Rich4arD
Üye
-
Konu Sahibi
-
Anakartı ben de biliyorum ama arada 100 120 TL fark oynuyor ne gerek var?en başta anakart değişecek.. p67 anakartlar eskide kaldı artık. şuan en iyisi z68 chipset. z68 chipsetli anakartlara bakın.
sonrasında asusun gtx560 modeli güzel kart ancak o fiyata gtx560 Ti modeli satılırken o kart alınmaz...
ayrıca kasa seçimine birşey diyemem zevk meselesi ama power 650 watt olsada 4 kanala bölünmüş bir gücü var.
en azınca 2 kanallı bir power alın
veya aerocool un strike x 600watt 80+ plus bronz powerını seçin. tek kanal 12 volt çıkışı + bir yöndür.
Anakartı ben de biliyorum ama arada 100 120 TL fark oynuyor ne gerek var?
P67 kötü mü sanki?
İllahki Z68 mi olmalı?
Şöyle söyliyim.
Eğer param çakışırsa Z68 alırım ha eğer çakışmazsa kısar P67 alırım yeter onu demek istiyorum.
Ama power konusunu bi açarsan çok makbule geçer şu power kanalları mıdır nedir hiçbir bilgim yok.
Örneğin 4 yollu olsa benim gösterdiğim kasada. Öyle olsa nolur diğer senin söylediğin şekil olsa ne olur?
Farkları neler?
Yani o yolları kanalları anlamadım?
Bi açar mısın?
Ama ekran kartında kararlıyım.
harddiski depo olarak kullan.işletim sistemi için soliddisk al.çok hız farkı var.ben deki pc soliddiskli gerçekten çok hızlıYaklaşık olarak 2000 TL ile 2500,2600 TL arası bi fiyatta üst seviye oyun bilgisayarı toparlamak istiyorum ben bi kaç gündür araştırıyorum.
Şunları çıkardım .
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Ekran kartında ve Anakartta kararsız kaldım diğerleri çok iyi diye düşünüyorum.
Hertürlü yardım ve tavsiye bekliyorum.
Komple de değiştirebiliriz sistemi.
Ekran kartını biraz araştırabildim bütçeme uygun çok iyi bir ekran kartı bu.
Neyse lafı fazla uzatmaya gerek yok.
Yorumlarınızı bekliyorum..
1tb harddisk fiyatın 60 gb ssd satılıyor şu sıralar bi hayli pahalı.harddiski depo olarak kullan.işletim sistemi için soliddisk al.çok hız farkı var.ben deki pc soliddiskli gerçekten çok hızlı
Bütçem ek olarak SSD ye yetmiyor. Eğer yetseydi tabiiki de alırdım. Sağol tavsiyen için.harddiski depo olarak kullan.işletim sistemi için soliddisk al.çok hız farkı var.ben deki pc soliddiskli gerçekten çok hızlı
Kasa fiyatı power ile birlikte düşündüğümde uygun geliyor bana.
1tb harddisk fiyatın 60 gb ssd satılıyor şu sıralar bi hayli pahalı.
çok hızlı evet kesinlikle alınması gerekiyor ama işte arkadaşın bütçe bu kadar..
powera baktımda kanal yapısıyla ilgili birşey bulamadım...
ama kötü demiyorum tabiki kaliteli ve güzel power
bence fiyatı fazla sanki kasanın ?
seçtiğiniz soğutucunun yüksekliği 16cm. anakart üzerine takılmasıyla beraber işlemci üzerinden yüksekliği yaklaşık olarak 16.5 cm yüksekliğe ulaşır.Eğer bu kasayı almayı düşünürsem
veya alırsam.
Ayriyetten işlemci soğutucusu da almam gerekiyor.
Hangi kasayı alırsam alayım yine de işlemci soğutucusu almam gerekiyor.
Bu kasaya
Bu işlemci soğutucusu sığar mı içine? Nasıl anlarız?
veya bu kasaya?
Nasıl anlayabiliriz?
Sizin gösterdiğiniz de çok iyi fakat 100 TL herneyse ama Ramlere çarparmı diye merak ediyoruz birde.
seçtiğiniz soğutucunun yüksekliği 16cm. anakart üzerine takılmasıyla beraber işlemci üzerinden yüksekliği yaklaşık olarak 16.5 cm yüksekliğe ulaşır.
