Arastırmaya gore Android buyuk bir oranla birinci!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
firat1231

firat1231

Üye
    Konu Sahibi
Arastırmaya gore Android buyuk bir oranla birinci!
Dünya piyasasında akıllı telefon üretiminde söz sahibi olabilme adına firmalar birbirleri savaş halindeler. Firmalar pazar paylarını yükseltebilme adına çalışmalarına devam ediyorlar.
Tabi üretilen bu akıllı telefonlardaki rekabet kalite, teknoloji, tasarım ve kullanılan işletim sistemi alanında yapılmakta. İşte akıllı telefon üretimini gerçekleştiren dev firmalar arasında dev bir isim Nielsen’in yaptığı araştırmada listeye girememiş durumda.
Nielsen’in ABD’deki % 50’si akıllı telefon kullanıcısı olmakla birlikte cep telefonu kullanıcılarının % 48’i Android işletim sistemli telefon kullanıcıları iken iOS larda bu oran % 32 seviyesinde. BlackBerry işletim sistemleri de % 12 oranında.
Yapılan araştırmada Microsoft’un Phone işletim sistemi listede adı bile geçmiyor. Listede adı geçmeyen diğer bir dev ise Symbian. Nielsen yaptığı araştırmadaki verilerin sonucuna göre bu iki devi % 8’ lik Diğer kategorisinin içinde göstermiş.

Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
olurmu ya symbian forever :D

cewikkuwwet01

cewikkuwwet01

Üye
symbian artık sevenlerinin gönüllerinde forever oldu :) gerçekte ise hikaye :D zaten şu limua modelleriyle de tuttu tuttu tutamadı ayvayı yedi nokia

bsevinckan

bsevinckan

Üye
bencede en mükemmeli android ayrıca uygulamalarıda iyi

oqlahoma

Üye
Hey gidi günler nokia alirdik en iyi symbian derdik hayal bile edemezdik ama hayat işte :)

mancukya

Üye
Nokia kendi kendini yakti. Ram, islemci, ekran cözünürlügü konusunda gerekeni yapamadi aslinda N8 Nokia icin amiral gemisi olabilirdi yapamadilar yada kücük düsündüler. O tel 1 gb ram, 1ghz islemci ve en azindan 840 480 cözünürlükle cikmis olsaydi bugun Nokia ve Symbian cok farkli bir alanda olurdu.
Ayrica Nokia kullanicilarini keriz konumuna düsürdü daha iphone cikmadan önce yok imzasiz program yükletmeme, sistemi kilitleme vs vs gibi islere ve üstelikte Iphone ve zaman icinde Android sonrasi bu hatalarindan asla ders almadi.
Ben Nokia 5800Xm icin bu forumda cok yardim aldim o tel kaba olmasina falan ragmen fena degildi en büyük sorunu cok az miktarda Nokianin Ram koyarak kar yapacam sanmasiydi bütün ürünlerinde nokia malzemeden calmaya kalkti.
Ben bundan sonra Nokianin eski haline gelicegini sanmiyorum Windows mobil ile hic bir halt yapamaz en fazla 100 % 10 oda abartili bir rakam aslinda belki cikacak windows 8 ceplere tasinir ve piyasada tutunmayi basarirsa metro arayüz vs vs ile Nokia icin tek sans.

cewikkuwwet01

cewikkuwwet01

Üye
nokianin son kursunu saten lumia serisi

kesinlikle haklısın

---------- Eklendi @ 18:25:16 ---------- Yazıldı @ 18:17:40 ----------

Nokia kendi kendini yakti. Ram, islemci, ekran cözünürlügü konusunda gerekeni yapamadi aslinda N8 Nokia icin amiral gemisi olabilirdi yapamadilar yada kücük düsündüler. O tel 1 gb ram, 1ghz islemci ve en azindan 840 480 cözünürlükle cikmis olsaydi bugun Nokia ve Symbian cok farkli bir alanda olurdu.
Ayrica Nokia kullanicilarini keriz konumuna düsürdü daha iphone cikmadan önce yok imzasiz program yükletmeme, sistemi kilitleme vs vs gibi islere ve üstelikte Iphone ve zaman icinde Android sonrasi bu hatalarindan asla ders almadi.
Ben Nokia 5800Xm icin bu forumda cok yardim aldim o tel kaba olmasina falan ragmen fena degildi en büyük sorunu cok az miktarda Nokianin Ram koyarak kar yapacam sanmasiydi bütün ürünlerinde nokia malzemeden calmaya kalkti.
Ben bundan sonra Nokianin eski haline gelicegini sanmiyorum Windows mobil ile hic bir halt yapamaz en fazla 100 % 10 oda abartili bir rakam aslinda belki cikacak windows 8 ceplere tasinir ve piyasada tutunmayi basarirsa metro arayüz vs vs ile Nokia icin tek sans.

