'a kadar Ram destekliyor. Onun için gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Fakat AMD Athlon, eski bir İşlemci olduğu için buna bağlı olarak da çoğu AM2 Socket Anakartlarını bulamayabilirsiniz ki, Media Markt'da zaten stoğu yoktur. Onun için hangi Anakartı almak istiyorsanız, mağaza yetkilisine söylemeniz gerekir. Anakartı sizin için getirtecektir.

one2one2

one2one2

Üye
    Konu Sahibi
yaw bune hiz supersin ya valla Allah razi olsun :oke:

----------Eklendi @ 11:54:18 ---------- Yazıldı @ 11:45:50 ----------

evet sitesine baktim ve bencede am2 socketler tarihe karisti gibi maalesef :( acaba su model anakartlar benim parcalara uygunmudur?

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Bu model Anakart Donanımlarınıza uygundur, fakat CrossfireX Anakart demek çoklu Ekran kartı yani çoklu GPU desteğini sunan Anakart demektir ki, 2 Ekran kartı takmayacaksanız bu Anakartı almanın da bir anlamı yok. Fakat ben ileride aynı olan Ekran kartımın yanına, eşini de takacağım diyorsanız ve oyunlar da daha fazla performans istiyorum diyorsanız, o zaman bu Anakartı tavsiye ederim. Fakat karar size kalmış. CrossfireX'siz olarak da kullanabilirsiniz. İster alırsınız, ister almazsınız. Buna saygı duyarım. Fakat şu kadarını söyleyeyim. Hakkını veren bir Anakarttır ve HDMI girişi olması da cabası...

one2one2

one2one2

Üye
    Konu Sahibi
ozaman tavsiyenize uyup bu anakartı alicam fiyatıda baya uygun. Tekrar teşekkür ederim ;)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...