zmda
Üye
-
Konu Sahibi
-
ARKADAŞLAR AŞAĞIDAKİ YAZDIĞIM ADIMLARI İZLEYİN DEĞİŞTİREMEDİĞİNİZ MODU DEĞİŞTİREBİLECEKSİNİZ GEÇMİŞ OLSUN HERKESE (KERNEL82 SAYGILAR)
SORUN:
Ayarlar menüsündeki ağ ayarları başlığında SIM1 ağ kurulumu seçeneğine girildiğinde
4 seçenek ile karşılaşılıyor.
1- Yalnızca GSM
2- Yalnızca WLAN
3- Tercih edilen GSM
4- Tercih edilen WLAN
Burada yanlışlıkla 2. Yalnızca WLAN seçeneğini işaretledim. bu andan
itibaren hem telefon araması yapmak istediğimde "Aramaya izin verilmedi"
yazıyor hem de buradaki 4 seçenekten 2. seçenek harici bir seçeneği seçmek
istediğimde "Tamamlanamadı" uyarısı ile karşılaşıyorum.
Fabrika ayarlarına geri dön dedim hala bu seçenek değiştirilemiyor.
ÇÖZÜM:
Öncelikle şunu belirteyim. Aşağıdaki ekran görüntüleri DG88 in ekran görüntüleri değildir.
Ama birebir benzemektedir.
1- Telefonu mümkünse çift sim kart takılmış şekilde açınız.
2- WIFI menüsünden "WLAN 'ı devre dışı bırak" yapınız.
3- Bu ve benzeri çin malı wifi'li telefonlarda sistem yazılımından kaynaklanan bu sorunu gidermek için
arama menüsünde aşağıdak resimdeki kod (*#3646633#) tuşlaması yerine *#65289*# tuşlayarak
engineer mode (mühendislik menüsüne) girmek gerekir.
4- Menü aşağıdaki gibi görünür. 10. seçenekteki RF Test tool menüsüne girilir.
5-Menüye grilince aşağıdaki ekranla karşılaşılır. Burada 1 nolu GSM seçeneği seçilir. Wifi kapanacak deniyor onaylayın ve telefon Uçuş moduna (Flight Mode) geçiyor.
6- Aşağıdaki seçimleri yapınız.
7- BURASI ÇOK ÖNEMLİ !!!!
DCS1800 seçip 9999 yazan yere ininiz. Ekranda OK e dokunun ya da hemen altındaki tuşa basın. İşleme girmesi 2-5 saniye arası alıyor. Girmeden Arama sonladırma tuşuna basıp geri çıkınız.
8- Şimdi ayarlar menüsüne girip Ağ ayarlarındaki 1 nolu SIM1 ağ kurulumu seçeneğine giriniz.
Tercih edilen mod başlıı altında "tercih edilen GSM seçeniğini seçip TAMAM ın altındaki tuşa seçenek kabul edilesiye kadar basınız.
9- SORUN ÇÖZÜLMÜŞ olmalıdır
Arkadaşlar bu arızanın kesin çözümü box ile format atmaktır.
Tarafımdan denenmiştir %100 ok....
ARKADAŞLAR AŞAĞIDAKİ YAZDIĞIM ADIMLARI İZLEYİN DEĞİŞTİREMEDİĞİNİZ MODU DEĞİŞTİREBİLECEKSİNİZ GEÇMİŞ OLSUN HERKESE (KERNEL82 SAYGILAR)
SORUN:
Ayarlar menüsündeki ağ ayarları başlığında SIM1 ağ kurulumu seçeneğine girildiğinde
4 seçenek ile karşılaşılıyor.
1- Yalnızca GSM
2- Yalnızca WLAN
3- Tercih edilen GSM
4- Tercih edilen WLAN
Burada yanlışlıkla 2. Yalnızca WLAN seçeneğini işaretledim. bu andan
itibaren hem telefon araması yapmak istediğimde "Aramaya izin verilmedi"
yazıyor hem de buradaki 4 seçenekten 2. seçenek harici bir seçeneği seçmek
istediğimde "Tamamlanamadı" uyarısı ile karşılaşıyorum.
Fabrika ayarlarına geri dön dedim hala bu seçenek değiştirilemiyor.
ÇÖZÜM:
Öncelikle şunu belirteyim. Aşağıdaki ekran görüntüleri DG88 in ekran görüntüleri değildir.
Ama birebir benzemektedir.
1- Telefonu mümkünse çift sim kart takılmış şekilde açınız.
2- WIFI menüsünden "WLAN 'ı devre dışı bırak" yapınız.
3- Bu ve benzeri çin malı wifi'li telefonlarda sistem yazılımından kaynaklanan bu sorunu gidermek için
arama menüsünde aşağıdak resimdeki kod (*#3646633#) tuşlaması yerine *#65289*# tuşlayarak
engineer mode (mühendislik menüsüne) girmek gerekir.
4- Menü aşağıdaki gibi görünür. 10. seçenekteki RF Test tool menüsüne girilir.
5-Menüye grilince aşağıdaki ekranla karşılaşılır. Burada 1 nolu GSM seçeneği seçilir. Wifi kapanacak deniyor onaylayın ve telefon Uçuş moduna (Flight Mode) geçiyor.
6- Aşağıdaki seçimleri yapınız.
7- BURASI ÇOK ÖNEMLİ !!!!
DCS1800 seçip 9999 yazan yere ininiz. Ekranda OK e dokunun ya da hemen altındaki tuşa basın. İşleme girmesi 2-5 saniye arası alıyor. Girmeden Arama sonladırma tuşuna basıp geri çıkınız.
8- Şimdi ayarlar menüsüne girip Ağ ayarlarındaki 1 nolu SIM1 ağ kurulumu seçeneğine giriniz.
Tercih edilen mod başlıı altında "tercih edilen GSM seçeniğini seçip TAMAM ın altındaki tuşa seçenek kabul edilesiye kadar basınız.
9- SORUN ÇÖZÜLMÜŞ olmalıdır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?