Arı sokması

Sponsorlu Bağlantılar

mkkozanmk

Üye

Unutarak yiyecek içeceksin karnın doyacak sonra '' Aaaa ben orucluydum affet allahım'' diyip devam edeceksin ama mesela abdest alırken farkedemeden de olsa bir iki damla su için kaza tutacaksın.. Eğer bu diyanette yazıyorsa açıkçası ben kabul etmiyorum..
Ben istemeden mideye giden hiçbişey için orucumu harcamam. Oturur hemen bir vakit sünneti kılarsın af için dikkatsizliğin için vicdanen rahatlamak için en fazla o olur.. Kanaatim budur nerede ne yazıyorsa yazsın..

- - - Eklendi - - -

Yinede yanlış isem kendime yanlışım arkadaşları yanıltmak istemem.. Resmi kaynaklardan bilgi sunup daha detaylı bilgi verilirse sorusu olan arkadaşlar aydınlanmış olur..

bu işin bencesi olmaz. .Diyanet ıslam ilmihaline orucu bozan hallere .bakılabilir

Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
bu işin bencesi olmaz. .Diyanet ıslam ilmihaline orucu bozan hallere .bakılabilir
Şöyle düşünün: Uyurgezer birinin eline silah verin o da karambole ateşleyip birini öldürsün..
Uyanınca ''ben uyuyordum bilerek yapmadım'' desin sonra devlette buna suç olarak bakmayıp salıversin..
Bunu unutup (isteyerek) su içmeye ve orucun bozulmamasına devam edilmesine örnek verdim..

öte yandan: abdest alırken veya çok kuruduğunda ağzımızı çalkalarken (ki gün içerisinde istem dışı etkenler haricinde orucu tehlikeye sokabilecek pek başka seçenek yok) yanlışlıkla bir damla su boğazımıza kaçtığında (istemeyerek), oruç bozulsun..

Birinde isteyerek yapıyorsun bozulmuyor birinde istemeyerek yanlışlıkla yapıyorsun oruç bozuluyor..
İki durumda orucu bozmaz vicdanen baktığınızda..
Bana garip geliyor bu

Metin MF

Metin MF

Üye

Unutarak yiyecek içeceksin karnın doyacak sonra '' Aaaa ben orucluydum affet allahım'' diyip devam edeceksin ama mesela abdest alırken farkedemeden de olsa bir iki damla su için kaza tutacaksın.. Eğer bu diyanette yazıyorsa açıkçası ben kabul etmiyorum..
Ben istemeden mideye giden hiçbişey için orucumu harcamam. Oturur hemen bir vakit sünneti kılarsın af için dikkatsizliğin için vicdanen rahatlamak için en fazla o olur.. Kanaatim budur nerede ne yazıyorsa yazsın..

- - - Eklendi - - -

Yinede yanlış isem kendime yanlışım arkadaşları yanıltmak istemem.. Resmi kaynaklardan bilgi sunup daha detaylı bilgi verilirse sorusu olan arkadaşlar aydınlanmış olur..

:oke:

Takipçi Satın Al

Üst Alt