Arızalı Nokia Telefon için Değişim Prosedürü nasıldır.

Sponsorlu Bağlantılar

By@dmin

By@dmin

Üye
    Konu Sahibi
Arızalı Nokia Telefon için Değişim Prosedürü nasıldır.
12/11 tarihinde Hızlıal dan satın aldığım N85 te var olan Arıza için telefonu 01/12 de geri yolladım. Teknik servisleri ürünü distribütör e gönderdiklerini değişim talebinin olamayabileceğini söylediler. Ürünü 1 hafta yada 15 gün içersinde yollamam gerektiğini söylüyorlar. Bu şekildeki bir ürünü yenisiyle değiştirmek için Yasal Hakkımız nedir. Tüketici yasasında 30 gün var ama onlar bu 30 günün tamirat için geçen en fazla süre olduğunu söylüyorlar. Bu konuda yardım lazım. Yasa aşağıda;

TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN

Kanun Numarası : 4077
Kabul Tarihi : 23/2/1995
Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 8/3/1995 Sayı : 22221
Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 34

Ayıplı Mal
Madde 4- (Değişik: 6/3/2003-4822/4 md.) Ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma kılavuzunda ya da reklam ve ilânlarında yer alan veya satıcı tarafından bildirilen veya standardında veya teknik düzenlemesinde tespit edilen nitelik veya niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan ya da tahsis veya kullanım amacı bakımından değerini veya tüketicinin ondan beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren mallar, ayıplı mal olarak kabul edilir.

Tüketici, malın teslimi tarihinden itibaren otuz gün içerisinde ayıbı satıcıya bildirmekle yükümlüdür. Tüketici bu durumda, bedel iadesini de içeren sözleşmeden dönme, malın ayıpsız misliyle değiştirilmesi veya ayıp oranında bedel indirimi ya da ücretsiz onarım isteme haklarına sahiptir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür. Tüketici bu seçimlik haklarından biri ile birlikte ayıplı malın neden olduğu ölüm ve/veya yaralanmaya yol açan ve/veya kullanımdaki diğer mallarda zarara neden olan hallerde imalatçı-üreticiden tazminat isteme hakkına da sahiptir.

©ursedkid

Üye
"Cihazınızla ilgili değişim talebi yapabilmeniz için aynı arızadan 2’den fazla,farklı arızadan 3’den fazla onarım görmüş olması gerekmektedir."

Garanti müşteri hizmetlerine aynı sorundan dolayı mail attım aldıgım cevap bu oldu..

orkun64

Üye
arkadaşlar aldığım nokia n95 modelinin sadece arka kapağının kırılmasından dolayı nokia servise gönderdim telefon geldi fakat telefonun ön kamerasını değiştirdiklerini fark ettim telefonun daha sonra ekranı bozuldu tekrar gönderdim geldi bu kezde iki tuşunun ışıgı yanmıyor tekrar gönderdim şimdide ön kamerası calışmıyor artık telefon telefon olmaktan çıktı telefonu servise bile göndermekten korkar oldum bir daha telefonu göndersem kamerası için gene aynı olursa iadesini isteyebiliyor muyum bu konu hakkında ne yapabilirim bilgisi olan arkadaşlar cevap yazarsa sevinirim birde bu gibi parça değişikliklerine dikkat etmenizi isterim arkadaşlar

Cs***MaN

Cs***MaN

Üye
3 kezden sonra istiyebilirsin galiba....

shotokan23

Üye
gardaş o prosedür 1yıl içerisinden aynı hatalardan veya farlı hatalardan 4 kez giderse cihazın yenisi gönderilir vaya 2yılda 6 kez giderse yine yenisini isteyebilirsin