1. yazdıgınız kasanın yüksekliği 19.7 cm yazılmış ancak kasanın yan kapagında bulunan fan nedeiyle 2cm kadar alan daralıyor yanı 17.7 cm ye düşüyor. anakartın kasaya montajı sonrası 0.5 civarında bir kayıp daha olacaktır. ayrıca kasanın yüksekliğine diyer kapagın arkasındaki boşluk dahil mi bilmiyorum. kısaca seçtiğiniz sogutucu o kasaya sığmayacaktır
2. yazdıgınız kasa için bir yorum yapamicam en boy yukseklik bilgileri yazmıyor...
venom yerine bu soğutucuya bakın derim. venomdan daha alçak 15.5 cm ve daha sessiz. venomun ses seviyesi 28. desibele kadar cıkabiliyor. bu sogutucu ise 20 desibel...
ayrıca başarılı bir üründür. venomdan aşagı kalır yanı yok
kasa olarak dark orion DH edition kasaya bakın derim
anakartınızın yapısınada bağlı.Sizin gösterdiğiniz de çok iyi fakat 100 TL herneyse ama Ramlere çarparmı diye merak ediyoruz birde.
Ramlerle çakışır mı?
Benim anakartı biliyorsun.
anakartınızın yapısınada bağlı.
ancak birçok kullanıcının yorumuna bakılırsa 1. slotu engelliyormuş...
ama şunu söyleyeyım bu tür sogutucuların hemen hepsi 1. slotu engeller.
benim sogutucumda 1. slotu engelliyor. zar zor taktım. rame degiyor ama bir sıkıntı yok
benim sogutucum AKASA ak-968 x4
evet engelleyecektir ram slotunu veya 2 slotu birden.
Benim anakartı biliyorsun.
Sence ramlerle çakışma olur mu? Senin gösterdiğin soğutucuyu takarsam?
2 Adet ram takıcam ilk mavi ve sonraki maviye nasıl engeller yahu?
evet engelleyecektir ram slotunu veya 2 slotu birden.
bence i serisi işlemciler için extra bir soğutucuya gerek yok.çünkü önceki işlemciler gibi ısınmıyor.benim i3 işlemcinin orjinal çok ufak bir fanı var sıcaklık 20-25 derecelerde geziyor.ayrıca fan çok sessiz.ilk etapta kendi soğutucusunu kullan sorun yaşarsan ki sanmıyorum o zaman farklı bir soğutucu düşünebilirsin.o kadar büyük bir soğutucu fazla yer kaplayarak kendisi de ısı artırabilir.benim fikrim bu.doğruluğu tartışılabilir.
seçtiğiniz soğutucunun yüksekliği 16cm. anakart üzerine takılmasıyla beraber işlemci üzerinden yüksekliği yaklaşık olarak 16.5 cm yüksekliğe ulaşır.
1. yazdıgınız kasanın yüksekliği 19.7 cm yazılmış ancak kasanın yan kapagında bulunan fan nedeiyle 2cm kadar alan daralıyor yanı 17.7 cm ye düşüyor. anakartın kasaya montajı sonrası 0.5 civarında bir kayıp daha olacaktır. ayrıca kasanın yüksekliğine diyer kapagın arkasındaki boşluk dahil mi bilmiyorum. kısaca seçtiğiniz sogutucu o kasaya sığmayacaktır
2. yazdıgınız kasa için bir yorum yapamicam en boy yukseklik bilgileri yazmıyor...
venom yerine bu soğutucuya bakın derim. venomdan daha alçak 15.5 cm ve daha sessiz. venomun ses seviyesi 28. desibele kadar cıkabiliyor. bu sogutucu ise 20 desibel...
ayrıca başarılı bir üründür. venomdan aşagı kalır yanı yok
kasa olarak dark orion DH edition kasaya bakın derim
bence i serisi işlemciler için extra bir soğutucuya gerek yok.çünkü önceki işlemciler gibi ısınmıyor.benim i3 işlemcinin orjinal çok ufak bir fanı var sıcaklık 20-25 derecelerde geziyor.ayrıca fan çok sessiz.ilk etapta kendi soğutucusunu kullan sorun yaşarsan ki sanmıyorum o zaman farklı bir soğutucu düşünebilirsin.o kadar büyük bir soğutucu fazla yer kaplayarak kendisi de ısı artırabilir.benim fikrim bu.doğruluğu tartışılabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?