Arıların ölüm esrarı çözülüyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Burak

Üye
    Konu Sahibi
Arıların ölüm esrarı çözülüyor
WASHINGTON - Araştırmacılar, ABD genelinde balarılarının esrarengiz şekilde yok olmasının sorumlusunun virüs ve mantar olabileceğini belirledi. PLoS ONE dergisinde yayımlanan bir araştırma, arıların yok olmasının, birçok bitkinin polenlerinin taşınamaması ve bu yüzden döllenmenin meydana gelemeyişine yol açtığına dikkati çekti. Bu durumdan etkilenen kovanlardan örnekler alan araştırmacıların, arılarda virüs ve mantara rastladığı, sendromdan etkilenmeyen örneklerde ise bu iki sorunun var olmadığını tespit ettikleri belirtildi.
Montana Üniversitesi'nden Jerry J. Bromenshenk, "koloni çöküşü bozukluğu" (CCD) adıyla tanımlanan sendroma, belirlenen iki nedenin mi sebep olduğunun yoksa CCD sendromuna yakalanan arıların virüs ve mantar oluşumuna yatkın hale mi geldiklerinin henüz kesinlik kazanmadığını kaydetti.
Yeni araştırma, şüpheli virüsün, 20 yıl önce ilk kez Hindistan'da belirlenen, renk değişimine yol açan bir virüsle benzerlik gösteren, böceklerde rastlanan bir virüs olduğunu ortaya koydu.







AA
 
  • Beğen
Tepkiler: Necmati


konyarapp

Üye
hmm güzel paylaşım sağol
 

Burak

Üye
    Konu Sahibi
rica ederim
 
Necmati

Necmati

Üye
koloni çöküşü bozkluğu :hmmm
 

8D,li

Üye
küresel küresel:naughty:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt