Fatih Terim: “Bu kupa elbet bir gün bizim olacak”

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
India

India

Üye
    Konu Sahibi
Fatih Terim: “Bu kupa elbet bir gün bizim olacak”


Galatasaray’ın başarılı hocası, özel olarak davet edildiği UEFA Elit Teknik Direktörler Forumu’nda büyük ilgi gördü. Yıllar sonra boy gösterecekleri Devler Ligi’nde hayal edilmeyenleri yapmaya devam edeceklerini söyledi.



Elitlerin içinde kimler yoktu ki… Jose Mourinho’dan, Arsena Wenger’e, Carlo Ancelotti’den Barcelona’nın çiçeği burnunda hocası Tito Vilanova’ya, Arda’nın teknik direktörü Diego Simione’den, Di Matteo’ya kadar kadar bir çok isim. Aralarında Galatasaray’ın hocası Fatih Terim de vardı. UEFA Elit Antrenörler toplantısına Terim,üçüncü kez katıldı.

Terim yabancı gazetecilerden büyük ilgi gördü. Özellikle de İtalyan, Brezilyalı ve Fransızlardan. Toplantıda Avrupa futbolundaki son gelişmeler masaya yatırıldı.
Terim ile Nyon’daki toplantıdan sonra bu yılki sahibini bekleyen Şampiyonlar Ligi Kupası’nın önünde Hürriyet Gazetesi bir röportaj yaptı.

İşte Fatih Terim’in söyledikleri;

Bu kupa elbet bir gün bizim olacak!
Şampiyonlar Ligi Kupası’nın önündeyiz hocam…
-Evet daha öte tarafta da UEFA Kupası var. Ve o kupayı biz aldık. Türk bayrağımız o kupanın üzerinde duruyor. Bu kupaya da bakıyorum ve “Çok güzelmiş” diyorum. Uzun bir aradan sonra Şampiyonlar Ligi’ndeyiz. Grubumuz kolay değil. M.United’ı anlatmaya gerek yok. Braga da, Cluj da zayıf takımlar değil. Ama şu var. Bu kupa elbet bir gün bizim olacak. Günü ne zaman olur bilinmez ama bu kupa bir gün mutlaka ülkemize gelecek. Ben buna inanıyorum. Hepimizin hayal edemeyeceği şeyleri yapmaya devam edeceğiz.

Galatasaray’ın, Şampiyonlar Ligi’ndeki hedefi ne?
-Bu sezonki planımız şu. Gruptan çıkmak. Yani, Ocak ayından sonraki maçlara kendimizi götürmek istiyoruz. Galatasaray ile Avrupa Kupaları’nda oynamayı çok özledim… Yine bizi takip eden dostlarımızla birçok ülkeye yolculuğu zorunlu kılan başarılara uzanmak istiyoruz.

Sizce dünyanın en iyisi futbolda kim?
-Tartışmasız Messi. Ronaldo, Iniesta, Xavi ve Ibrahimoviç de oyuna direkt etki ediyor ama Messi her an, her maçta bunu yapıyor.
Cris tecrübesiyle gençlere örnek olacak

Cris transferi çok eleştirildi?
-Yöneticilerimiz müthiş bir iş yapmıştır. Tamam yaşı var ama bizim yaşa bakan bir anlayışımız yok. Cris, tecrübesiyle gençlerimize örnek olacaktır. Yaşa değil sahadaki performansına bakmak gerekir.

Milli Takımımız, Hollanda karşısında ne yapar?
-Hollanda bir ekol. Euro 2012′de ve son hazırlık maçlarında iyi değillerdi. Ama yine de dikkat etmek gerekir. Sonuç ne olursa olsun bu bir turnuva. Sonraki maça da bakmak gerekir. Abdullah hoca ve futbolculara güveniyorum. Başarılar diliyorum.

Kızlarım yazdı ben ağladım
Terim mükemmel olmanın peşinde. Fatih Hoca’nın bilinmeyen bir özelliğini de Nyon’da öğreniyoruz. Son yıllarda kitap okuma alışkanlığı artmış…

Hocam elinizden kitap düşmüyor?
-Dünya hızla değişiyor. Değişime ayak uydurmalıyız. Şu anda okuduğum kitap Tom Peters’in “Mükemmel’e Ulaşmanın 163 Yolu”. Herkese tavsiye ederim.

Hocam futbolcularınız okuyor mu?
-Evet onlar da okuyor. Özellikle son yıllarda daha çok okuyorlar. Okumayı tavsiye ediyorum ben zaten. Her şeyi okumalıyız.
Doğum gününüzü yeni kutladınız.
-Evet. Doğum günümde kızlarım beni ağlattı. Önce Merve yatağıma koyduğu yazıyla. Benimle ilgili 100 düşüncesini yazmış. Sonra da Amerika’daki kızım Buse’nin twitter mesajı. Okudum ve kapıyı kapatıp bir babanın gözyaşlarını akıttım.