çok güzel açıklamışsın dediğin gibi multi media anlamında çok güzel bir telefon olan nokia n8 e sen gitte vasat bir ekran koy ve işlemci ram vs. donanımını düşük tutup bu symbiana yetiyor fazlasıyla de :) Allah ım ya ona kaldıysada androide çift çekirdek 1 gb ram çok çok yetiyor ama şimdi 4 çekirdek 2 gb ram vs.. özellikli canavar modeller çıkıyor vasat ekran lafıma itiraz edecek arkadaş çok eski 64000 k tft vs.. ekranlara göre harika ama 1280X720hd, 854X480 süper clnr lcd, süper amoled tarzı ekranların yanında bir halt etmez

sadece multi media özeliklerini yükseltmek yetmiyor çünkü bir çok kullanıcı artık telefonu sadece alo demek müzik dinlemek ve foto çekmek için kullanmıyor

nokia n8 en az
480X800 süper amoled ekran
1500 mah batarya
1ghz işlemci 1 gb ram falan olsaydı ve android işletim sistemini destekleseydi eminim kafadan 5-10 milyon daha satardı

symbianı öven androide şöyle böyle diyip eleştiren birçok arkadaşımız böyle bir model çıksa hiç düşünmeden akın ederdi

---------- Eklendi @ 18:32:28 ---------- Yazıldı @ 18:25:16 ----------

Samsung Htc Sony Lg Motorola gibi dünya devleri android de birleşip milyonlarca ürün satarken ve buna karşı en güçlü rakip apple yi yakalamışken nokia neyine güvenipte apple gibi ayrı bir duruş sergiliyor cidden merak ediyorum bence hatasını anlayıp artık güçlü donanımlı ve androidli telefonlar çıkartmalı görün bakalım satış grafiğini nasıl tavan yaptırıyor

klongs

klongs

Üye
yil olmus 2012 nokia 1ghzli 512 mb ramli teli yeni cikariyor

cewikkuwwet01

cewikkuwwet01

Üye
yil olmus 2012 nokia 1ghzli 512 mb ramli teli yeni cikariyor

elop mu topitop mu ismi neydi unuttum :)
çift çekirdek fazla şarjdan başka birşey ifade etmiyormuşta
yok androidi beğenmiyor yok iphone ile dalga geçiyormuş
bence önce bir kendi durumlarına bakıp gülsünler eleştirsinler
sonra diğer firmalara çamur atsınlar

---------- Eklendi @ 18:41:20 ---------- Yazıldı @ 18:39:50 ----------

eğer çift çekirdek sadece şarjdan ibaret olsaydı tek çekirdek 512 ramlı telefonlar androidde nispeten takılma vs.. gibi sorunlar yaşarken 1.2 1.5 ghz lı çift çekirdekli 1 gb ramlı telefonlar androidi tıpkı applenin ios u çalıştırdığı gibi seri çalıştırmazdı

klongs

klongs

Üye
elop mu topitop mu ismi neydi unuttum :)
çift çekirdek fazla şarjdan başka birşey ifade etmiyormuşta
yok androidi beğenmiyor yok iphone ile dalga geçiyormuş
bence önce bir kendi durumlarına bakıp gülsünler eleştirsinler
sonra diğer firmalara çamur atsınlar

---------- Eklendi @ 18:41:20 ---------- Yazıldı @ 18:39:50 ----------

eğer çift çekirdek sadece şarjdan ibaret olsaydı tek çekirdek 512 ramlı telefonlar androidde nispeten takılma vs.. gibi sorunlar yaşarken 1.2 1.5 ghz lı çift çekirdekli 1 gb ramlı telefonlar androidi tıpkı applenin ios u çalıştırdığı gibi seri çalıştırmazdı

reklamini gordunmu iphone le dalga geciyorlar

cewikkuwwet01

cewikkuwwet01

Üye
görmez olurmuyum :) buna bir laf var dönde kendi ...... gül diye işte noktalı yeri yazarsam ceza alırım diye yazamıyorum

GuitaristBoy

GuitaristBoy

Üye
microsoft windows(pc) ve xbox olmasa bir hiç

cewikkuwwet01

cewikkuwwet01

Üye
microsoft windows(pc) ve xbox olmasa bir hiç

haklısın

---------- Eklendi @ 20:54:44 ---------- Yazıldı @ 20:48:30 ----------

2007 yılına kadar piyasada olmayan bir telefondu iphone daha bir kaç yıl öncesine göre dandik hemen bozuluyor kalitesiz telefon denen bir markaydı samsung her ne kadar müşteri desteğini hala beğenmesemde samsung un ve diğer son yıllarda akıllı telefon pazarında ismini duyuran lg htc gibi markalar şu an en gözde modelleri çıkartıp telefon devleri olarak nitelendirilirken bir zamanların neredeyse rakipsiz devi nokia gittikçe dibe vuruyor akıl işi değil

klongs

klongs

Üye
haklısın

---------- Eklendi @ 20:54:44 ---------- Yazıldı @ 20:48:30 ----------

2007 yılına kadar piyasada olmayan bir telefondu iphone daha bir kaç yıl öncesine göre dandik hemen bozuluyor kalitesiz telefon denen bir markaydı samsung her ne kadar müşteri desteğini hala beğenmesemde samsung un ve diğer son yıllarda akıllı telefon pazarında ismini duyuran lg htc gibi markalar şu an en gözde modelleri çıkartıp telefon devleri olarak nitelendirilirken bir zamanların neredeyse rakipsiz devi nokia gittikçe dibe vuruyor akıl işi değil

valla 5800 a hayallerimin telefonu diyordum iphone 3gs kadar iyi diyordum multi touch bile yoktu :D

cewikkuwwet01

cewikkuwwet01

Üye
valla 5800 a hayallerimin telefonu diyordum iphone 3gs kadar iyi diyordum multi touch bile yoktu :D
walla ben en son gaza geldim x6 almıştım ikiyıl kadar önceydi sanırım yok dvd kalitesinde çekim yapıyor yok 16 gb hafıza telefonu aldım baktım beş kuruş etmez hemen satmıştım daha jilatinleri duruyordu

ultrayer6

ultrayer6

Üye
Araştırma doğrudur, fakat farklı açılardan da bakmak gerekir. Zilyon tane android telefon varken, birkaç model iphone vardır ve yine de piyasada iyi bir yer edindiği görülebilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt