Arınç; "Şanlıurfa turizm patlaması yaşayacak"

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
zaza

zaza

Üye
    Konu Sahibi
Arınç; "Şanlıurfa turizm patlaması yaşayacak"

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Şanlıurfa'nın gelecek yıllarda turizm patlaması yapacağına inandığını belirtti.
Arınç, Şanlıurfa'da katıldığı ''20. Yerel Medya Semineri''nin ardından Vali Nuri Okutan ile birlikte Göbekli Tepe kazı alanını ziyaret etti. Arkeolojik kazı çalışmaları hakkında bilgi alan Arınç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Göbekli Tepe'nin öneminin son yıllarda artmaya başladığını söyledi.

Göbekli Tepe'de M.Ö. 10000. yıla ait çok enteresan bulgulara rastlandığını, söz konusu bulguların dünya literatürüne girdiğini aktaran Arınç, şöyle devam etti:

''Burasıyla ilgili TRT çok önemli bir belgesel hazırladı. Göbekli Tepe belgeseli yeni yayın döneminde eylül ayında gösterime girecek. Bunun tanıtımını da Ankara'da yapacağız.

Çekimler 1 yıl sürdü. Bizim turizm belgesel kanalımız da var. TRT'de eylül ayında gösterilecek belgesel ile Göbekli Tepe'nin değerini bütün dünya belki daha yakından görmüş olacak. 3 bölümden müteşekkil olan bu belgesel, TRT'nin Arapça ve Kürtçe kanallarında da yer alacak.''

-ŞANLIURFA'NIN TURİZM POTANSİYELİ-
Şanlıurfa'nın bir turizm kenti olduğuna dikkati çeken Bülent Arınç, ''kentin inanç turizmi bakımından da bütün dünyanın bildiği, mukaddes dinlerin peygamberlerinin beşiği olduğunu'' kaydetti.

Sadece il merkezinin değil, ilçeler ve beldelerinin de aynı öneme sahip olduğunu anlatan Arınç, şunları söyledi:

''Artık Şanlıurfa'ya ulaşım kolaylaştı. Hizmet sektöründe ve konaklamada yeni adımlar atılıyor. Bir yerde turizmin gelişebilmesi için konaklama ve tanıtım çok önemli. Şanlıurfa'nın gelecek yıllarda turizm patlaması yapacağına inanıyorum. Türkiye'ye gelen herkes burayı görmek isteyecektir. Bunun bir örneği de Finlandiya Cumhurbaşkanı'nın Şanlıurfa'yı özellikle ziyaret etmek istemesidir. Bize düşen buranın tanıtımını iyi yapmaktır.''

Bir gazetecinin, ''Şanlıurfa'nın büyükşehir statüsüne alınması konusu rafa mı kaldırıldı'' şeklindeki sorusunu Arınç, ''Şanlıurfa büyük şehir olmaya layık bir kent. İnşallah hizmetler çok daha güzel, çok daha büyük ölçekte gelecek. Şanlıurfa büyükşehir olmayı çok önceden hak etti. Rafa kaldırma yok. Kimse rafa kaldıramaz. Siz Başbakanımızın dediğine, bizim dediğimize bakın. Şanlıurfa'ya büyükşehir olmak az bile gelir'' diye cevapladı.
Arınç, daha sonra kent merkezinde tarihi çarşıları ziyaret ederek, esnafla görüştü.

-MÜNEVVER ARINÇ BALIKLIGÖL'Ü GEZDİ
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın eşi Münevver Arınç da Şanlıurfa'da tarihi ve turistik mekanları gezdi.
Münevver Arınç, Islahiye Belediye Başkanı Melike Uludağ ve Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan'ın eşi Demet Okutan ile tarihi Balıklıgöl'de balıklara yem attı; Hz. İbrahim'in doğduğu yer olarak rivayet edilen Dergah makamında dua etti. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevlilerinden Balıklıgöl ve Urfa Kalesi hakkında bilgi alan Münevver Arınç, ardından Şanlıurfa Valiliği El Sanatları Merkezi'ne geçti.
Burada sergilenen ürünleri inceleyen Arınç, beraberindekilerle Haşimiye Meydanı'ndaki çarşıları gezip, alışveriş yaptı.
(zaman)

Samsun55''

Samsun55''

Üye
Urfa tam bir turizm başkenti olacak :ehe

zaza

zaza

Üye
    Konu Sahibi
ne kadar sevmediğim bir kent olsada :evet: turizm de patlama yaşanacak

CoDeYs

CoDeYs

Üye
olur olur kesin ama bu baliklara yem konusunda bilincsizce veriliyor galiba

CoDeYs

CoDeYs

Üye
ama onlarında asırı verılıyormukı bı ara duymustum galıba tam hatılamıyorum

zaza

zaza

Üye
    Konu Sahibi
bilemem artık her gelen veriyor zaten yemcilerin ekmek kapısı orası :) ne kadar satış o kadar para :)

CoDeYs

CoDeYs

Üye
ama balıklarda baya sısmanlamıs dıyorlardı ondan yanı hayvanlara yazık

greenmile

greenmile

Üye
"Şanlıurfa'ya büyükşehir olmak az bile gelir"

ver gazı ver:ehe

CoDeYs

CoDeYs

Üye
sadece gaz verıyorlar zaten baska ıcraart yokkı :ehe

zaza

zaza

Üye
    Konu Sahibi
"Şanlıurfa'ya büyükşehir olmak az bile gelir"

ver gazı ver:ehe
bak bide bu var "Sadece il merkezinin değil, ilçeler ve beldelerinin de aynı öneme sahip olduğunu anlatan Arınç, şunları söyledi:"

hani siverekte birşeyler görmedik:d:

CoDeYs

CoDeYs

Üye
:ehe

_SiyabeNd_

_SiyabeNd_

Üye
Demekki Sivereği atlamış :D

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
Turizim gelmeden bi uğramak lazım arkadaşlar geçen yaz gelmişlerdi nasip olmadı artık ne zaman kısmet olursa

buketcik

buketcik

Üye
gidip gezmek lazım.seviyorum oraları ama resimlerle.inşallah gidip göreceğimde

zaza

zaza

Üye
    Konu Sahibi
yav acaba diyorum bu inşaat sektöründeki %15 lik fiyat artışı arınç'ın yüzündenmi :ehe yakında istanbulu geçecek yav ateş pahası denizi olan yerlerle yarışıyorlar :ehe urfada almak istediğim bir eve adanada yarı fiyatına aynı kalitede alabilirim :D

buketcik

buketcik

Üye
yav acaba diyorum bu inşaat sektöründeki %15 lik fiyat artışı arınç'ın yüzündenmi :ehe yakında istanbulu geçecek yav ateş pahası denizi olan yerlerle yarışıyorlar :ehe urfada almak istediğim bir eve adanada yarı fiyatına aynı kalitede alabilirim :D
satılık var ise bende alıyım.:ehe

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...