Arda Turan sözlerinin arkasında durdu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
Arda Turan sözlerinin arkasında durdu


[h=2]Galatasaray'dan Atletico Madrid'e transfer olan Arda Turan, Kazakistan maçı sonrası söylediği sözlerin arkasında durdu.[/h]Kazakistan'a attığı altın golle Türkiye'yi zafere taşıyan genç golcü maçın ardından çok konuşulacak bir mesaj verdi:"Mutlu sona ulaştık, çok mutluyuz. Bu golü, içeride oturup konuşurken, Türkiye Cumhuriyeti'ndeki bütün halkların şehit olan evlatlarına armağan ediyorum, bütün Türk evlatlarına armağan ediyorum"

2012 Avrupa Şampiyonası elemelerinde Türkiye'nin Kazakistan'la oynadığı maçta son saniye golüyle takımına galibiyet getiren Arda, maç sonrası farklı siyasi söylemiyle dikkat çekti.

Kazakistan karşısında Türkiye'yi 2-1'lik galibiyete taşıyan Arda Turan, maç sonrası söylediği "Golü Türkiye Cumhuriyeti'ndeki bütün halkların şehit olan evlatlarına armağan ediyorum" sözlerinin nedenini anlattı:
''İnsanlar ölmesin istiyorum. Ne uğruna ölüyorlar? Bilmiyoruz. Ancak hiçbir gerekçe bir insanın ölmesi için yeterli değil.''
KANDIRILIP DAĞA ÇIKANLAR!
Maç sonrası sözleriyle gündeme bomba gibi düşen Arda Turan, açıklamalarının üzerinden çok geçmeden neden o sözleri söylediğini anlattı.
"Ne uğruna ölüyorlar?" diye son dönemde artan terör olaylarını eleştiren Turan, 'yeter artık' dedi.
"Türkiye Cumhuriyeti askeri üniformasıyla ölenler olduğu kadar kandırılıp dağa çıkan ve orada ölen gençler var. Bunca zaman bir arada bu topraklarda hep beraber yaşadık. Ve barış içerisinde yaşadık. Bütün bu ölümlerde ocaklar yanıyor. Ben kimsenin ocağı yanmasın, kimse ölmesin istiyorum. Söylemek istediğim bu."
İSPANYA GİTMEMLE ALAKALI DEĞİL
Kazakistan maçı sonrası yaptığı açıklamaların ardından "İspanya'ya transfer olunca bu sözleri söyledi" yönündeki eleştirilerin de hedefi olan Turan, bu eleştirilere şu yanıtı verdi:
"Bu türden açıklamalarımın oraya gitmemle hiç alakası yok. Ben burada da aynı şeyleri dillendirdim. Galatasaray'daki Avustralyalı eski takım arkadaşım Harry Kewell'la 'Anzak Günü' için bir araya geldiğimde de bu söylediklerimi tekrarlamıştım.''

30 Ocak 1987'de İstanbul'da doğan Arda Turan, futbolla sarı kırmızılı forma altında tanıştı. 2000 yılında Galatasaray'ın altyapısında isminden sıkça söz ettirmeye başlayan sol kanat oyuncusu, bir yandan milli takımlar düzeyinde sırasıyla U16, U17 ve U18 takımlarının vazgeçilmez bir parçası olurken, öte yandan 2004 ve 2005'te kulübü Galatasaray'da ilk 18'de kendine yer bulmayı başardı.ŞÖHRET VE TRANSFER
2006 yılında Manisaspor takımına kiralık olarak gönderilen yıldız orta saha, burada çok fazla oynama şansı bulamamasına rağmen takımının aldığı galibiyetlerde önemli asistler yaptı. 2007 yılında döndüğü Galatasaray'da dönemin teknik direktörü Eric Gerets'i, ayak bileklerinin kıvraklığı ve teknik yönünün oyuna yaptığı etkiyle etkileyen genç yetenek, 2009-2010 sezonunda 10 numaralı formasıyla Galatasaray futbol takımının kaptanı ilan edildi. Ancak erken yaşta gelen şöhret, herkeste olduğu gibi onun da başının belası oldu. Gece hayatı ve yaşadığı ilişkilerin basına yansıması Arda'nın Türkiye'deki geleceğini sorgular hale gelmesine neden oldu.
24 yaşındaki yıldız oyuncu, 2011-12 sezonunda, La Liga'nın köklü ekiplerinden Atletico Madrid formasını sırtına geçirmeye karar vermişti. Madrid ekibi Arda için 12 milyon Euro'luk bir teklif yapmış ve kabul görmüştü. Atletico formasıyla ilk kez geçtiğimiz hafta sahaya çıkan Arda, ilk maçında 30 dakika sahada kalsa da, İspanyol taraftarlardan ve hocası Manzano'dan destek gördü. Çok geçmeden Türkiye'ye gelen ve eski evi TT Arena'da anılarını yâd eden Arda Turan millilerin imdadına yetişti. 3 puanı ülkesine hediye eden 24'lük yıldız, maçın ardından bu altın golü daha önce de birçok kez bahsettiği, evlatları şehit olan ailelere armağan etti.
KİMLİK KARTI
- 30 Ocak 1987'de İstanbul'da doğdu.
- Profesyonel hayata ilk adımı, 2000 yılında Galatasaray formasıyla attı.
- 2002 yılında, sergilediği performansla milli takımın U16 formasını giymeye hak kazandı.
- Genç milli takımlarda çıktığı 73 maçta 13 gol attı, 2006'da A milli takım formasını sırtına geçirdi.
- 2006'da Manisaspor'a kiralık olarak gitti, 15 maçta 2 gol attı.
- 1 yıl sonra Galatasaray'a döndü, kısa süre içerisinde kaptanlık pazubandı ve 10 numaraLı formayı zimmetine geçirdi.
- Euro 2008'de Türkiye'nin gururu oldu, son dakika golleriyle milyonları sevinç gözyaşlarına boğdu.
- Avrupa devlerinin kendisine duyduğu ilgi ve özel hayatı, bazı çevrelerin kendisi hakkında antipatisini topladı, performansındaki her düşüş özel hayatına bağlandı.
- Galatasaray formasıyla toplamda 127 maça çıktı, 28 gole imzasını attı.
- 2010-11 sezonu sonrası yaz transfer döneminde 12 milyon Euro ve ek ücretlerle birlikte La Liga'nın Atletico Madrid ekibine Falcao'dan sonra transfer olan en pahalı 2. futbolcu oldu.
- Euro 2012 eleme maçlarının yıldızı oynadığı 4 maçta 3 gol, 2 asistlik bir ortalamanın mimarı oldu.
- A milli takıma oynadığı maçlarda galibiyetlere büyük katkı sağladı.
- Ünlü oyuncu Sinem Kobal ile nişanlı ve evlilik planları yapıyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt