Böyle bir bölüm açtığın için teşekkürler öcelikle. Arkadaşın biri şunu demiş. "Evimde dizüstü olacağına 6300 olsun demiş". Katılmamak elde değil. Bir kere zarif ve ekran görüntüsü çok kaliteli. Şuan ben 6300'ımda opera, mirc, skype, msn, pdf okuyucu, winrar, winzip, miniexel, word ve exel dosyalarını görüntüleme, şifre saklayıcı programlar, namaz vakitleri ve mealler, ebooklar, İngilizce-Türkçe sözlükler, ingilice öğrenmek için programlar, gprs üzerinden çalışan navigasyon, harcama ve gelirlerimi kaydetme programı, bluetooth ile bilgisayar kontrolü, sürüsüne bereket oyunlar ve birim-ölçü çevirici programlar kullanmanın yanında film ve video klip izleme ve müzik dinleme işlemlerini yapıyorum. ha birde unutmadan söyliyeyim telefon konuşmaya da yarıyor

belkide telefonla en az yaptığım işi konuşmaktır.
bütün bunları yaparken eksi yönleri yokmu? var tabiki. öncelikle telefonun ram'ı düşük olduğu için sadece küçük boyutlu pdf, word, exel dosyalarını görüntüleyebiliyorum. aynı şekilde küçük boyutlu rar ve zip dosyalarını açabiliyorum. ama ayda 19ytl ye abone olduğum 100 mb'lık internet paketimle telefonun çektiği her yerden internete girebiliyorum.
kamera özelliği iyi değil ve şarj sorunu da var. ama şuanda piyasada bu fiyata bu kalitede ve saydığım şeyleri yapabilecek bir telefon olduğunu da sanmıyorum. bir arkadaşım LG marka telefonunu övüyordu. bende hiç takılmadan oynadığım PES2008 oyununu ona da yükledik. daha oyun açılamadan telefon kilitlendi

ve o günden sonra 6300 benim kahramanım oldu.
aslında 6300'ın bir filmin komple izlenebileceği bir telefon olarak tasarlanmadığı bir gerçek. ama ben izliyorum. ileri geri sarma sorunu var. bazen internet programlarını yoğun bir şekilde kullanırken kendiliğinden kapanıp açılıyor.
ama dediğim gibi bu fiyata aynı özellikleri taşıyan bir telefon yok. hele 6300'ı benim gibi dizüstü niyetine kullanmayacaksanız, normal telefon olarak kullanacaksanız zaten ihtiyaçlarınızı görür. bu konuda tek eksiği de kamera çekimi olur.
bir şey daha ekleyeyim. bir seminerde konuşulanları komple kaydedebildim. tam bir saat ses kaydı yapabiliyorsunuz. bir saat dolunca yeni bir saat daha kayıt yapabilirsiniz. hafıza kartı dolana kadar ses kaydı yapın.
zaten şuan fiyatı düşmüş. bu fiyata bu telefon alınır. tercih yinede sizin. ben memnunum.