--------------- Ekleme ---------------

arkadaşlar bu garanti tamir süresi en fazla 30 günmü 30 iş günümü

metin cıncık

Üye
ben nokia 2730 classıc telefonum war 4 kere aynı arızadan yolladm telefonumu 4,5 ay garantıde kaldı telefonum her gelmesine yapıldı dediler ama telefonm da aynı arızalr devam edio en son 2 gün once geldi telefonum aynı seklde bozuk ben 4,5 ay bosu bosuna mı bekledm bana dedıler telefonunu 0 ını talep ettık dediler telefon 4,5 ay sonra aynı arazılı seklde eskı telefonum geldi lütfen ne yapacam bana yardmcı olun

serserim1905

serserim1905

Üye
valla bu konuyu biri açıklasa ii olacak ben arvato teleservise verdim telefonu ertesi gün yapıldı dendi gittim aldım ve orda yanlarında denedim aynı sorun devam ettigini gördüm ve tekrar verdim bir üst seviyey yani istanbula yollanacak dendi ve bana verdikleri kagıtta müşteri degişiö talep ediyor yazmışlar 10-15 gün içerisinde sonuşlanır tamir dediler tamm dedim vereli 3 gün oldu şuan bekliyorum bu arada ben ankaradayım ve cihazın sorunu kendi kendine restard atıyor olması çözüm ise araştırdıgım kadarıyla fps-11 adlı cihazla yazılım atılması ama bakalım ne yapacaklar bekliyorum şuan

gurcu_selim

gurcu_selim

Üye
ben nokia 2730 classıc telefonum war 4 kere aynı arızadan yolladm telefonumu 4,5 ay garantıde kaldı telefonum her gelmesine yapıldı dediler ama telefonm da aynı arızalr devam edio en son 2 gün once geldi telefonum aynı seklde bozuk ben 4,5 ay bosu bosuna mı bekledm bana dedıler telefonunu 0 ını talep ettık dediler telefon 4,5 ay sonra aynı arazılı seklde eskı telefonum geldi lütfen ne yapacam bana yardmcı olun

Bana sorarsan yetkili servisi telefondan arayıp yada bulunduğun şehirdeyse yetkili servis gidip bizzat birinci ağızdan kişilerle konuş.Çünkü 2 seferden fazla aynı sorundan garantiye giderse telefon değişim hakkı doğuyor bildiğim kadarıyla.

dodo123321

Üye
merhabalar arkadaşlar bişey danışacam size bilgisi olan yardımcı olabilirmi sony ericsonn vivaz u5 telefon aldım 1 ay sonra agırza yaptı garantiye yolladım 30 iş gününü geçti tüketic haklarına başvurdum tüketici haklarından sizce nekadar zamanda haber verirler nekadarda hallolur bilgisi olan varmı ve ciyaz gelirse tüketici haklarındanmı alıcam yoksa telefonu aldıgım yerdenmi alıcam yenisini teşekkürler şimdiden

hakankan8

Üye
aynı sebepden 3 kez yahut çeşitli sebeplrden 5 kez garantiye gitti ve düzelmediyse evrakları saklıyorsan tüketici haklarına başvur he u arada tam mebla bilmiyorum ama sanırım 650mi 700 tlmi üzeri olan cihazlar için mahkemeye veriyorsun ben n95 8gb için teknosaya dava açtım tek celsede kazandım 1 ay sonra paramı aldım umrım sende kazanırsın

free_styl

Üye
gardaş o prosedür 1yıl içerisinden aynı hatalardan veya farlı hatalardan 4 kez giderse cihazın yenisi gönderilir vaya 2yılda 6 kez giderse yine yenisini isteyebilirsin

--------------- Ekleme ---------------

arkadaşlar bu garanti tamir süresi en fazla 30 günmü 30 iş günümü

1 yıl içerisinde aynı hatadan 3. kez giderse farklı hatalardan 5. kez giderse 2 yıl içinde farklı hatalardan 7. kez giderse değişim talep edebilrsiniz. Ve telefonununz servise gittiğinde sadece yazılım yüklenip geri gönderilirse hiç gitmedi sayın çünkü nokia yazılım garantisi vermiyor yani isterse 50 kere gitsin yazılım yüklensin herhangi bir hak talep edemiyorsunuz nokiadan sadece ücretsiz yazılımı yükleniyor.

emirhan_3535

Üye
Slm arkadaşlar.Bende 5800 kullanıcısıyım.Aldıktan bir süre sonra ekran karardı garantiye gönderdim geldi Bluetooth çalışmıyo tekrar gönderdim yine aynı arıza Bluetooth çalışmıyo tekrar göndersem cihazın yenisini taleb edebilirmiyim

Üst Alt