Arena'nın 'POLİSİ' Cris olacak!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
India

India

Üye
    Konu Sahibi
Arena'nın 'POLİSİ' Cris olacak!
[video=youtube;yRy8d9oF9SA]http://www.youtube.com/watch?v=yRy8d9oF9SA[/video]

Tomas Ujfalusi'nin talihsiz bir şekilde sakatlanmasının ardından stoper arayışlarına giren Galatasaray, Lyon'un Brezilyalı savunmacısı Cristiano Marques Gomez'i apar topar transfer etti.

8 yıl boyunca formasını giydiği Lyon'da ortaya koyduğu istikrarlı performansla dikkatleri üzerine çeken Brezilyalı savunmacı, Fransız ekibinin yakın geçmişinde önemli bir yer tutuyor.


Olympique Lyon'da Sonny Anderson, Claudio Cacapa ve Juninho'nun ardından Brezilyalı kaptan geleneğini sürdüren tecrübeli futbolcu 'Polis' lakabı ile tanınıyor. Doğduğu şehir olan Guarulhos'u da yaşadığı 4 aylık polislik deneyimi ve saha içerisindeki otoriter yapısı ile bu lakabı alan Brezilyalı futbolcu, rakipler için Ligue 1'in en korkutucu futbolcularından biri olarak tanımlanıyor.


Hava toplarındaki hakimiyeti ve bir dönem Sebastian Squilacci ile kurduğu ikili ile adından sıkça söz ettiren yıldız futbolcu, takımı adına attığı gollerle de dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Lyon adına kritik goller kaydeden Cris, Fransız ekibi ile çıktığı 296 karşılaşmada 24 kez rakip fileleri havalandırdı.


Olympique Lyon forması ile sergilediği performansla Brezilya Milli Takımı'na kadar yükselen Cris, bir dönem dünya devlerinin önemli gözdelerinden biri olmuştu. 2008 yılında Milan'ın teklifini reddeden Brezilyalı yıldız, bir sene sonra oldukça cazip bir teklifle kapısını çalan Juve'yi geri çevirerek Lyon taraftarının sevgilisi haline gelmişti.

Galatasaray'ın yeni stoper hakkında ki en ilginç benzetmeyi ise eşi Tatiane yapıyor. 2008 yılında eşiyle ilgili bir röportaj veren Tatiane; "Normalde çok duygusal, sakin ve anlayışlıdır. Ancak sahaya çıktığızaman onu tanımakta güçlük çekiyorum. İnanılmaz saldırgan ve agresif görünüyor. Kesinlikle çift kişiliğe sahip. Sahaya çıktığı zaman bambaşka bir karaktere bürünüyor." ifadelerini kullanıyor.
Eşinin önemli maçlar öncesinde belli ritüelleri olduğuna dikkat çeken Tatiane; "Önemli bir maçtan önce dış dünyayla iletişimini tamamen keser ve bir kaç günlüğüne sessizliğe gömülür. Hiç bir telefona cevap vermez ve kimseyle görüşmek istemez. Bunu anlayışla karşılıyorum çünkü onun motive olma şekli böyle." dedi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Kingmortall
Cevap
0
Görüntüleme
375
Kingmortall
Mali Özdemir
Cevap
0
Görüntüleme
424
Mali Özdemir
India
Cevap
0
Görüntüleme
383
India


Üst Alt