Yabancı medyayı peşinde koşturan İMPARATOR
Fatih Terim, üçüncü kez seçkinler buluşmasındaydı. Bana göre şimdiye kadar bu toplantılardaki etkisi medyamızda yeterli derecede yer bulmadı. Yabancı medya büyük ilgi gösteriyordu ona. Hepsi, hocanın peşindeydi. Portekiz’in en çok satan spor gazetesi A Bola’nın spor direktörü Rogerto Azevedo, Galatasaray ile tekrar şampiyonlar ligi’nde boy göstermeye hazırlanan Fatih Terim’le görüşmek için benden yardım istedi…
Terim’e ilettim bunu ve konuştu. Azavedo’nun bana teşekkür ederken öyle mutluydu ki…

Buluşmanın en şık ismi
İtalyan Tutto Sport’tan Massimo Franchi, Terim, Brezilya medyasına konuşurken yanıma gelip, “Türkiye’nin 1 numarası değil mi? Müthiş bir karizma” dedi.
Hocaların içinde tek kravat takan kişi de Terim’di.
Bana göre PSG’nin büyük umutlarla takımın başına getirdiği Carlo Ancelotti ile birlikte buluşmanın en şık ismiydi.

Guardiola’nın ardından Barcelona’nın hocası olan Vilanova tam bir şaşkında. Ceket giymeden toplantıya gelen tek isimdi.

Her iki günde de kazak giymeyi tercih etmişti.

Elit hocaların Ediz üzüntüsü
Fatih Terim, seçkin teknik adamların toplantıya Eskişehirsporlu Ediz’in ani ölümüne duydukları üzüntüyü kendisine ileterek başladıklarını dile getirdi.
Terim, “Hepsinin ortak görüşü bu konuda mutlaka teknik adamların ve futbolcuların eğitilmesi yönünde Bu konuda sağlık ekiplerimizin de mutlaka hazırlıklı olması gerekir” dedi.

Galatasaray çok iyi takım oldu
Fatih Terim’e zorlu şampiyonlar ligi maçları öncesi başarılar dileyen eski dost, “Güzel günlerimin geçtiği Beşiktaş ise ekonomik krizdeymiş, umarım bu sıkıntılı günleri aşarlar” diye konuştu.
Nyon’daki UEFA Elit Antrenörler zirvesinde hocalarla konuşma fırsatım da oldu. İşte elitlerin güncel konulardaki değerlendirmeleri…

Önce eski dost Lucescu.
“Dünya futbolu İspanya’yı izliyor, hayranlıkla. Model Barcelona modeli ama İtalya da Prandelli’yle çok iyiydi. Türkiye’yi özlüyorum tabiki. Güzel günlerim var orada. Türkiye’yi takip ediyorum. Beşiktaş, ekonomik krizdeymiş. Galatasaray iyi takım oldu. Terim ile burada konuştuk ve başarılar diledim.”
Barcelona’nın hocası Tito Vilanova belki de bu büyük organizasyonun en heyecanlısıydı.
“Kupaları almaya devam edeceğiz. Aslında işim çok kolay. Aynı zamanda da zor. Oturmuş sistemle başarı yakalama zorundayım. Aslında hiç konuşmamalıyım. Bu kadar yeter.”
Ve Arda Turan ile Emre Belözoğlu’nun yani Atletico Madrid’in hocası Arjantinli Diego Simione. 2012 Süper Kupa’sını Madrid’e getiren adam… Aslında o da çok şıktı. Kısaca bize bizim oyuncuları anlattı.
“Arda muhteşem bir oyuncu. Benim özel futbolcularımdan. İyi ki transfer etmişiz. Emre’den de çok memnunum.”

Ve en son iki Fransız birlikte çıkıyor. İkisi de efsanevi isimler. Arsene Wenger ve Gerard Houllier.
Dünya futbolunun nereye gittiğini her ikisine de sordum.
Wenger, “Dengeli ama atak zenginliği olan bir düzen kabul görmeye başlıyor. Yıldızlar olacak ama sistem her şeyi belirleyecek” dedi.

İtalya’nın çıkışı
Houllier, “Ben şu an herhangi bir takım çalıştırmıyorum.. Televizyon yorumculuğu yapıyorum. Ama Euro 2012′de gördük ki kontrollü oyun kazandırmaya devam ediyor. İspanya’ya karşı İtalya’nın çıkışı çok önemli. Finalde olmadı ama Prandelli’nin forvet zenginliğiyle uyguladığı sistem futbola renk katıyor” diye konuştu.

Asil adamlar başımı döndürdü
Onlar bizim en büyük tutkumuzun azmettiricileri aslında. Onlar söylüyor yıldızlar da ona göre şov yapıyor. Belki de dünyanın dev bütçeli şirketlerinden daha büyük ekonomik gücü yönetiyorlar. Aynı zamanda iktisatçı onlar. Bunu ortaya koymak için fazla söze de gerek yok aslında. Aşağıdaki tablo herşeyi ortaya koymuyor mu?
Sözünü ettiğim öyle sıradan insanlar değil. Onlar futbolun “elit” adamları.

Elitlerin içindeki gazeteci
Fatih Terim’in de katıldığı elit antrenörler toplantısı tam bir yıldızlar geçidiydi. İki gün boyunca toplantıyı izledim. Hemen söylemeliyim futbolun asil adamlarını hem de aynı anda dünya gözüyle görmek ve onlarla konuşmak müthiş bir duygu. “Elitlerin içindeki gazeteci”. Neyse uzatmayacağım. “Yaşamak gerekir” türünden bir atmosfer diyerek izlenimlerine geçiyorum…
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt